Jacobs Douwe Egberts
OPLOSSINGEN DIE ZICH ONDERSCHEIDEN VAN DE MARKT

Malmberg

BUSINESS CASE

De oplossing voor DE’s probleem: de ‘Parts Catalog Generator’. Een ‘dealer intranet’ met een volledig overzicht aan te bestellen onderdelen van koffiemachines. Wereldwijd beschikbaar voor DE’s dealers en onderhoudscentra. De basis hiervoor is een dealerportaal gebaseerd op Magento-e-commerce platformfunctionaliteit, gekoppeld aan PCG. Stockvoorraden, klantprijzen: alles is terug te zien in het systeem. Dat maakt het voor individuele distributeurs ook makkelijk om hun prestaties te meten door middel van benchmarks.

SPARE PARTS MARKT

Behoeft multinational Jacobs Douwe Egberts nog enige uitleg? De koffiebrander is met afstand marktleider op koffiegebied. Met – naast het Douwe Egberts-brand – merken als Pickwick, Kanis & Gunnink, Van Nelle, Coffee Company en Senseo bedient de koffiegigant zowel het retail- en out-of-home-kanaal als de horeca. PROUD NEXT mag deze klant sinds mei 2015 tot haar portfolio rekenen.

Jacobs Douwe Egberts verkoopt koffiebonen. Hoe meer bonen (verwerkt tot eindproduct) er worden verkocht, des te hoger DE’s omzet. Simpel. Maar wat als een van de machines in het out-of-home- of retailkanaal niet werkt? In een stilstaande machine worden geen bonen verkocht. Ergo: omzetverlies. Bij bedrijven waar miljoenenomzetten mee gemoeid zijn, zoals JDE, lopen deze verliezen snel op tot grote bedragen. Zeker wanneer het bestelproces voor reserveonderdelen wel een behoorlijke efficiencyslag kan gebruiken.

HOE KUNNEN WE HET ONZE MONTEURS MAKKELIJKER MAKEN?”

Goed, een efficiencyslag dus. De vraag vanuit Jacobs Douwe Egberts was: “Hoe kunnen wij onze ‘parts’ (reserveonderdelen) beter in de markt zetten. En hoe kunnen we het monteurs over de hele wereld makkelijker maken om de juiste reserveonderdelen in te zien en te bestellen?” Er zijn van die opdrachten waar je hart als e-commerce-bedrijf sneller van gaat kloppen. Dit was er zo een. PROUD NEXT heeft aan de wieg gestaan van een mooie businness-to-bussiness-oplossing als antwoord op bovengenoemde vraag.

Douwe Egbertsmachine

“ONDERDELEN BESTELLEN VIA TEKENINGEN REDUCEERT RETOURZENDINGEN”

Het bestellen van reserveonderdelen was voorheen een tijdrovend proces, dat volledig handmatig gebeurde. De monteur constateerde dat er iets kapot was en vervolgens begon de papierstroom. Het e-commerce platform die PROUD NEXT ontwikkelde, maakt bestellen vele malen efficiënter. De Parts Catalog Generator is wereldwijd beschikbaar voor alle distributeurs. Op desktop, maar ook op tablet, aangezien steeds meer monteurs met tablets werken. Het e-commerce platform bevat alle Douwe Egberts-producten en de losse machineonderdelen zijn op twee manieren te vinden: via een rechtstreekse zoekopdracht of via tekeningen. Laatstgenoemde optie is een unieke verbetering in de strijd tegen het hoge aantal retourzendingen, vanwege verkeerd bestellen.

De onderdelen op de tekening corresponderen volledig met de machineonderdelen en zijn rechtstreeks vanuit de tekening te bestellen. Dit heeft nu al geresulteerd in een gestroomlijnd orderproces en een rigoureuze terugdringing van de foutmarge in het bestelproces.

EXTRA VOORDEEL VOOR HET CALL CENTRE

Ook de omvangrijke call centre-afdeling van Douwe Egberts is gebaat bij deze oplossing. Door de automatiseringsslag kunnen de interne call centre-medewerkers nu ook gebruikmaken van de tekeningen. Zij gebruiken de app ook intensief bij vragen over onderdelen.

EN SAMENWERKING DIE WERKT

Bij een oplossing die nog zó nieuw voor de markt is, zie je als klant en opdrachtgever direct wat je aan elkaar hebt. Of de neuzen dezelfde kant op staan. Douwe Egberts is een fijne klant om voor te werken, omdat ze onze creativiteit en betrokkenheid zo weten te waarderen. Wat we terugkrijgen is: “We zijn heel blij met het oplossend vermogen en creativiteit. En met de passie die in de samenwerking zelf wordt gestopt.”

Magento B2b
badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!