De drie belangrijkste e-commerce trends van 2015

De wereld van e-commerce is continu in beweging. Zo worden er regelmatig nieuwe producten, diensten en methoden geïntroduceerd om uw e-commerce concept nog beter op de markt te brengen, nog succesvoller in te steken en nog meer omzet op te laten leveren. Wilt u succesvol worden en blijven met uw e-commerce platform, dan is het belangrijk dat u op de hoogte blijft van de laatste e-commerce trends. Om u wat meer inzicht te geven in de belangrijkste e-commerce trends van dit moment, worden in dit artikel de e-commerce trends van het jaar 2015 beschreven. Deze e-commerce trends kunt u gebruiken om simpelweg op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-commerce, maar ook om uw e-commerce platform te verbeteren en mogelijk nog succesvoller te maken.

 

E-commerce trends: meer mobiele bezoekers
Uit onderzoek is gebleken dat een derde van de bezoekers van e-commerce platforms aankopen doen via hun mobiele telefoon. Dit betekent dat er niet alleen veel meer mobiele bezoekers op e-commerce platforms komen, maar dat het aantal bezoekers dat een aankoop doet via de mobiele telefoon ook stijgt. Wilt u hier slim op inspelen, dan dient uw e-commerce platform naast mobiel vriendelijk ook geschikt te zijn voor het doen van betalingen met de mobiele telefoon.

 

E-commerce trends: social e-commerce
Een andere trend op het gebied van e-commerce, wordt ook wel social e-commerce genoemd. Dit betekent dat e-commerce platforms niet enkel actief zijn door een eigen website te starten en hier een aantrekkelijk aanbod aan producten op te zetten, maar dat e-commerce platforms ook steeds vaker actief zijn op social media. Het actief verkopen van producten en/of diensten via social media is steeds aantrekkelijker geworden, simpelweg omdat social media netwerken een groot aantal gebruikers hebben en veel mogelijkheden bieden tot het verkopen van producten en/of diensten. Wilt u ook gebruik maken van het grote bereik van social media netwerken en de vele mogelijkheden tot het verkopen van uw producten en/of diensten via social media, dan is het aanmaken van diverse social media accounts een must.

 

E-commerce trends: 24/7 online shopping
Tot slot is er nog de trend van het 24/7 online shopping. Dit betekent dat de klanten van uw e-commerce platform niet alleen tijdens kantooruren op zoek zijn naar producten en/of diensten om online aan te schaffen, maar ook in de ochtend, in de avond en zelfs in de nacht bezig zijn met online shopping. Wilt u hiervan profiteren, dan dient u e-commerce platform 24/7 bereikbaar te zijn. Neemt u een Magento e-commerce platform of Magento Commerce e-commerce platform af bij PROUD NEXT, dan weet u in ieder geval zeker dat uw online shop altijd online staat.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!