Drie tips om de bounce rate van uw webwinkel te verlagen

De bounce rate van een website is het percentage van het aantal bezoekers dat direct na het openen van een website direct weer van de website af gaat. Kortom: het is het aantal bezoekers dat na de eerste indruk van uw website geen interesse heeft om verder op uw webwinkel rond te kijken en daarom uw website direct weer wegklikt. De gemiddelde bounce rate van websites is ongeveer 40 procent. Dit betekent dat 40 procent van uw bezoekers slechts enkele seconden op uw website zijn, om vervolgens op zoek te gaan naar een andere webwinkel om hun geld uit te geven. Wilt u het bounce rate verlagen voor een hoger bezoekersaantal en mogelijk een hogere omzet? Lees dan in dit artikel hoe u dit kunt doen met behulp van drie tips.

Bounce rate tip 1: zorg voor een aantrekkelijk en duidelijk design

De reden dat veel mensen een webwinkel  direct weer wegklikken, heeft te maken met het feit dat veel designs van websites en webwinkels er niet aantrekkelijk en overzichtelijk uit zien. Zorg daarom dat het design van uw webwinkel in ieder geval altijd uitnodigt om verder rond te kijken op uw website, zodat mensen niet direct naar de concurrent gaan en de bounce rate hierdoor hoger wordt.

Bounce rate tip 2: plaats diverse call-to-actions

Call-to-actions zijn buttons die de bezoekers van uw webwinkel aanzetten tot het ondernemen van actie. Plaats voldoende buttons met teksten als ‘bestel nu’, ‘lees nu’, ‘koop nu’ en u zult merken dat dit zeker invloed heeft op het bounce rate. Het plaatsen van te veel call-to-actions kan wat intimiderend en commercieel overkomen en is dus zeker niet de bedoeling, maar de homepage van uw webwinkel moet in ieder geval wel één call-to-action bevatten.

Bounce rate tip 3: plaats interne links

Interne links zorgen ervoor dat mensen niet direct van uw webwinkel weg gaan, maar wellicht nog naar een andere pagina in uw webwinkel gaan kijken. Heeft u een webwinkel met diverse horloges voor dames? Plaats dan een nieuwsbericht op de homepage van uw webwinkel met de laatste horlogetrends voor dames en zet in dit nieuwsbericht weer een link naar uw aanbod. Als u een beetje geluk heeft, gaan de bezoekers van uw webwinkel vanuit uw homepage naar het blogartikel, om vervolgens naar het aanbod te gaan.

Wilt u meer weten over de bounce rate en het verlagen van de bounce rate van uw webwinkel? Neem dan vrijblijvend contact  op met de professionals van PROUD NEXT en laat u adviseren over uw bounce rate.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!