De toekomst van Magento: e-commerceplatform in 2023Door de jaren heen is Magento uitgegroeid tot een van de toonaangevende e-commerceplatforms, die op grote schaal wordt gebruikt door e-commerceretailers, ongeacht de omvang van hun bedrijf. In 2018 werd het gekocht door Adobe en in de loop der jaren zijn er nieuwe functies, extensies en plug-ins toegevoegd om een ​​betere bruikbaarheid te vergemakkelijken. Er wordt verwacht dat de opkomst van Magento zich zal voortzetten in het post-COVID-19-scenario waarin veel retailers de overstap maken van de traditionele bedrijfsvoering naar de online winkelervaring. Maar de vraag blijft: is Magento uitgerust om een ​​van de dominante spelers op de markt te blijven. Het heeft zijn positie aan Shopify al verloren vanwege veiligheidsproblemen. Zal het de risico's kunnen beperken en zijn gebruikers ervan kunnen verzekeren dat het klaar is voor de toekomst? Voordat we op de scope ingaan, heeft Magento een e-commerceplatform van 2023. We moeten ons realiseren dat het een platform is dat door verschillende bekende merken wordt gebruikt. De reden is de enorme functionaliteit die het heeft om de websites van gebruikers uitmuntend te maken. Magento heeft een mooie toekomst als e-commerceplatform. Volgens storeleads.app zijn er 17.086 verkopers van huis- en tuinproducten, 16.880 kledingwinkels en vele andere winkeleigenaren die Magento gebruiken. In feite gebruikt 12,2% van de winkeleigenaren Magneto in de Verenigde Staten. Als we het hebben over de toekomst van Magento als e-commerceplatform in 2023, laten we Magento begrijpen door de hieronder genoemde platforms te overwegen. Christian Louboutin Coca-Cola Ford Fox Connect Lenovo Nike Nestle Nespresso Olympus Rebecca Minkoff Samsung Vizio Warby Parker Het antwoord is simpel: ze gebruiken allemaal Magento als hun e-commerceplatform. Maar niet alleen deze grote internationale bedrijven gebruiken Magento momenteel als hun platform, maar ook 250.000 actieve online retailers gebruiken het. Als je vraagt ​​naar de reden voor de groei van Magento, is het antwoord dat het gemakkelijk te gebruiken is en wordt geleverd met een groot aantal standaardfuncties die geschikt zijn voor e-commerce. Bovendien is Magento een open-sourceplatform dat een grote community biedt waarmee gebruikers en ontwikkelaars snel ondersteuning kunnen krijgen bij eventuele problemen op de site. In dit artikel kijken we naar de toekomst van Magento in 2023, samen met enkele andere factoren die het tot een succesvol e-commerceplatform maken.

Wat is de toekomst van Magento?

Laten we eens kijken naar de toekomst van Magento eCommerce-oplossingen. Na een flink aantal uitdagingen van de rivalen te hebben gehad, is het e-commerceplatform klaar om de markt stormenderhand te veroveren. Het bedrijf ging echter de uitdagingen aan en gebruikte deze om het platform te hervormen en te innoveren voor betere prestaties. Als gevolg hiervan heeft het onder zijn klanten meer belangstelling gekregen voor B2B- en B2C-bedrijven. Enkele van de nieuwe aspecten waarmee de toekomst van Magento eruit zal zien zijn:

⦁ Kunstmatige intelligentie

Het is al jaren geleden dat kunstmatige intelligentie (AI) verder is gegaan dan sciencefiction of een nieuwigheidje. AI maakt nu deel uit van het dagelijks leven in vrijwel elke branche en sector. Magento weigert de voordelen van AI los te laten; daarom implementeert het de technologie voor verschillende functies.

⦁ Het verkrijgen van de gerichte leads

Magento heeft al een krachtige ingebouwde functie. Nu gebruikt het AI om de platformgebruikers te helpen het gedrag van klanten te begrijpen en te analyseren. De technologie wordt gebruikt om de tijd te identificeren die klanten aan een product en de website besteden. Het wordt ook gebruikt om hun aankoopgeschiedenis te analyseren om een ​​op maat gemaakte productaanbeveling voor de klanten te creëren. Het kan ook worden gebruikt om kortingen aan te bieden op de producten waarnaar klanten vaak zoeken of kopen om de merkloyaliteit te vergroten.

