Complete website Prominent vernieuwd

PROUD NEXT is gekozen als nieuwe partner van Prominent. De afgelopen maanden heeft de e-commercespecialist de marktleider op het gebeid van relax-stoelen en banken geholpen een moderne webshop te realiseren. Met een focus op conversieverhoging en leadgeneratie heeft PROUD NEXT de recente remake van de website in Magento 2 verzorgd.

De eerste week van augustus ging de nieuwe website van Prominent live.
De concrete opdracht die Prominent eerder dit jaar bij PROUD NEXT neergelegde na een klant-, marketing- en technieksessie, is de realisatie van een nieuwe website. In eerste instantie betrof het een remake van de productonderdelen uit een specifiek segment, maar uiteindelijk werd het een business case voor de hele webshop en is de hele website compleet gemoderniseerd.

Maarten Bos, e-commerce marketeer bij Prominent: ?Het project is gefaseerd in gang gezet. We hebben eerst met PROUD NEXT gezorgd dat de fundering stevig staat. Vervolgens richtten we ons op het design, waarin PROUD NEXT ook een rol had en meedacht met onze online art directors. De integrale samenwerking, werkt heel prettig voor ons. We zijn tevreden over de huidige resultaten, maar we weten ook dat we snel willen doorpakken met nieuwe ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld het genereren van productfeeds als bijv. bol.com en Google Shopping?. De rijk uitgeruste configurator die in het initi?le ontwerp zat, volgt in een volgende fase. Daarvoor werkt PROUD NEXT samen met 3Dimerce, die de 3D-modellen maakt die PROUD NEXT integreert.?

De website van Prominent draait nu op Magento 2. ?Magento 2 is voor ons vrij nieuw, maar PROUD NEXT wist ons snel te overtuigen van de voordelen. Het is voor ons van belang om door te kunnen blijven bouwen, we hebben internationale ambities en Magento2 past daar met al zijn mogelijkheden het beste bij. Bovendien zijn koppelingen met ons ERP- en nieuwe PIM-systeem een groot voordeel?, aldus Bos.

PROUD NEXT legt zich toe op het bouwen en onderhouden van e-commerce-platformen. Gezien de brede achtergrond in techniek was PROUD NEXT een logische kandidaat om mee te laten pitchen naar de rol van nieuwe e-commerce-partner van Prominent. Toch wist het bedrijf uit Nijmegen naar eigen zeggen vooral ook te verrassen met haar meedenkend vermogen. PROUD NEXT profileert zich als de partner die niet alleen sterk is op het technische vlak, maar die ook kan meedenken en adviseert in omnichanneling, social media, webcare en online marketing.

Roland van Gogh, lead solution manager bij PROUD NEXT: ?We zijn heel blij met Prominent als nieuwe klant. Een bedrijf met een visie dat ook ge?nteresseerd is in ?nze visie. Wij werken niet alleen namens, maar ook met de klant. Hoe zich dat uit? Naast de technische realisatie denken we ook mee over de overall online positionering van Prominent. Wij hebben er vertrouwen in dat we zo kunnen bijdragen in het realiseren van de doelstellingen van onze nieuwe klant.?

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!