De impact, het succes en de problemen in 2021 – MageplazaOver de auteur: Md. Ehsanul Haque Kanan is een van de best beoordeelde tech-schrijvers van Upwork(dot)com. Hij is de afgelopen zes jaar betrokken geweest bij het produceren van technische artikelen. Momenteel werkt hij als tech-schrijver voor Hostadvice.com. Zijn favoriete onderwerpen om over te schrijven zijn Magento, WordPress, Linux en webservers. Magento is een van de populairste e-commerceplatforms ter wereld. Omdat het in mei 2018 door Adobe is overgenomen, is de kans groot dat het wordt uitgerust met veel zeer effectieve functies. Als gevolg hiervan zal het in 2021 en daarna een enorme impact kunnen creëren in de wereld van e-commerce. Veiligheid is echter een groot probleem. Zoals gerapporteerd in november 2018 loopt meer dan 78% van de Magento-websites in Australië en Nieuw-Zeeland een hoog risico door cybercriminelen. Zal het beveiligingssysteem de komende jaren aanzienlijk worden verbeterd? Zal het in 2021 en daarna krachtig kunnen strijden met de andere e-commerceplatforms? Moet u de komende jaren blijven vertrouwen op Magento of op zoek gaan naar alternatieve mogelijkheden? Het antwoord op al deze vragen vindt u hier.

De impact van Magento

Magento heeft een enorme impact gehad op de wereld van e-commerce. Met functies van wereldklasse en een mobielvriendelijk thema is het erin geslaagd de gebruikers een uitstekende ervaring te bieden. Het beschikt over zeer nuttige tools, zoals cross-sells en upsells, die klanten ertoe aanzetten meer aankopen te doen. Als gevolg hiervan kunt u een aanzienlijk hogere omzet en omzet genereren. Volgens Forrester Consulting, een Amerikaans bedrijf, schrijven de e-commercebedrijven 10% tot 80% van hun omzetstijging toe aan Magento. Alle eer gaat naar de zeer nuttige functies en schaalbaarheid, waardoor retailers meer klanten naar een hoger niveau van marketingactiviteiten en verkoopevenementen kunnen leiden. In 2021 zullen de handelaars een nog betere omzetstijging realiseren. Dankzij de overname van Magento door Adobe, wat een sterk verbeterde winkelervaring en een enorme conversieboost belooft.

De impact van de overname van Adobe

De Impact Van De Overname Van Adobe
De impact van de overname van Adobe In 2018 maakte Adobe bekend dat het erin was geslaagd Magento over te nemen. Het veroorzaakte schokgolven door de e-commerce-industrie. De overname heeft de deur geopend naar nieuwe mogelijkheden. Met zijn zeer originele stapel zal Adobe de gebruikerservaring van het e-commerceplatform aanzienlijk verbeteren. Met het Commerce Integration Framework (CIF) kan Adobe Magento effectiever maken in het ondersteunen van complexere bedrijfsscenario's. Een aanzienlijk aantal marketeers en auteurs van inhoud geven bijvoorbeeld de voorkeur aan CMS-tools voor het afhandelen van de koperservaring. Met andere woorden: ze gebruiken graag één enkel apparaat om zowel het merk als de gebruikerservaring te beheren, in plaats van verschillende software om verschillende functies uit te voeren. In dit scenario kan CIF erg handig zijn. Het stelt Adobe in staat een gemeenschappelijke tool te leveren voor het beheren van de gebruikerservaring voor content en e-commerce op een veel betere manier dan de bestaande oplossingen via Magento.

De toekomst van Magento

Progressieve webapps

Toekomstige Progressieve Webapps
Toekomstige Progressive Web Apps Nu CIF ervoor zorgt dat de gehele Adobe Experience Cloud met Magento kan worden geïntegreerd, is de kans groot dat de mogelijkheden van het e-commerceplatform in 2021 een geheel nieuw niveau zullen bereiken. Adobe is al begonnen met het maken van Progressive Web Apps (PWA ) beschikbaar voor Magento-klanten via de PWA Studio en de ontwikkelaarstoolkit. Het stelt retailers in staat online winkels te ontwikkelen die een app-achtige ervaring bieden. Het resulteert uiteindelijk in een enorme stijging van de conversiepercentages. Het aantal Magento-winkels dat een aanzienlijke omzetstijging realiseert, zal de komende jaren dus dramatisch toenemen.

