Quinny
Suit up!CUSTOMIZEN WORDT PAS ECHT LEUK MET EEN MILJOEN OPTIES

Vvv

E-COMMERCE EXPERIENCE

Wat van ver komt, is bijzonder. Dat geldt ook voor de wel heel bijzondere recente case die we voor onze klant Dorel Juvenile uitvoerden. Je weet wel, die van de Maxi-Cosi. Ook Bébé Confort, Babyvalue, Safety 1st en Quinny behoren tot de Dorel Group. PROUD NEXT kan nu met trots de uitwerking presenteren van een lang en intensief project: een configurator voor de Zapp-buggy’s van Quinny. Er is geen vergelijkbaar product dat zo uitgebreid en inzichtelijk is.

DE BUSINESS CASE

We hebben lang gewerkt aan de configurator die we voor Dorel’s merk Quinny ontwikkelden. De configurator is gebouwd in Magento en geïntegreerd met hun eigen CMS Sitecore. De klant kan hiermee zijn eigen Zapp stroller (buggy) volledig customizen. In tegenstelling tot de gemiddelde configurator is deze uitgerust met zoveel mogelijkheden dat er in de blown-up versie voor het meest uitgebreide product exponentieel miljoenen mogelijkheden zijn voor het customizen. En dat zonder trager wordende verbinding of achterblijven van de visualisaties.

EERSTE CONFIGURATORS

We zijn uitgegaan van 3 goedlopende buggy’s als uitgangspositie: de Zapp Xpress, de Zapp Flex en de Zapp Flex Plus. Drie verschillende producten die door de consument elk in verschillende mate gecostomized kunnen worden. De Zapp Flex Plus heeft verreweg het meest uitgebreide startpunt voor het persoonlijk samenstellen van het eindproduct. Van standaardopties als het bepalen van de kleur en optionele onderdelen tot een brede range aan extra accessoires. Met het oog op gebruiksvriendelijkheid zitten er verschillende elementen die het de consument makkelijker maken. Korte, heldere omschrijvingen maken direct duidelijk wat het verschil in opties is. De prijs verandert mee met elke wijziging of toevoeging. En gekozen opties worden direct visueel gemaakt en zijn zichtbaar in 360 graden. Hiervoor hebben we samengewerkt met externe partner Magic. Zij verdienen alle credits voor het maken van de 3D-modellen die PROUD NEXT vervolgens integreerde.

“DE CONFIGURATIE TERUGHALEN? DAT KAN!”

Wil de klant de aankoopbeslissing nog even uitstellen of overleggen met familie of vrienden? Daar is ook rekening mee gehouden. De configuratie kan worden bewaard door middel van een persoonlijke code. De gebruiker ontvangt een pdf met alle specificaties van het samengestelde Zapp-model. Via een linkje in de pdf wordt hij of zij weer teruggeleid naar het complete ontwerp op de website, waarbij alle opties nog intact zijn. Deze optie maakt het ook mogelijk de persoonlijk samengestelde buggy via social media te delen. Kijken we naar het technische aspect dan was het een flinke klus om de configuratie terug te halen via een code en de juiste afbeeldingen in te laden.

Configurator

SPECIALIST IN CONFIGURATORS BOUWEN

Voor PROUD NEXT is het ontwikkelen van configurators niet nieuw. Er zijn veel configurators, maar wel met veel minder mogelijkheden, dat durven we best te zeggen. Wij ontwikkelden eerder al rijk-uitgeruste configurators voor Crownstudent, Allpa en Zandri die elk een unieke, eigen business case hadden. De Zapp-configurator is tot op heden het meest omvangrijke configuratorproject, mede door alle (klantspecifieke) vereiste opties. Er zit een groot stuk maatwerk in. Gelukkig is dat ook hetgeen waarover onze klant erg tevreden is.

Magento Ontwikkelaar
badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!