⦁ Gepersonaliseerde chatbots

AI wordt nu door Magento gebruikt en verder ontwikkeld om klanten met chatbots naadloos te kunnen bedienen. De technologie kan de dienstverlener of detailhandelaar helpen om onmiddellijk op de klanten te reageren, waardoor het van cruciaal belang wordt voor het verbeteren van de klantervaring. Bovendien zal de procedure helpen het klantverloop vanwege de late reactie te verminderen. Het geeft het personeel van de klantenservice ook de tijd om met complexere problemen om te gaan dan reguliere vragen. Lees ook: – Voordelen van chatbots in de e-commerce winkel

⦁ Slim zoeken

In de meeste gevallen leveren zoekbalken alleen de juiste resultaten op als de klant de juiste woorden en spelling intoetst. In veel gevallen zijn de weergegeven zoekresultaten echter niet relevant of niet zoals verwacht door de klanten vanwege spelfouten of andere verkeerde trefwoorden. Magento pakt dit probleem aan met door AI ondersteunde voorspellende zoekmogelijkheden en gesproken zoekopdrachten in e-commerce. Er wordt gekeken naar de zoekcontext in plaats van naar exacte trefwoordovereenkomsten om relevante zoekresultaten te bieden.

⦁ PWA (progressieve webapp)

Nadat Adobe Magento had gekocht, opende het een geheel nieuw ervaringsniveau voor de platformgebruikers. Dankzij de Adobe-cloud kan het platform de modernste technologieën gebruiken voor het ontwikkelen van de beste PWA. De architectuur stelt de ontwerpers ook in staat de toekomst van Magento in 2023 te verbeteren met een verbeterde klantervaring. De PWA ontwikkeld op Magento is beveiligd, responsief, snel en compatibel met meerdere browsers. Bovendien kunnen de PWA-websites zowel online als offline probleemloos functioneren. Bovendien geeft het bij gebruik op mobiele apparaten het gevoel van een native app, waardoor detailhandelaren hun klanten een app-achtige ervaring voor de online winkels kunnen bieden. De hele ontwikkeling heeft bijgedragen aan een revolutie in de Magento-ervaring, waardoor de omzet van een bedrijf is verbeterd en er wordt verwacht dat het de komende jaren beter zal presteren. Lees ook: Een korte handleiding over Magento 2 PWA en de integratie ervan in Magento 2

⦁ Geavanceerde PIM (Productinformatiebeheer)

PIM is het kernsysteem in Magento geworden om ervoor te zorgen dat alle problemen met betrekking tot het monitoren van productinformatie naadloos worden beheerd. Dit komt omdat elk bedrijf ernaar streeft om te groeien. Maar met die groei wordt het opvragen en beheren van voorraden, prijzen, productbeschrijvingen en labels een lastige klus. Vooral als het handmatig moet gebeuren, bestaat naast de tijd en kosten die besteed worden aan het organiseren van de productinformatie ook de kans op fouten. Met PIM kan de retailer al deze productinformatie opslaan en beheren. De tool is ontwikkeld om productgegevens te verzamelen en de gegevens van verschillende marketingkanalen en verkopen bij te werken en te monitoren. Omdat PIM naadloos integreert met de meeste e-commerceplatforms, leveranciers, CRM-systemen, business intelligence, ERP-software en klantendatabases, garandeert het de beschikbaarheid van de nieuwste productinformatie op het gehele e-commerceplatform. Het is een van de beste ontwikkelingen in Magento waarmee elk e-commercebedrijf een productcatalogus kan beheren en zijn marketingboodschap voortdurend kan veranderen.

⦁ Headless e-commerce

De trend van headless eCommerce in Magento begon in 2021 en zal naar verwachting de trend in 2023 zijn. Het werd een populaire Magento-trend, waardoor de retailer over een aparte back-end en front-end applicatie kon beschikken. De headless architectuur geeft de ontwikkelaar van Magento de vrijheid om de eCommerce-site te bouwen met de gewenste extensies. Het wordt nu beschouwd als een van de beste headless e-commerceplatforms die een beter op maat gemaakte mogelijkheid bieden. Deze kenmerken van Magento hebben het tot een van de beste open-source e-commerceplatforms in 2023 gemaakt. Het heeft Magento ook geholpen de kloof tussen Shopify en WooCommerce te dichten vanwege het maatwerk dat het biedt. Laten we eens kijken hoe Magento het op de markt doet.

Magento Statistieken 2022

De beste manier om de positie van Magento in de markt te begrijpen, is door inzicht te krijgen in het marktaandeel van Magento. In 2021 had Magento naar verluidt een marktaandeel van 2,32 procent, dat is nu verbeterd naar 8 procent. Bovendien verwerkt Magento jaarlijks $155 miljard aan transacties. Uit andere statistieken blijkt dat verkopers die het Magento-platform gebruiken gemiddeld drie keer sneller groeien in vergelijking met andere e-commerceplatforms. Op basis van deze statistieken is het gemakkelijk om te zeggen dat Magento een impact heeft op de e-commercewereld.

