B2B e-commerce platform: e-commerce voor zakelijke klanten

Als er over ‘commerce’ gesproken wordt, wordt er onderscheid gemaakt tussen B2C commerce en B2B commerce. B2C commerce staat voor business to consumer commerce, ofwel de verkoop van producten en/of diensten van bedrijven aan consumenten. Wordt er gesproken over B2B commerce, dan bedoelt men business to business commerce en dus de verkoop van producten en/of diensten van bedrijven aan andere bedrijven. Bent u actief in de B2B markt en wilt u uw business online uitbreiden? Dan is dit zeker mogelijk, want naast e-commerce platforms voor consumenten zijn er ook zeker mogelijkheden voor B2B e-commerce platforms.

Wat is een B2B e-commerce platform?
Een B2B e-commerce platform is een online winkel waar bedrijven bepaalde producten en/of diensten verkopen aan andere bedrijven. Een voorbeeld van een B2B e-commerce platform is bijvoorbeeld een e-commerce platform van een groothandel die bepaalde producten verkoopt aan retailketen, zodat deze retailketen deze producten weer kunnen gebruiken om aan hun klanten te verkopen. Voornamelijk in de bouw en in de technische branche zijn er veel B2B e-commerce platforms actief, omdat in deze branches simpelweg veel business to business bedrijven actief zijn.

Waarom een B2B e-commerce platform?
Als bedrijven starten met een e-commerce platform voor consumenten, doen zij dit doorgaans om een extra verkoopkanaal aan te boren en op deze manier meer omzet te maken. Net zoals bij een e-commerce platform voor consumenten, kunnen business to business leveranciers ook om deze reden starten met een B2B e-commerce platform. Niet alleen consumenten zijn namelijk actief op het internet, maar ook bedrijven kunnen online op zoek gaan naar leveranciers voor hun producten. Start u met een B2B e-commerce platform, dan kunt u als het ware een nieuw verkoopkanaal aanboren voor uw bedrijf en dus mogelijk meer omzet maken.

Hoe kan ik starten met een B2B e-commerce platform?
Als u geen verstand heeft van het ontwikkelen van een B2B e-commerce platform, is het logisch dat u een grote drempel ervaart om een e-commerce platform te starten. Heeft u hulp nodig bij het ontwikkelen van een B2B e-commerce platform? Dan kunt u contact opnemen met PROUD NEXT. PROUD NEXT is niet alleen gespecialiseerd in het ontwikkelen van B2C e-commerce platforms voor consumenten, maar ook zeker in het ontwikkelen van specifieke B2B e-commerce platforms. Raadpleegt u de professionals van PROUD NEXT om uw B2B e-commerce platform te ontwikkelen, dan wordt uw e-commerce platform van A tot Z ontwikkeld en worden alle zorgen met betrekking tot de B2B e-commerce platform voor u uit handen genomen. Op deze manier kunt u profiteren van een nieuw verkoopkanaal om meer omzet te maken, zonder dat u zelf aan de slag moet met het ontwikkelen van het e-commerce platform voor uw business to business bedrijf.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!