De drie e-commerce platform SEO trends van 2015

Wie wil dat zijn of haar e-commerce platform hoog eindigt in de zoekresultaten van Google, moet zich bezig houden met zoekmachineoptimalisatie of e-commerce platform SEO. Zoekmachineoptimalisatie of e-commerce platform SEO betreft het uitvoeren van specifieke acties om ervoor te zorgen dat een web site of e-commerce platform beter scoort in zoekmachines als Google, zodat deze een betere positie krijgt. Wilt u dat uw e-commerce platform nog beter scoort op het gebied van e-commerce platform SEO? Lees dan in dit artikel wat de drie grootste e-commerce platform SEO trends van het jaar 2015 zijn en houd rekening met deze trends om uw e-commerce platform nog beter te laten scoren in de zoekmachines.

Webshop SEO trend 1: content is king
Waar websites voorheen voornamelijk gevuld werden met content die goed scoorde voor zoekmachines als Google, is dit tegenwoordig niet meer het geval. Google beoordeelt websites namelijk niet op basis van keywords en linkbuilding, maar voornamelijk op het gebied van content. Is de content op uw website relevant voor uw doelgroep, dan scoort uw website beter dan wanneer u geen relevante content heeft en voornamelijk met keywords aan het strooien bent. U kunt relevante content toevoegen voor een betere e-commerce platform SEO door bijvoorbeeld een blog te starten met interessante artikelen voor uw doelgroep.

Webshop SEO trend 2: social media wordt steeds belangrijker
Social media worden steeds populairder en Google houdt hier ook zeker rekening mee. Zo bekijken de algoritmes van Google niet alleen de inhoud van uw webwinkel om uw e-commerce platform te beoordelen, maar houden de algoritmes ook rekening met de inhoud op social media. Wordt er veel gesproken over uw e-commerce platform op social media, dan heeft dit positieve resultaten voor het e-commerce platform SEO van uw e-commerce platform.

Webshop SEO trend 3: mobiel vriendelijke websites
Sinds de laatste update van Google is het ontzettend belangrijk dat uw e-commerce platform mobiel vriendelijk is. Dit betekent dat het design van uw e-commerce platform aangepast wordt op diverse devices en dat uw e-commerce platform ook op devices als smartphones en tablets goed getoond wordt. Is uw e-commerce platform niet mobiel vriendelijk, dan is de kans groot dat uw e-commerce platform plotseling naar de tweede of derde pagina in de zoekresultaten van Google verdwijnt. Zorg er daarom niet alleen voor dat uw e-commerce platform relevante content bevat en dat er veel gesproken wordt over uw e-commerce platform op social media, maar denk ook aan de bezoekers van uw e-commerce platform die andere devices gebruiken om online te shoppen.

Heeft u hulp nodig met het verbeteren van uw e-commerce platform voor een betere e-commerce platform SEO? Neem dan contact op met PROUD NEXT en laat u adviseren door onze professionals.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!