25 Magento-statistieken die u nodig hebt in 2019.

Magento, het open-source PHP-gebaseerde e-commerceplatform, is een van de meest populaire content management systemen (CMS) voor online winkels wereldwijd. Deze Magento-statistieken voor 2019 zijn bedoeld om u vertrouwd te maken met belangrijke aspecten met betrekking tot het platform, waaronder het wereldwijde gebruik, de groei in populariteit en de belangrijkste redenen voor deze groei.

Magento is sinds medio 2018 eigendom van Adobe, en de middelen van het moederbedrijf zullen naar verwachting voortbouwen op de sterke punten van het platform en er een nog groter e-commerce-fenomeen van maken. De kans is groot dat ook uw bedrijf van Magento kan profiteren.

Handelaars die Magento gebruiken, groeien gemiddeld 3 keer sneller
– Magento levert op dit moment 1,2% van het internetwebsites
– Dat is 12% van alle e-commercesites
– Of 1,9% van de CMS-markt

Deze aantallen zullen waarschijnlijk hard groeien wat tevens het geval was toen de adoption van Magento tussen 2017 en 2018 bijna verdubbelde. Om precies te zijn, meer dan 250,000 actieve sites die Magento gebruiken.
Maar 11.000 daarvan draaien op Magento 2!
Zoals gebruikelijk hebben we deze statistieken, voor uw leesbaarheid, opgedeeld in drie brede categorieën, te beginnen met Magento gebruiksstatistieken. Deze gegevenspunten kunnen Magento in een betere context voor uw bedrijf plaatsen.

Houd er rekening mee dat niet alle hosts die hier worden beoordeeld, geschikt zijn voor grote Magento-winkels. Het CMS is zeer krachtig en veelzijdig, maar het is geen lichte toepassing.

Magento Gebruiksstatistieken

Magento is een van de krachtigste e-commerce-oplossingen, maar dit brengt een zekere mate van complexiteit met zich mee.

1. Magento beheert 1% van het internet.

(Bron: W3Techs)

Dit lijkt misschien niet zo veel, maar in ruwe cijfers is dit zeker een groot aantal. Aangezien er in totaal meer dan 1,5 miljard websites zijn, krijgt u een idee van hoeveel websites Magento al gebruiken. Dit is indrukwekkend ook omdat het een e-commerce-specifieke software is, in tegenstelling tot WordPress of Drupal.  

2. 11% van de websites die Magento gebruiken, is gevestigd in de VS.

(Bron: BuildWith)

Hoewel het grootste aantal websites op basis van het Magento-platform uit de VS komt, zijn de gebruiksgegevens wereldwijd verspreid. Afgezien van de populariteit van Magento in West-Europa, wordt het ook gebruikt door veel e-retailers in Zuid-Amerika, India, Afrika en Rusland.

3. Magento heeft een aandeel van 1,9% in de CMS-markt.

(Bron: W3Techs)

Ongeveer 54% van alle websites gebruikt een bekend CMS volgens W3Techs. Hiervan wordt Magento gebruikt op 1,9% van de sites met CMS. Shopify heeft een iets groter aandeel in de CMS-markt met 2,4%.

4. Magento is het op een na populairste e-commerceplatform ter wereld.

(Bron: CloudWays)

Als we uitsluitend e-commerce websites volgen, kantelt het Magento versus Shopify- duel ten gunste van de eerste. Magento is goed voor 12% van de e-commerce markt (inclusief open source en enterprise-versies). WooCommerce is goed voor 18% en Shopify, 8%.

5. Meer dan 250.000 handelaren wereldwijd gebruiken Magento als hun e-commerceplatform.

(Bron: Magento IT Solutions, Magento.com)

Volgens gegevens van Magento zelf zijn er meer dan een kwart miljoen handelaars die op dit krachtige CMS vertrouwen om hun online bedrijven te runnen.

6. Het aantal Magento-sites is tussen maart 2017 en augustus 2018 bijna verdubbeld.

(Bron: BuildWith)

Volgens gegevens van BuiltWith is het aantal op Magento gebaseerde websites zelfs nog indrukwekkender. Deze groei is ook geen recent fenomeen. Het gebruik van Magento is sinds 2011 enorm gegroeid.

7. Onder de top 10K webwinkels heeft Magento een aandeel van 16%.

(Bron: Magestore)

De gebruiksgegevens verbeteren alleen wanneer we rekening houden met online winkels met het meeste verkeer. De voorsprong van WooCommerce wordt hier kleiner, met een aandeel van 18%. Oracle ATG Commerce en Magento hebben een aandeel van 16% en Shopify komt op de vierde plaats met 13%.

8. 202 Magento-gebruikers staan ​​in de Top 1000-lijst van internetwinkels.

(Bron: Magento.com)

Meer dan 20% van de top 1000 e-retailers in de VS, Canada en europa gebruiken Magento, waardoor het het meest populaire e-commerce CMS is. De cijfers voor 2019 zijn nog niet bekend, maar dit aandeel zal naar verwachting zijn gestegen. Hoewel het moeilijk is om met absolute zekerheid te zeggen wat het beste CMS voor e-commerce is, geven Magento-gebruiksgegevens u iets om over na te denken.

