CBS: populariteit online shopping nog steeds stijgende

Uit onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) is de populariteit online shopping nog steeds stijgende. Zo is het aantal online shoppers in het jaar 2014 nog steeds gestaag toegenomen, zelfs na een grote stijging in 2011, 2012 en 2013.

Online shopping: positieve cijfers voor e-commerce
In het jaar 2014 hebben 10,4 miljoen internetgebruikers wel eens online wat aangeschaft. Voornamelijk het aantal recente online shoppers, ofwel de mensen die recent voor het uitvoeren van het onderzoek naar online shopping nog iets online hebben aangeschaft, is gestegen in het jaar 2014. In 2013 waren er namelijk nog 3,9 miljoen ‘recente shoppers’, terwijl dit in het jaar 2014 wel 7,9 miljoen was.

De populairste branches voor online shopping
Niet alle branches zijn even succesvol op het gebied van online shopping. De twee populairste producten en diensten op het gebied van online shopping, zijn al vele jaren reizen en kleding. In 2014 regelde twee derde van de online shoppers hun trip helemaal online, terwijl twee derde van de online shoppers ook wel eens kleding of schoenen kocht via het internet. Een branche die sinds enkele jaren ook meer succes heeft op het gebied van online shopping, is de evenementenbranche. Waar festivalkaartjes en kaartjes voor concerten vroeger nog bij het postkantoor werden gekocht, kopen steeds meer mensen deze kaartjes nu online. Andere producten die ook vaker werden aangeschaft door middel van online shopping, zijn producten als meubelstukken, huishoudelijke producten, speelgoed, levensmiddelen, cosmetica en schoonmaakproducten.

Toename online shopping: toename omzet online shopping
Door de toename van online shopping in Nederland, profiteren de ondernemers die zich bezig houden met online shopping ook van een hogere online omzet. Zo is de online omzet van de detailhandel in Nederland in 2014 met ruim 11 procent gestegen ten opzichte van het jaar 2013. Bent u als ondernemer actief in de detailhandel, dan kunt u dus bijna niet meer zonder webwinkel als u echt succes wil hebben.

Start direct met uw webwinkel
Wilt u ook profiteren van de stijgende populariteit van online shopping en wilt u tevens profiteren van de stijging van de online omzet van de detailhandel van wel 11 procent? Wacht dan niet te lang, maar start met uw eigen webwinkel. Het starten van een eigen webwinkel is uiteraard een investering, maar zoals u aan de cijfers in dit artikel kan zien is het starten van een webwinkel geen nutteloze investering in uw bedrijf. Meer weten over uw eigen webwinkel? Neem dan vrijblijvend contact op met PROUD NEXT.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!