Impact van Magento

In 2018 nam Adobe Magento over en opende een gateway voor aanzienlijke verbeteringen voor het platform. Als gevolg hiervan is gemeld dat een e-commerceplatform een ​​omzetstijging van 10 tot 80 procent biedt dankzij verbeterde schaalbaarheid, verbeterde functies, betere winkelervaring en flexibiliteit die het biedt aan ontwikkelaars en ontwerpers. Een van de kritieke gebieden die werden verbeterd nadat Adobe Magento had gekocht, was de introductie van het Commerce Integration Framework (CIF). Het stelt het platform ook in staat een reeks complexe bedrijfsscenario’s te ondersteunen. Als gevolg hiervan kunnen de makers van inhoud betere strategieën aanbieden en tegelijkertijd de gebruikerservaring beheren. Maar er kan niet worden gezegd dat alles voor Magento gaat. Zorgen over het platform hebben het naar de derde plaats geduwd.

Problemen met Magento

Betaald platform

Er is Magento Open Source, gratis voor iedereen, maar biedt slechts enkele basisfuncties. Aan de andere kant is de Magento Commerce Edition een betaald product dat maatwerk en integratie met producten van derden biedt. Dan is er Magento Commerce Cloud, wederom een ​​betaalde dienst.

Concurrerende markt

De toename van de concurrentie en het feit dat mensen naar andere platforms verhuizen vanwege de eenvoudigere implementatie kunnen een probleem worden op deze competitieve markt.

Beveiliging

Een ander probleem waarmee Magento te maken heeft, is het gebrek aan robuuste beveiligingsfuncties. Veel Magento-retailers maken zich zorgen over het probleem, dat moet worden opgelost. In 2020 werden ongeveer 2.000 online winkels gebouwd op het Magento-platform aangevallen door hackers. De bedoeling was om creditcards en andere gegevens van de klanten te stelen. De aanvallen op Magento door de hackers staan ​​bekend als MageCart. Hoewel Adobe zijn beveiligingspatches over verschillende releases heeft uitgebreid en verbeterd met de Magento 2-versie, is het voor velen nog steeds een punt van zorg. Door de snelle en gemakkelijke lancering van e-commercewebsites op Magento kunnen hackers JavaScript-scripts installeren om kaartinformatie te verkrijgen en te stelen.

Succes van Magento

Ondanks al deze zorgen is Magento een succesverhaal en blijft het in de loop van de tijd verbeteren. Als gevolg hiervan ziet het Magento-marktaandeel er goed uit. De e-commerce retailers die het platform voor hun online winkel gebruiken of van plan zijn te gebruiken, zullen enorm profiteren van het adequate aanpassingsvermogen, de flexibele omgeving, de hoge prestaties, gebruiksvriendelijke functies en de verbeterde klantervaring.

Magento aankomende releases

Sinds de tijd dat Adobe Magento kocht, hebben ze voortdurend gewerkt aan het updaten van het product. Een deel van het proces van het verbeteren van de functies en algehele functionaliteit van Magento omvat nieuwe updates en releases die zich richten op functionele en beveiligingspatches voor zowel Magento Open Source als Adobe Commerce. Het biedt drie verschillende soorten releases: Patch-releases: het updatet de kern van de Magento Open Source- en Adobe Commerce-applicaties. De updates omvatten compliance, beveiliging, prestaties en andere oplossingen met hoge prioriteit. Beveiligingsreleases: De release zorgt voor het bijwerken van de beveiliging van de applicatie en het handhaven van de naleving voor de verkopers. Feature Releases: Het levert onafhankelijke services van andere patchreleases waarbij nieuwe en bijgewerkte functies aan de gebruikers worden aangeboden. In 2022 zijn er updates en releases geweest van functie-, patch- en beveiligingspatches met de versies magento 2.4.4, 2.4.3-p2 en 2.3.7-p3. De volgende releases voor het jaar zijn als volgt: 21 juni 2022 – Functie-release 9 augustus 2022 – Functie-, patch- en beveiligingspatch-release versie 2.4.5, 2.4.4-p1, 2.4.3-p3, 2.3. 7-p4. 11 oktober 2022 – Feature + Beveiligingspatch release versie 2.4.5-p1

De laatste woorden!

De markt is zeer competitief en vereist dat u de beste keuze maakt. Het gekozen platform moet geschikt zijn voor alle vereisten. En om er zeker van te zijn dat u de beste services en output van het Magento-platform krijgt, is het beter om toegewijde Magento-ontwikkelaars van MageAnts in te huren.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!