Service Apotheek
EEN SAMENWERKING MET ISATIS IS HET SERVICE APOTHEEK PLATFORM. ”

magento commerce isatis

VAN MAGENTO 1 NAAR MAGENTO 2 MET MICROSERVICES

Dit is een platform waar landelijk veel apothekers bij zijn aangesloten onder de service apotheek vlag. De vraag ontstond om één monolithisch platform te ontwikkelen, oftewel: één stukje software voor het service apotheek platform.

OVER HET SERVICE PLATFORM EN ONZE UITDAGINGEN

Van oudsher heeft Isatis alle ontwikkelingen gedaan voor dit platform. In 2011 zijn ze gestart met het ontwikkelen van het platform en in de loop der jaren zijn er allerlei, vanuit de apothekers, vraaggestuurde functionaliteiten toegevoegd. Denk aan het SARA zorgprogramma en herhaalmedicatie waarbij bezoekers zelf online in staat zijn herhaalrecepten aan te vragen. Ook is er een webshopfunctionaliteit toegevoegd voor de aanschaf van alledaagse artikelen zoals huidverzorgingsproducten.

 

Isatis Magento Headless Oplossingen

“DE OPLOSSING”

Het platform is gebouwd in Magento 1 en dient te worden omgezet naar Magento 2. Bij de klant leeft sterk de wens om de facetten van Magento 1 als losse onderdelen te koppelen. Dit wordt ook wel een headless oplossing genoemd. Dit maakt het tot een grote uitdaging en behoorlijke klus. Het begint met het in kaart brengen van: wat hebben we in 7 jaar tijd allemaal opgebouwd? Wat wordt er actief gebruikt? Wat nemen we mee en wat niet? En wat kan beter beter/anders? Deze inventarisatie heeft een MVP opgeleverd (minimal viral product). Vervolgens zijn we gaan kijken hoe we het MVP modulair konden ontwikkelen.

De gekozen oplossing bestaat uit microservices. Neem bijvoorbeeld de email component. Deze kan weer gekoppeld worden door het door Facebook ontwikkelde GraphTQL. Het grote voordeel van de microservices is dat ze allemaal gekoppeld kunnen worden aan GraphTQL. De front-end applicatie hoeft slechts tegen één enterpoint aan te praten en dat is GraphTQL. In de front-end hoeft er niets meer aangepast te worden en nieuwe services kunnen gemakkelijk worden toegevoegd.

Isatis Commerce

“UNIEK”

Wat deze oplossing uniek maakt is de enorme hoeveelheid aan functionaliteiten die je op eenvoudige wijze kunt ontsluiten aan het nieuwe platform. Bijkomend voordeel is dat het platform gefaseerd kan worden opgebouwd (korte ontwikkel-iteraties).
We werken met privacygevoelige informatie zoals patiëntgegevens. Omdat we met modulaire blokken werken zijn we goed in staat deze data goed te beveiligen.

Toekomst

Deze oplossing heeft de toekomst! Men is namelijk in staat progressieve webapps uit te rollen!

Isatis Magento Headless Oplossingen
badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!