Facebook webshop mogelijkheden

Facebook maakt een belangrijke nieuwe stap in de e-commerce. Het bedrijf kondigde vandaag de lancering aan van Shops, een manier voor bedrijven om gratis webshop op te zetten op Facebook en Instagram. De winkels, die zullen worden aangedreven door diensten van derden, waaronder Shopify, BigCommerce en Woocommerce, zijn ontworpen om het sociale netwerk om te zetten in een webshop.

In een livestream zei CEO Mark Zuckerberg dat uitgebreide e-commerce belangrijk zou zijn om te beginnen met de wederopbouw van de economie terwijl de pandemie voortduurt. “Als je je winkel of restaurant niet fysiek kunt openen, kun je nog steeds online bestellingen aannemen en deze naar mensen verzenden”, zei hij. “We zien veel kleine bedrijven die nog nooit online zijn geweest, voor het eerst online gaan.”

De lancering van Shops, welke voortkomt als stay-at-home bestelling in verband met de COVID-19 pandemie, hebben geleid tot recordverkopen voor e-commerce bedrijven. De pandemie is ook verwoestend geweest voor kleine bedrijven, met een derde van hen die meldt dat ze zijn gestopt of faillisement hebben aangevraagd. Nog eens 11 procent zegt dat ze binnen de komende drie maanden te kunnen falen als de huidige situatie voortduurt.

Magento 2

Maar de online verkoop is een lichtpuntje geweest voor kleine bedrijven. Bij Etsy, waar solo-ondernemers hard hebben geleund in het breien van stoffen gezichtsmaskers en het bakken van gebak voor de verkoop, is de omzet verdubbeld ten opzichte van drie jaar geleden. Facebook wedt dat het brengen van meer lokale bedrijven online hen zal helpen om te verdragen van de pandemie.

Terwijl winkels vrij zijn om een webshop te maken, kunnen ze aanzienlijke nieuwe zakelijke kansen voor Facebook creëren in de reclame, betalingen en andere diensten. Bedrijven zullen in staat zijn om advertenties te kopen voor hun winkels, en wanneer mensen gebruik maken van Facebook’s checkout optie kost het hen een vergoeding.

Winkels zijn te vinden op de Facebook-pagina’s en Instagram-profielen van bedrijven, en ze kunnen ook verschijnen in verhalen of worden gepromoot in advertenties. Items die bedrijven beschikbaar hebben gesteld voor aankoop zullen verschijnen in de winkel, en gebruikers kunnen ofwel items opslaan of een bestelling plaatsen. (Sommige bedrijven stellen gebruikers in staat om direct aankopen te doen op Facebook, terwijl anderen u naar de website van het bedrijf brengen om de transactie te voltooien).

Bedrijven kunnen problemen met klantenondersteuning afhandelen via Messenger, Instagram en WhatsApp. Uiteindelijk is het bedrijf van plan om u door winkelcatalogi te laten bladeren en direct vanuit het chatvenster aankopen te doen. Het bedrijf is ook van plan om het winkelen via live streams mogelijk te maken, zodat merken en makers items uit hun Facebook-catalogus kunnen taggen, zodat ze onderaan de live-video’s verschijnen.

Facebook werkt ook aan de integratie van loyaliteitsprogramma’s met winkels. “Je kunt je punten en beloningen gemakkelijk zien en bijhouden,” zei het bedrijf in een blogbericht. “En we onderzoeken manieren om kleine bedrijven te helpen een loyaliteitsprogramma te creëren, te beheren en op te zetten op Facebook Winkels.”

Facebook is al jaren bezig met de ecommerce handel. In 2016 introduceerde het Marketplace, een bestemming binnen de app voor peer-to-peer kopen en verkopen. Twee jaar later begon Instagram te werken aan een stand-alone shopping app, hoewel die later werd afgestoten. In plaats daarvan voegde Instagram vorig jaar de in-app kassa toe.

De winkels zullen beginnen met het uitrollen op Facebook vandaag in Nederland en komen naar Instagram ergens deze zomer.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!