AI

Ai Fotocredits Afbeeldingen Uit Het Publieke Domein
AI – Photo Credit: Public Domain Pictures AI heeft de manier veranderd waarop gebruikers met de websites omgaan. Hiermee kunt u klantgedrag analyseren en het interactiesysteem dienovereenkomstig aanpassen. U kunt er ook de sporen van de winkelbezoekers mee vinden, zoals bekeken producten, en een gepersonaliseerde productaanbeveling maken. Een andere geweldige toepassing van AI zijn chatbots. Aanbevelen: 13 AI-termen die elke digitale marketingprofessional moet kennen Ze zullen in meer winkels worden ingezet, waardoor de klant direct antwoord op zijn problemen kan krijgen. Magento zal AI op een geavanceerdere manier blijven aanpassen om de gebruikers- en klantervaring in 2021 en daarna te verbeteren.

Geavanceerde PIM-oplossing

Geavanceerde Pim Oplossing Fotocredit Wikimedia Commons
Geavanceerde PIM-oplossing – Photo Credit: Wikimedia Commons In oktober 2018 kondigde Magento aan dat het een samenwerking had aangegaan met Akeneo, een Frans bedrijf gespecialiseerd in open source productinformatiebeheer (PIM). Vóór de samenwerking waren de PIM-mogelijkheden in Magento beperkt. Maar nu kunt u de productinformatie op een veel betere manier samenvoegen. U kunt productgegevens uit Magento, ERP en CMS verenigen. Het maakt ook het proces van productcreatie en goedkeuringsworkflows efficiënter. U kunt het product dus in een aanzienlijk kortere tijd lanceren. Het leidt tot een snellere marktdistributie, samen met een hogere totale verkoop en omzet. Het zal uw bedrijf dus enorm ten goede komen.

De problemen van Magento

Veranderen in een betaald product

Veranderen In Een Betaald Product Photo Credit Pixabay
Een betaald product worden – Photo Credit: Pixabay Sinds de overname van Adobe maken veel mensen zich zorgen over de verandering in de betalingsstructuur van Magento. Er is veel gespeculeerd over het feit dat Adobe het e-commerceplatform zou transformeren in een betaald product. Een aantal experts verwachten dat het zal worden opgenomen in de Experience Cloud, de alles-in-één zakelijke bedrijfsoplossing van Adobe. Als dit gebeurt, moet u geld uitgeven om Magento te gebruiken. Magento is echter nog steeds open source. Iedereen kan er dus gratis gebruik van maken. Nu Adobe belooft ondersteuning te bieden voor Magento 1 tot juni 2021, is het niet mogelijk dat het e-commerceplatform in 2021 een betaald product wordt.

Toegenomen concurrentie

Toegenomen Concurrentie
Toegenomen concurrentie In 2017 was Magento het op een na grootste e-commerceplatform ter wereld met 9% marktaandeel. In 2018 verloor het echter de positie aan Shopify. Een groot aantal gebruikers stapte over naar Shopify voor eenvoudigere functionaliteit. Magento is echter nog steeds de koning van de aanpassingen. Shopify loopt op dit gebied nog steeds mijlenver achter. Maar toch gaan meer gebruikers ervoor. Magento zal zich moeten concentreren op het aanzienlijk eenvoudiger maken van de bestaande functionaliteiten om de hevige concurrentie in 2021 te overleven. Meer informatie over Shopify: Shopify-tutorials

Beveiliging

Magento Beveiliging
Magento Beveiliging Er zijn de afgelopen maanden veel beveiligingsproblemen geweest. In oktober 2021 richtte de Magecart-cyberbende zich op een twintigtal niet-gepatchte kwetsbaarheden die waren gevonden in de Magento-plug-ins van derden. Ze gebruikten verschillende strategieën, waaronder het misbruiken van de Hypertext Preprocessor (PHP)-kwetsbaarheden van de extensies, om inbreuk te maken op verschillende winkels. In november 2018 blijkt uit beveiligingsscans en analyses van meer dan 4.500 websites dat meer dan 78% een hoog risico loopt op cyberaanvallen. Volgens Foregenix, een bedrijf gespecialiseerd in digitaal forensisch onderzoek en informatiebeveiliging, zijn de meeste kwetsbare websites niet bijgewerkt met de beveiligingspatches. Het is de belangrijkste reden achter het hoge risico. Hetzelfde gebeurt in Europa. 80% van de 80.000 Europese websites zijn kwetsbaar door het ontbreken van kritische beveiligingspatches. U kunt het risico echter aanzienlijk verminderen door regelmatig patches uit te voeren. Deze eenvoudige voorzorgsmaatregel kan een echt verschil maken.

