Voordelen mobiele app ten opzichte van mobiele site

Als u wilt dat uw website op de juiste manier getoond wordt op een mobiele device, kunt u dit op twee manieren bereiken. Zo kunt u een mobiele website laten maken voor de bezoekers van uw website die met hun smartphone op uw website terecht komen, maar kunt u ook een mobiele app laten maken. Een applicatie is iets anders dan een website, maar kan indien gewenst wel zo ontwikkeld worden dat de mobiele app op uw website lijkt of bij uw website aansluit. Wilt u ??n van de twee opties kiezen, maar weet u niet of u voor een mobiele website of een applicatie moet gaan? Lees dan in dit artikel wat de voordelen zijn van een mobiele app ten opzichte van een mobiele website.

Een mobiele app kan verder uitgebreid worden

Een mobiele website is gewoon een website die voor een smartphone ontwikkeld wordt, maar een mobiele app is meer dan enkel een website. Zo kan een applicatie onder andere specifieke informatie tonen, maar is het ook mogelijk om een mobiele app in te zetten om push berichten te sturen. De marketing mogelijkheden van een mobiele applicatie zijn over het algemeen dan ook iets groter dan van een mobiele website.

Een mobiele app is sneller dan een website

Over het algemeen is een mobiele applicatie sneller dan een website en dit komt omdat alle grafische elementen van een mobiele app al bij het downloaden van de applicatie op de telefoon worden ge?nstalleerd. Zeker als u een app wil gebruiken om verkopen te stimuleren, bijvoorbeeld in de vorm van een webwinkel, is het belangrijk dat uw mobiele app snel is. Voornamelijk voor online ondernemers met een mobiele applicatie als extra verkooppunt is de snelheid van een mobiele app zeker een voordeel.

Een mobiele app heeft een betere gebruikservaring

Omdat een mobiele app niet afhankelijk is van de techniek op het web, kan er over het algemeen een betere gebruikservaring geboden worden aan mensen die een app gebruiken in plaats van een mobiele website. Een hoge gebruikservaring is niet alleen erg prettig voor de gebruiker, maar komt ook de algemene merkbeleving ten goede. Over het algemeen biedt een mobiele app dan ook een betere gebruikservaring dan een mobiele website, afhankelijk van het design en de functie van de applicatie.

Meer weten over het ontwikkelen van een mobiele app? Neem dan

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!