Aankomende releases | Handleiding voor Adobe Commerce-ontwikkelaars


Adobe streeft er voortdurend naar om de juiste balans te vinden tussen het eenvoudig en voorspelbaar maken van productupgrades en het sneller leveren van verbeteringen en nieuwe functies aan early adopters. Het afgelopen jaar hebben we de manier waarop we software leveren om dit evenwicht te ondersteunen, verfijnd. Raadpleeg ons releasebeleid voor meer informatie.

Releaseschema

Adobe brengt beveiligings- en functionele patches uit voor elke ondersteunde releaselijn van Adobe Commerce en Magento Open Source.

De volgende tabel geeft de datums voor geplande releases (datums zijn onder voorbehoud):

Uitgave versies Adobe Commerce Bèta Pre-release van Adobe Commerce Adobe Commerce & Magento Open Source
Algemene beschikbaarheid
maart 2022
Functie + release van patch + release van beveiligingspatch
2.4.4
2.4.3-p2
2.3.7-p3
Oktober 2021 en lopend 29 maart 2022 12 april 2022
april 2022
Functie-release
26 april 2022
juni 2022
Functie-release
21 juni 2022
augustus 2022
Functie + release van patch + release van beveiligingspatch
2.4.5
2.4.4-p1
2.4.3-p3
2.3.7-p41
26 juli 2022 9 augustus 2022
oktober 2022
Functie + release van beveiligingspatch
2.4.5-p12 27 september 2022 11 oktober 2022

— Geeft items aan die niet van toepassing zijn op deze release.
1 Dit is de laatste patch-release voor de 2.3.x-releaselijn. De 2.3.x-releaselijn bereikt in september 2022 het einde van de ondersteuning (EOS).
2 Er is geen volledige patch-release in oktober 2022.

Patch- en beveiligingspatchreleases zijn kansen om de kerncodebase te upgraden om uw platform veilig, betrouwbaar en performant te houden. Functie-releases vinden om de maand plaats. Feature Releases zijn onafhankelijk van de kerncodebase en zijn beschikbaar via een externe module of extensie. Alle updates van bestaande onafhankelijke functies worden ook uitgebracht tijdens Feature Release-perioden en zullen automatisch plaatsvinden als de functie al is geïmplementeerd.

We hebben een nieuw beleid geïntroduceerd dat van toepassing is op onze ondersteunde releaselijnen. Bezoek onze blog voor meer informatie over de nieuwe strategie achter onze releasekalender voor 2022 en ons levenscyclusbeleid.

Vroege toegang

Pre-release is code voor algemene beschikbaarheid die twee weken voor algemene beschikbaarheid beschikbaar is voor Adobe Commerce-verkopers en alle partners. Het zorgt voor een snellere implementatie van code vóór algemene beschikbaarheid.

Bèta is een niet-algemene beschikbaarheidscode die beschikbaar is voor alle partners. Het zorgt voor extra tijd om code en betrokken componenten te beoordelen.

Raadpleeg het bètaprogramma voor meer informatie.

Soorten vrijgave

  • Patch-releases—Updates van de kernapplicatie Adobe Commerce en Magento Open Source, die beveiligings-, compliance-, prestatie- en kwaliteitsfixes met hoge prioriteit bevatten.
  • Beveiligingspatch-releases— Alleen-beveiligingsupdates voor de Adobe Commerce en Magento Open Source-applicatie die zijn uitgebracht om verkopers veilig en compliant te houden.
  • Functie-releases—Nieuwe functies en functie-updates die worden geleverd als onafhankelijke services, los van de patchreleases. Voorbeelden zijn services zoals Product Recommendations en Live Search, onafhankelijke modules zoals PWA Studio en Inventory Management (MSI) en updates van onze cloudservices en infrastructuur.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!