Het succes van Magento

Versterkte beveiliging

Versterkte Beveiliging Fotocredit Pixabay
Verbeterde beveiliging – Photo Credit: Pixabay Misschien maakt u zich een beetje zorgen nadat u inzicht heeft gekregen in de beveiligingsproblemen. Magento is momenteel echter nog steeds een van de best beveiligde e-commerceplatforms ter wereld. Magento 2.1 zit bijvoorbeeld boordevol zeer geavanceerde functies, waaronder een willekeurige beheerders-URI om aanvallen op specifieke locaties te voorkomen. De machtigingen voor het bestandssysteem worden niet langer expliciet ingesteld. In plaats daarvan kunt u in Magento 2.1 het umask toepassen om de toegang te beperken. Er is ook een zeer effectieve functie, genaamd X-Frame-Options HTTP-verzoekheader. Het beschermt uw winkel tegen clickjacking-aanvallen. De toevoeging van nieuwe functies heeft de beveiliging dramatisch verbeterd. Volgens Foregenix is ​​90% van de websites die via Magento 1 in Sydney draaien kwetsbaar voor cyberaanvallen. In Magento 2 daalt dit cijfer echter enorm. Slechts 35% van de winkels die de nieuwste versie gebruiken, loopt risico. Tegenwoordig is geen enkel e-commerceplatform veilig voor hackers. De ontwikkelaars van Magento zijn echter heel serieus en consistent in het oplossen van alle beveiligingsproblemen door middel van regelmatige updates en patches. Dat zullen ze de komende jaren blijven doen. Er zal dus sprake zijn van een aanzienlijke verbetering op het gebied van veiligheid in 2021 en daarna. Met de bewezen staat van dienst in het aanzienlijk verminderen van het risico op cyberaanvallen, hebben ze het platform in een veilige zone van betrouwbaarheid geduwd. Op dit moment kun je qua veiligheid volledig op Magento vertrouwen. Het is niet nodig om je te haasten voor een alternatieve optie. De externe plug-inontwikkelaars ontwikkelen ook extensies om het beveiligingssysteem van het platform verder te versterken. Mageplaza heeft de Magento 2 Security Suite-extensie ontworpen om te voorkomen dat uw winkel wordt gehackt. Het wordt geleverd met de mogelijkheid om bestandswijzigingen te detecteren. Telkens wanneer de module een wijziging van bestanden in de backend detecteert, stuurt hij u een rapport via e-mail. Er zijn ook verschillende zeer effectieve functies, waaronder bescherming tegen brute force-aanvallen, actielogboek en afwezigheidsmodus. Ze kunnen het alle hackers over de hele wereld heel moeilijk maken.

Verhoogd marktaandeel

Verhoogd Marktaandeel Fotocredit Pixabay
Groter marktaandeel – Photo Credit: Pixabay Zoals eerder gezegd heeft Magento zijn positie als het op een na grootste e-commerceplatform aan Shopify verloren. Het vermindert het totale marktaandeel echter niet. In 2018 ziet Magento een solide groei in marktaandeel. Het stijgt van 9% naar 13%. Er zijn verschillende redenen achter de groei. De belangrijkste daarvan is de overname van Adobe. Het heeft al geresulteerd in verschillende baanbrekende producten, waaronder de PWA Studio en de ontwikkelaarstoolkit. Ook biedt de creatieve softwaregigant een reeks producten, waaronder Content Management, Data Management en Analytics, met zijn experience cloud. Op de lange termijn kunnen ze het Magento-aanbod een enorme boost geven. Met het zeer geavanceerde ecosysteem van Adobe kan Magento niet alleen krachtig de strijd aangaan met Shopify, maar ook met de andere populaire e-commerceplatforms op de markt.

Conclusie

Net als elk ander platform heeft Magento ups en downs meegemaakt. Het is echter hier om te blijven. Ondanks de uitdaging van Shopify heeft Magento een sterke toekomst. De overname van Adobe heeft het een enorme impuls gegeven. Bovendien zorgen de regelmatige updates en patches ervoor dat het zeer veilig is. Er is dus een grote kans dat Magento in 2021 een aanzienlijk aantal verloren gebruikers terugkrijgt. Het zal heel interessant zijn om de komende dagen de strijd tegen de andere e-commerceplatforms te zien.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!