Crownstudent
ZOVEEL MOGELIJKHEDEN EN TOCH EEN OVERZICHTELIJKE MOBIELE WEERGAVE

Vvv

DE VOORSPRONG: EEN CONFIGURATOR MET ONGEKENDE MOGELIJKHEDEN

Het Scandinavische equivalent is de ‘studentmössa’, een petje met maritieme look, van oudsher uitgevoerd in wit met een donkere rand. De traditie is zo belangrijk dat er elk jaar flink wat geld wordt neergeteld voor een mössa. Crownstudent is daar op ingesprongen en biedt in haar e-commerce platform kwalitatief hoogwaardige producten aan die ook als zodanig worden gepresenteerd.

“1001 MOGELIJKHEDEN”

Crownstudent behoort tot een van de grootste online aanbieders van studentmössa’s in het eigen land Zweden, maar ook in Denemarken en Noorwegen. Om de concurrentie af te troeven, moest er een goede configurator worden gebouwd, waarmee de klant zijn eigen product kan customizen. De configurator geeft Crownstudent een grote voorsprong. Er zijn veel configuratoren, maar wel met veel minder mogelijkheden. De expliciete vraag aan PROUD NEXT was om, ondanks de vele opties van de configurator, toch te zorgen voor een goede mobiele weergave.

Crown Pwa

“WAAROM MAGENTO”

De Crownstudent e-commerce platform is gebouwd op Magento. De shop biedt maar een klein aantal producten, verreweg het belangrijkste onderdeel binnen de site is de productconfigurator voor de studentmössa’s. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoge resolutie 3d-beelden, die volledig configureerbaar zijn. Kleur, vorm, materiaal, tekst, afbeeldingen, het is allemaal naar keuze in te vullen. Het design verandert direct met de wijzigingen mee. Die preview is erg belangrijk. Het product heeft zo’n belangrijke emotionele waarde voor de koper en retourzendingen zijn lastig bij een gecustomized product. De verwachtingen goed managen is een pre.

“EEN CONFIGURATOR, OPTIMAAL RESPONSIVE VOOR MOBIEL”

Scandinavië blinkt niet uit in e-commercebouwers, Nederland loopt daarin voorop. Een Nederlandse partij maakte de 3D-afbeeldingen al voor Crownstudent, dus de keuze voor een Nederlandse webbouwer – voor ons – ook zo gemaakt. In het eerste halfjaar van 2015 zijn we een flinke tijd bezig geweest met het bouwen van het e-commerce platform en het configuratiesysteem. Voor die laatste lag er al wel een basis, het probleem zat ‘m in de achterblijvende mobiele weergave. Daar konden wij juist onze toegevoegde waarde laten zien.

Maxresdefault

TARTEN MET MOBILE ALS UITGANGSPOSITIE

De doelgroep van Crownstudent bestaat uit 17- en 18-jarigen en maar liefst 30 tot 40% bestelt hun producten via hun smartphone. Dat dit aantal zo hoog is, heeft ook alles te maken met het bestelproces dat in Scandinavië een stuk gemakkelijker en sneller is. Een responsive-versie was dus een must. De configurator biedt echter zoveel verschillende opties dat we ons af en toe wel even achter de oren moesten krabben. Hoe maak je die mogelijkheden allemaal zichtbaar op een mobiele telefoon? Crownstudent heeft zich erg positief uitgesproken over het eindresultaat. PROUD NEXT heeft een waardevolle bijdrage geleverd door de responsive-versie goed te krijgen. Waar Crownstudent ook erg blij mee is, is het feit dat ze zelf in charge zijn en simpele aanpassingen die ze kunnen doen in de configurator.

TOT SLOT:
HANDIGE FEATURES

De configurator maakt het mogelijk het voorgeconfigureerde ontwerp te delen via social-kanalen, waarmee de klant een korting kan verdienen. Ook kan het ontwerp worden opgeslagen en doorgestuurd. Handig als een familielid het petje cadeau wil doen. Scholen kunnen bovendien een eigen website met login krijgen binnen het Crownstudent-portal. Het voorportaal kan gepersonaliseerd worden met de naam en het logo van de school. Elke school kan vervolgens een aantal voorgeconfigureerde petjes met schoollogo’s en –kleuren klaarzetten voor haar leerlingen.

Proud Nerds Crown 1024x1024
badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!