Een succesvolle e-commerce platform? Leer van deze fouten

Wie een succesvolle e-commerce platform wil starten, moet bepaalde dingen juist wel en andere zaken juist niet doen. Wat u precies niet moet doen als u een succesvolle e-commerce platform wil starten, leest u in dit artikel. Zo kunt u de informatie in dit artikel gebruiken om een succesvolle e-commerce platform te starten, zodat u zo veel mogelijk omzet maakt met uw e-commerce concept.

Het vergeten van het logo
Een succesvolle e-commerce platform heeft een logo nodig. Een logo zorgt namelijk niet alleen voor een goede eerste indruk, maar zorgt er bovendien voor dat er een haakje in het hoofd van de consument wordt gecreëerd waar uw e-commerce platform in feite aan wordt opgehangen. Kortom: een logo zorgt niet alleen voor een goede eerste indruk, maar ook voor herkenning bij de consument. En omdat iedere succesvolle e-commerce platform een goede eerste indruk en een herkenningspunt nodig heeft, is een logo zeker onmisbaar voor een succesvolle e-commerce platform.

Het vergeten van het sociale aspect
Naast een logo, heeft een succesvolle e-commerce platform ook een sociaal aspect nodig. Dit betekent dat u niet alleen een website moet hebben, maar ook actief moet zijn op social media accounts. U hoeft geen accounts aan te maken voor ieder social media netwerk dat er bestaat, maar wel zeker op de social media netwerken die voor u interessant zijn. Enkele voorbeelden van social media netwerken waar een succesvolle e-commerce platform accounts aan kan maken, zijn netwerken als Facebook, Instagram en Twitter. U kunt social media niet alleen gebruiken om uw producten te promoten, maar ook zeker om het gesprek aan te gaan met uw (potentiële) klanten.

Het achterwege laten van de contactpagina
Een contactpagina is ontzettend belangrijk voor een succesvolle e-commerce platform. Zo kan een contactpagina niet alleen gebruikt worden door bezoekers van uw e-commerce platform om vragen te stellen over uw aanbod, maar ook zeker om vragen te stellen over bestellingen die al gedaan zijn in uw webwinkel. Heeft u geen contactpagina, dan kunnen bezoekers van uw webwinkel een drempel ervaren om contact op te nemen en zelfs gefrustreerd worden omdat het opnemen van contact hen lastig gemaakt wordt.

Heeft u hulp nodig bij het ontwikkelen van een succesvolle e-commerce platform? Dan kunt u contact opnemen met PROUD NEXT. Wij kunnen u zowel helpen met het ontwikkelen van een Magento e-commerce platform als met een Magento Commerce e-commerce platform. En omdat wij alle kennis en vaardigheden in huis hebben om een e-commerce platform voor u te ontwikkelen, maken wij altijd een succesvolle e-commerce platform om uw producten online te verkopen.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!