9. Magento staat al vier jaar op rij op de nummer 1 plek op de internet Retailer 1000-lijst.

(Bron: Magento.com)

Deze populariteit is ook niks nieuws. Magento is al geruime tijd het beste CMS in deze categorie. Deze consistentie is een indicatie dat de softwareontwikkelaars in staat zijn om de veranderende behoeften van de markt effectief aan te pakken.

10. Op de internet Retailer B2B ecommerce 300-lijst staat Magento op nummer 1 met 42 handelaren.

(Bron: Magento.com)

Magento scoort ook hoog in het B2B e-commerce segment. Met 14% is zijn aandeel niet zo indrukwekkend als in het geval van B2C, maar voldoende om het de topspeler te maken, waarbij het een aantal voor de hand liggende kanshebbers verslaat.

11. Topnamen zoals Ford, Omega Watches, Christian Louboutin en Bulgari gebruiken Magento.

(Bron: Paul Rogers)

Enkele andere geweldige Magento-sites zijn onder andere Liverpool FC, Pepe Jeans, Land Rover en Harvey Nichols. De goedkeuring van merken die over de hele wereld populair zijn en regelmatig zwaar verkeer ervaren, heeft een lange weg afgelegd in het aanmoedigen van andere verkopers om naar Magento te verhuizen.

12. Bijna 7.500 klanten zijn het afgelopen jaar gemigreerd naar Magento vanuit OpenCart, osCommerce en VirtueMart.

(Bron: BuildWith)

Magento lijkt meer dan gemiddelde inkomende migratie te ervaren in het e-commerce-ecosysteem. Het heeft het afgelopen jaar bijna 7.500 verkopers opgedaan van slechts drie andere e-commerceplatforms. Het enige platform waar er een substantiële netto uitgaande migratie is, is WooCommerce.

13. Magento verwerkt elk jaar meer dan € 155 miljard aan transacties.

(Bron: Magento.com)

Magento-website-statistieken geven aan dat het digitale handelsplatform elk jaar een bruto handelsvolume van meer dan € 155 miljard ziet. In termen van absolute waarde is dat meer dan een derde van het volume dat wordt afgehandeld door de top 1000 e-retailers in de VS en Canada. Dit zou genoeg moeten zijn om iedereen te heroverwegen die gelooft dat Magento een nichespeler is in e-commerce.

14. De wereldwijde verkoop van online e-commerce op Magento zal naar verwachting groeien tot € 224 miljard tegen 2020.

(Bron: Creative Minds)

Volgens een schatting uit 2016 zal dit merchandise-volume tegen 2020 ruim boven de € 200 miljard gaan. Nieuwere gegevens geven aan dat Magento goed op weg is om deze cijfers te bereiken.

15. Het aantal online shoppers dat door Magento-verkopers wordt bediend, zal naar verwachting tussen 2016 en 2020 met 200% toenemen.

(Bron: Creative Minds)

Volgens de gebruiksstatistieken van Magento wordt de snelle groei van de monetaire waarde die hierboven wordt gezien, gecompenseerd door de groei van klanten die interactie hebben met het platform. Deze drievoudige stijging tot iets meer dan 100 miljoen klanten is nog steeds een daling, gezien de bijna 3 miljard online shoppers die wereldwijd tegen 2020 worden verwacht.

Belangrijkste voordelen van Magento

Magento is een uiterst krachtige e-commerceoplossing die alleen maar in populariteit groeit. De voordelen ervan zijn niet te ontkennen.

16. Handelaars die Magento gebruiken, groeien gemiddeld drie keer sneller.

(Bron: Magento.com)

Handelaars die Magento gebruiken, rapporteren over het algemeen een driemaal verbeterde groei van de waarde van transacties na migratie naar het platform. Als u een overstap naar Magento voltooit met alle omnichannel-oplossingen die door het platform worden aangeboden, kunnen de voordelen veel hoger zijn.

17. Time-to-value / investering terugverdientijd met Magento is ongeveer 5,2 maanden.

(Bron: Magento.com)

De hierboven genoemde voordelen beginnen ook vrij snel te verschijnen, gebaseerd op Magento-statistieken . In minder dan een half jaar wordt uw investering in Magento terugverdiend door de toename van uw bedrijfsactiviteiten.

18. Magento schrijft zijn succes toe door zich te concentreren op het hoge niveau van bruikbaarheid en aanpassing.

(Bron: Creative Minds, Customer Think)

Andere belangrijke voordelen van het gebruik van Magento zijn volledige eigendom van uw web-app of website (vergeleken met SaaS-oplossingen), verbeterde functionaliteit voor mobiele apparaten, eenvoudige mogelijkheid van klantensegmentatie, SEO-vriendelijkheid en beveiliging.

