Bijgewerkte Magento-gebruiksstatistieken (2022)Blijf op de hoogte met de laatste Magento gebruiksstatistieken. Bijgewerkte Magento Gebruiksstatistieken 2021 Vanaf oktober 2022 zijn er meer dan 167.000 actieve e-commercesites die worden aangedreven door Magento 1 en bijna 100.000 die worden aangedreven door Magento 2, dit is goed voor ongeveer 0,9% van alle online winkels. Dit is slechts een van de Magento-gebruiksstatistieken die het als een belangrijke speler in de e-commerce-industrie bevestigen. Magento schrijft zijn succes toe aan de hoge mate van bruikbaarheid en aanpassingsmogelijkheden van het platform. Het wordt ook geholpen door een leger van Magento-innovators, met meer dan 300.000 getrainde ontwikkelaars wereldwijd. Deze innovators hebben een robuuste bron van geteste, vertrouwde extensies gecreëerd die een breed scala aan functies aan uw online winkel toevoegen, waardoor u jaar na jaar nieuwe gebruikers kunt aantrekken. Hier bij Creative Minds houden we u graag op de hoogte van de laatste feiten en cijfers als het gaat om alles wat met e-commerce te maken heeft. Om u een beter beeld te geven van de huidige stand van zaken voor Magento, hebben we enkele van de laatste statistieken van de afgelopen twee jaar onder de loep genomen. Hierna zullen we ook kijken naar enkele van de uitdagingen waarmee het platform wordt geconfronteerd , en onze voorspelling voor wat er daarna zou kunnen komen voor Magento en zijn gebruikers.

Magento-advies

Voordat we verder gaan met de statistieken, een kort bericht van ons team bij CreativeMinds. Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van Magento voor uw e-commerce winkel, maar niet zeker weet waar u moet beginnen, huur dan onze Magento-consultants in. Ons hoog opgeleide team kan je helpen om het platform in een mum van tijd onder de knie te krijgen!

Quickfire Magento-statistieken

Ecommerce Purchasing Rectangle 2 Illustrative Banner Blog 1 We weten dat niet iedereen de tijd heeft om diep in statistieken te duiken, dus hebben we een korte lijst samengesteld met belangrijke statistieken met betrekking tot het gebruik, de geografische locaties en de prestaties van Magento’s merken.

Magento gebruiksstatistieken: wereldwijd

Hier zijn de laatste statistieken over het gebruik van Magento wereldwijd: Er zijn meer dan 267.000 Magento 1 & 2-winkels live op internet. Het wordt gebruikt voor 0,9% van alle online winkels. Het drijft 0,6% van het internet als geheel aan. Bijna 100.000 van de totale Magento-winkels draaien op Magento 2. Vanaf oktober 2022 heeft Magento een marktaandeel van 0,9% van alle websites die bekende contentmanagementsystemen gebruiken (Bron: w3techs). Magento wordt elke dag bijna 5.000 keer gedownload.

Magento gebruiksstatistieken: Locatie

Hier zijn de nieuwste Magento-statistieken met betrekking tot locatie* De meerderheid van de Magento-gebruikers bevindt zich in de Verenigde Staten, met 59.739 sites op Magento 1 en 35.906 op Magento 2. Het land met de op een na meeste door Magento aangedreven websites is het Verenigd Koninkrijk, met 12.628 websites wonen daar op Magento 1 en 8.601 op Magento 2. Nederland staat op de derde plaats met in totaal 10.644 sites die Magento 1 gebruiken en 7.364 die Magento 2 gebruiken. 9 van de top 10 landen voor Magento 1-winkels bevinden zich in Amerika en Europa, met uitzondering van #8, Australië. En het is bijna hetzelfde voor Magento 2, waarin ook India in de top 10 van landen is opgenomen. ).

Magento gebruiksstatistieken: prestaties

En hier is het laatste nieuws over de prestaties van retailers die voor Magento kiezen: 202 Magento-gebruikers staan ​​in de Internet Retailer Top 1000-lijst (Bron: Maven eCommerce). Magento wordt nog steeds gebruikt en vertrouwd door enkele van de grootste merken ter wereld, waaronder bekende namen als Coca Cola en Ford. Magento verwerkt elk jaar $155 miljard (USD) aan transacties (Bron: Web Tribunal).

De strijd om de e-commerceplatforms

Wordpress Plugins Rectangle 2 Illustrative Banner Blog e-commerce breidt zich snel uit en het valt niet te ontkennen dat Magento nu zware concurrentie heeft. Magento stond ooit aan de top van contentmanagementsystemen en liep voorop voor andere e-commerceplatforms. Sindsdien is het echter ingehaald door Shopify, WooCommerce, Wix, Squarespace en anderen. Hoewel Magento qua marktaandeel achterop is geraakt, wil dat niet zeggen dat het platform nog steeds geen indrukwekkende resultaten levert voor zijn gebruikers. Magento heeft zijn populariteit kunnen behouden sinds de start in 2008. Volgens eCommerce-migratie-experts Cart2Cart migreerde 9% van de online retailers hun website naar Magento in 2019. Het bekleedde de nummer drie positie voor klantmigratie, opnieuw achter Shopify en WooCommerce. Maar deze cijfers blijven positief en het is nog steeds een open race, aangezien het topplatform voor migratie de neiging heeft om elk jaar te veranderen. En, zoals Cart2Cart zelf uitlegt, deze cijfers betekenen niet noodzakelijkerwijs dat ‘het ene platform beter is dan het andere’. De keuze van een retailer voor een platform hangt volledig af van budget en technische knowhow.

Wat biedt de toekomst voor Magento?

Ecommerce Btc1 Rectangle 2 Illustrative Banner Blog In termen van groei beleeft eCommerce opnieuw een boom, wat goed nieuws is voor online retailers die Magento gebruiken. Magento is medio 2018 overgenomen door Adobe en vertoont geen tekenen van vertraging. Magento 1 wordt officieel niet ondersteund vanaf juli 2020, dus het gebruik neemt af, terwijl Magento 2 een gestage stijging laat zien sinds 2015. Het platform verbetert voortdurend zijn functies, beveiliging en organiseert evenementen en congressen over de hele wereld om e-commerce retailers te helpen zijn Diensten.

Vertrouwen in Magento

Wordpress Otherfactors Rectangle 2 Illustrative Banner Blog Ondanks de uitdagingen is Magento een enorm innovatief, slim en opwindend platform. Wij zijn van mening dat Magento een briljante optie is voor zowel kleine als grote bedrijven, en we zijn er zeker van dat het zal blijven groeien. Als u nog dieper wilt ingaan op de laatste statistieken over het gebruik en marktaandeel van Magento, biedt W3tech een uitgebreid overzicht in hun Magento Market Report. Om op de hoogte te blijven van het laatste Magento- en eCommerce-nieuws, moet je regelmatig onze Creative Minds-blog bezoeken. We houden je op de hoogte van het laatste nieuws, tips en bronnen voor Magento en WordPress.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!