Best practices voor Magento thema-ontwerp • Proudnerds


Dit artikel is het eerste van a serie artikelen waarin de concepten en best practices voor het maken van Magento-thema-ontwerp worden behandeld. In deze hebben we het over de vereisten voor het ontwerpen van een aangepast Magento-thema, het verschil tussen aangepaste en standaardthema’s en de ontkoppelde benadering voor het ontwerpen en ontwikkelen van Magento-thema’s.

Dit is geen ontwikkelingsartikel, maar eerder de mening van een UI-ontwerper over het maken van een Magento-thema. Dus als je op zoek bent naar het ontwikkelen of installeren van een kant-en-klaar Magento-thema, dan zul je het hier niet vinden. Bekijk enkele van onze andere pagina’s of neem contact op als je hulp nodig hebt bij de ontwikkeling van het thema.

Het helemaal opnieuw maken van een Magento-thema-ontwerp is niet bepaald een raketwetenschap, maar het vereist wel een aantal voorwaarden. Het is niet zo eenvoudig en ongecompliceerd als het maken van een showcase-ontwerp waarmee je kunt pronken met je vrienden en volgers op sociale media.

Als je de onderstaande dingen niet in gedachten houdt, is de kans groot dat je een van deze twee fouten maakt:

1) Je creëert een prachtig en verfijnd ontwerp. Het zal echter moeilijk of bijna onmogelijk zijn voor een ontwikkelteam om het binnen de gestelde deadline te implementeren.

Begrijp me niet verkeerd, er is waarschijnlijk geen zeer complex ontwerp dat niet in een solide frontend-ervaring kan worden verwerkt. Maar tijd en budget zullen altijd een factor zijn in echte projecten.

2) Je maakt iets moois dat mensen niet weten te gebruiken.

Vereisten voor het maken van een aangepast Magento-themaontwerp

1) Ken het medium

Het is niet nodig om zelf een code ninja te zijn. Net als bij andere ontwerptaken, hebben webontwerpers er echter baat bij om te weten voor welk medium ze werken. In dit geval betekent het dat je behoorlijke kennis en begrip hebt van HTML en CSS.

“Moeten ontwerpers coderen?” staat nog ter discussie en zal waarschijnlijk nooit tot een goede conclusie komen. Echter, zonder enige twijfel, weten voor welk medium je ontwerpt maakt het u een stuk makkelijker om de technische mogelijkheden en beperkingen van het medium te begrijpen. Het helpt je ook om te coördineren en te communiceren met het ontwikkelteam dat het ontwerp moet coderen.

2) Ken het platform

Je hoeft ook niet diep in Magento te zitten om een ​​thema te ontwerpen, maar net als bij het ontwerpen voor een specifiek platform, moet je wel bekend raken met het platform waarvoor je werkt. Leer meer over de mogelijkheden, voordelen en natuurlijk de beperkingen, want hier komen de meeste problemen tot leven. Een van de voordelen van Proudnerds is dat we ontwerp- en ontwikkelteams onder hetzelfde dak hebben. Dit maakt het voor ons veel gemakkelijker om eventuele problemen tijdens het proces op te lossen.

3) Ken de taakspecificaties en het einddoel

Last but not least: u wilt bekend zijn met de beste gebruikspraktijken en onderscheiden eCommerce-functies. Je maakt geen ontwerp omwille van het ontwerp zelf, je creëert een echt product dat mensen met verschillende achtergronden zullen gebruiken, en een handelaar zal verdienen aan.

Magento Theme Design Inchoo

Kant-en-klare thema’s versus aangepast thema-ontwerp

Als je denkt, waarom koop je niet gewoon een kant-en-klaar thema voor $ 100 – nou, je kunt altijd die weg inslaan. Sommige handelaren kunnen heel goed een goede match vinden voor hun behoeften. Maar houd er rekening mee dat kant-en-klare thema’s gemaakt zijn voor de massa. Dit betekent dat ze veel functies moeten hebben om een ​​verscheidenheid aan bedrijven te dekken. Je verliest de meeste vaardigheden beïnvloeden bruikbaarheid van de winkel, uitvoering, en in feite de gehele gebruikerservaring omdat deze thema’s niet specifiek voor uw winkel en uw klantgroepen zijn gemaakt. Aan de andere kant geeft een aangepast thema-ontwerp het hele team meer controle over elk aspect van een webwinkel.

Kant-en-klare thema’s zijn gemaakt om zichzelf te verkopen. Dit is de reden waarom u gemakkelijk esthetisch aantrekkelijke thema’s kunt vinden met veel ingebouwde functies. Als het echter gaat om bruikbaarheid en prestaties, en soms zelfs om gezond verstand, zullen de meeste falen. Moeilijk. Om nog maar te zwijgen over de technische implicaties van een mogelijk verknoeide codebasis en de noodzaak om daadwerkelijk extra aankopen te doen van extensies van derden om het thema eruit te laten zien en te laten werken zoals je zag in de demo.

Voeg daarbij de kosten voor het oplossen van problemen (omdat deze thema’s zelden zonder problemen werken bij de installatie) en de moeilijkheid om incrementele wijzigingen en je hebt een slechte start.

Magento ontkoppeld

Magento is een robuust en krachtig open-sourceplatform met veel ingebouwde functies, dat out-of-the-box behoorlijk goed werkt. Om volledig te profiteren van het platform, kun je het beste een Magento-thema-ontwerp en functies hebben die zijn afgestemd op de behoeften en verwachtingen van je bedrijf en de klant.

Hoewel het behoorlijk ingewikkeld is onder de motorkap, vanuit het oogpunt van een ontwerper het kan worden ontkoppeld naar verschillende hoofdpagina’s (zoals startpagina en een productpagina), aantal hoofdcomponenten (zoals formulieren en knoppen) en algemene typografie en algemene stijl (zoals kleurenschema, iconografie of afbeeldingen).

Een ding om in gedachten te houden bij het werken met dergelijke complexe platforms is: samenhang. Je kunt niet zomaar een paar verschillende pagina’s maken met verschillende stijlen en niet-gerelateerde elementen, maar liever gebruik maken van herbruikbare componenten, vooraf gedefinieerde typografie en consistente elementstijlen. Een heel systeem dat samenwerkt en bestaat in symbiose met de behoeften van de business en de klant.

We hebben de basis voor nu gebroken, maar houd ons in de gaten voor het volgende artikel in de serie! Volgende keer kijken we naar hoe het ontwerp van de Magento-homepage te benaderen. We bespreken de belangrijkste punten en geven je tips waar je op moet letten!

Neem in de tussentijd contact op als je hulp nodig hebt met je Magento-winkel!

Proost!

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!