19. Er zijn meer dan 4.000 extensies beschikbaar op de Magento-marktplaats.

(Bron: Magento Marketplace)

Volgens de statistieken van Magento zijn er 2.367 extensies voor het Magento 2-platform en de rest is voor Magento 1. Deze bieden onbeperkte opties om winkelmogelijkheden met een enkele klik uit te breiden. Aangezien Magento meestal wordt gebruikt in een e-commerceomgeving, met grotere beveiligingsrisico’s, raadt het bedrijf af om extensies te gebruiken die niet beschikbaar zijn op de eigen marktplaats.

20. Magento biedt ook het gebruik van duizenden thema’s en sjablonen.

(Bron: Theme Forest)

De meeste van deze thema’s zijn beschikbaar via onafhankelijke ontwikkelaars. Met behulp van deze thema’s kunnen bedrijven specifieke ervaringen bieden waar hun klanten om vragen, terwijl ze hun merken onderscheiden. Veel concurrerende e-commerceplatforms geven het belang van verschillende thema’s en sjablonen aan en zijn geschikt voor kleinere verkopers met een lagere complexiteit.

Algemene Magento Statistieken

Magento gaat het tweede decennium van zijn bestaan ​​in

21. Hoe lang bestaat Magento al? Voor breed publiek gebruik, sinds 2008.

(Bron: Wikipedia)

Magento begon begin 2007 officieel met de ontwikkeling, terwijl de eerste bètaversie later dat jaar uitkwam. De eerste officiële release was op 31 maart 2008. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld door Varien, Inc, een in Californië gevestigd bedrijf, met hulp van vrijwilligers.

22. Magento werd in 2018 door Adobe overgenomen voor $ 1,68 miljard.

(Bron: Magento.com, Mashable)

eBay verwierf 49% en vervolgens het volledige eigendom van Magento in 2011. Magento werd in 2015 als onafhankelijk bedrijf uitgesponnen door het nieuwe eigenaar Premira PE-fonds. De overname van Adobe van het bedrijf werd aangekondigd in mei 2018 en werd een maand later afgerond. Interessant is dat Adobe herhaaldelijk zijn vertrouwen in het open-source model heeft benadrukt, gevolgd door Magento, waarbij het kernteam van de laatste volledig werd ondersteund.

23. Magento biedt twee afzonderlijke oplossingen: Magento Open Source en Magento Commerce.

(Bron: Gemiddeld)

Met Magento Open Source kunnen ontwikkelaars de kernbestanden implementeren en de functionaliteit uitbreiden door nieuwe plug-inmodules toe te voegen. De laatste is een on-premises platform gebaseerd op Magento Open Source, maar is niet gratis en heeft meer functies en functionaliteit, bedoeld voor grote bedrijven.

24. Magento heeft wereldwijd meer dan 200.000 ontwikkelaars.

(Bron: Magento.com)

Zoals elk succesvol open source-product is Magento trots op zijn grote en wijd verspreide ontwikkelaarsbestand. In het Magento versus Shopify debat scoort de eerste zeer hoog op deze afdeling. Shopify gebruikt een eigen codeertaal met beperkte ondersteuning voor ontwikkelaars. Dit maakt het voor verkopers op Shopify een uitdaging om ontwikkelaars te vinden voor projecthulp.

25. Magento heeft wereldwijd meer dan 1.300 partners.

(Bron: Magento.com)

Het partnermodel van Magento trekt onafhankelijke bedrijven aan om toe te treden tot het ecosysteem. Deze partners helpen verkopers bij Magento Commerce-projecten, variërend van site-ontwerp, implementatie, ondersteuning en merchandising tot het benutten van de meest missiekritieke, innovatieve bedrijfstechnologieën.

Belangrijkste afhaalrestaurants van Magento Statistics 2018:

 • Het aandeel van Magento op internet, of zelfs de CMS-markt, is niet bijzonder indrukwekkend.
 • Dat gezegd hebbende, zijn geavanceerde functies voor het e-commerce segment het platform bij uitstek voor enkele van de meest succesvolle verkopers over de hele wereld. Dit gaat gepaard met een groeipercentage dat beter is dan de markt.
 • De functies van Magento pakken belangrijke online zakelijke problemen aan, zoals aanpassing, gebruikerssegmentatie, controle, SEO en beveiliging.
 • Magento statistieken tonen ook aan dat bedrijven de neiging hebben om het beter te doen in termen van groei in transactiewaarde en klantbereik wanneer ze dit platform gebruiken in vergelijking met diegenen die een concurrerend e-commerceplatform kiezen.

Referenties:

 1. W3Techs
 2. BuildWith
 3. W3Techs
 4. Magento IT-oplossingen , Magento.com
 5. BuildWith
 6. Magestore
 7. Magento.com
 8. Magento.com
 9. Magento.com
 10. Paul Rogers
 11. BuildWith
 12. Magento.com
 13. Creatieve geesten
 14. Creatieve geesten
 15. Magento.com
 16. Magento.com
 17. Creatief denken , klant denken
 18. Wikipedia
 19. Magento.com , Mashable
 20. Medium
 21. Magento.com
 22. Magento.com
badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!