Archives

Nedac Sorbo

Nedac Sorbo

“Samen bouwen we door op een solide basis”

Supermarkten kunnen met de verkoop van non-food een aardig belegde boterham verdienen, aangezien de marges een stuk hoger zijn dan op de meeste food-artikelen. Nedac Sorbo is actief in een groot aantal non food-categorieën en mag zichzelf in meerdere (complexe) productcategorieën marktleider noemen. Het bedrijf levert alleen in Nederland al zo’n 10.000 producten aan een groot deel van de supermarktketens. RIFF werd aangetrokken om het B2B-kanaal goed op poten te zetten. In de B2B-e-commerce platform is een reeks van 300 producten beschikbaar voor de klanten van Nedac Sorbo.

Vertegenwoordigers spelen een belangrijke rol in de productverkoop bij Nedac Sorbo. Dat moet ook zo blijven. Door e-commerce optimaal in te zetten, wordt het bestelproces eenvoudiger voor de retailer en kan de vertegenwoordiger zijn tijd op de winkelvloer zo effectief mogelijk indelen. Dit was voor RIFF het vertrekpunt voor het e-commerce platform voor deze non foodspecialist.

De Business case

Slimme koppeling met Akeneo

Een koppeling die niet meer dan logisch leek voor deze case, is de koppeling die we maakte met Akeneo, een open source Product Information Managementsysteem (PIM). Ideaal voor e-commerce platforms met een enorme veelheid aan data en producten, zoals dat ook geldt voor Nedac Sorbo. Met Akaneo kan de non foodspecialist grote hoeveelheden productinformatie via één centraal en overzichtelijk systeem beheren en bijwerken. Ze zijn zo altijd verzekerd van goede productinformatie, passend beeldmateriaal en specificaties en eventuele beschikbaarheid van meerdere talen.

Klantspecifiek

De ene klant is de andere niet; retailers maken op klantniveau afspraken over beschikbaarheid, afnamehoeveelheden en prijzen. Het assortiment voor Nedac Sorbo is dus klantspecifiek gemaakt. Via verschillende kanalen wordt bepaald of producten wel of niet worden getoond aan een klant. De bijbehorende leveranciersafspraken worden verwerkt in het systeem.
Bij de check-out wordt er afhankelijk van het type klant (nieuw of bekend) al dan niet om contactgegevens gevraagd. Iemand die al helemaal ingevoerd is in het systeem hoeft alleen nog maar akkoord te geven voor de bestelling. Voor filiaalmanagers is dit vanuit efficiency een uitkomst. In het e-commerce platform die RIFF heeft gebouwd, kunnen retailers nu zo’n 300 producten van Nedac Sorbo online bestellen. Op elk moment van de dag, wanneer het hen uitkomt.

4 Fasen voor succes

We gaan bij RIFF niet over één nacht ijs; elk project begint met een solide basis, waar we vervolgens op kunnen doorbouwen. Voor Nedac Sorbo doorlopen we vier verschillende fasen.

Fase 1: de implementatie van het e-commerce platform
Fase 2: koppeling met Akeneo
Fase 3: koppeling met SAP voor inzicht actueel voorraadbeheer
Fase 4: een optimalisatieslag

“Het e-commerce platform optimaal afstemmen op de customer journey”

Fase 4: optimalisatieslag

Nu de basis staat, buigen wij ons over extra mogelijkheden, waardoor onze klant nóg meer uit zijn shop kan halen. We kijken vooral hoe we het e-commerce platform nog beter kunnen afstemmen op de customer journey. Om het bestelproces verder te vergemakkelijken voor de retailers ontwikkelen we bijvoorbeeld een productweergave voor het e-commerce platform die overeenkomt met de schapindeling van de fysieke winkel.

“Die IT-achtergrond van de klant scheelt ook”

We hebben Nedac Sorbo goed kunnen ondersteunen bij het inrichten van het e-commerce platform en het inpassen in de huidige structuur. Maar weten ook wat we aan hén hebben. Onze contactpersoon heeft een IT-achtergrond en dat scheelt natuurlijk. Programmaren en designen is hem niet vreemd en hij levert ons zelf de designs aan. Dat zij zelf al weten wat ze willen en dat ook nog eens in voor ons begrijpelijke taal kunnen overbrengen, zorgt dat we snel weten wat we aan elkaar hebben. Dat maakt het makkelijker samen knopen door te hakken.

magento-silver-solution-partner

Van Magento e-commerce platforms weten we veel. Heel veel zelfs. We zijn een gecertificeerd partner. Maar onze kennis van Magento is niet meer dan een vereiste voor een opdracht als deze. Dat vinden we zelf althans. De reden dat wij als we zo vrij mogen zijn – een meerwaarde denken te zijn voor onze klanten is door meerwaarde te bieden op het creatieve vlak. Het opzetten van templates, meedenken over marketinggerelateerde zaken en creatieve oplossingen bedenken: dáár zit de meerwaarde van RIFF.