Direct kopen via tweets

Twitter is al enige tijd aanwezig op de beurs en dat betekent de hete adem van investeerders in je nek. Oftewel, Twitter is hard bezig om manieren te implementeren om meer geld te verdienen, zodat de microblogging dienst meer geld waard wordt. Vorige week schreven al over de nieuwe mogelijkheden van adverteren op Twitter voor het MKB. Nu kun je meer lezen over de mogelijkheid om direct producten te kopen via de tweets van een bedrijf.

Direct kopen via tweets

Het idee is dat bedrijven een tweet kunnen plaatsen over een product, en daar direct een koop knop aan kunnen hangen. Geïnteresseerden komen dus direct op een pagina uit waar het product eigenlijk alleen nog maar afgerekend hoeft te worden. Deze pagina wordt geladen binnen de Twitter applicatie. Gebruikers hoeven Twitter dus niet te verlaten. Momenteel wordt deze nieuwe manier getest in Amerika met bedrijven zoals Fancy.com, Gumroad, betaalbedrijf Stripe en Musictoday.

Bekijk de video

In de video hieronder staat precies omschreven hoe het proces in zijn werk gaat. Wanneer dit ook in Nederland mogelijk gaat zijn is nog niet bekend.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!