Gestructureerde gegevensopmaak voor productvarianten •

Je hebt het gedaan – je hebt het eindelijk gedaan! U heeft alle aanbevolen schema.org-typen en -eigenschappen in uw Magento-winkel geïmplementeerd om te zien dat Google Merchant Center u waarschuwt voor “Onvoldoende match van prijsinformatie microdata”. Laten we het toegeven – we zijn er allemaal wel eens geweest.

Hoewel we dit probleem meestal niet tegenkomen op eenvoudige productpagina’s (aangezien productopmaak op deze pagina’s vrij eenvoudig is), kunnen we het vaak vinden op productvarianten.

Aangezien het instellen van de juiste gestructureerde gegevensopmaak voor gegroepeerde en configureerbare producten niet altijd zo eenvoudig is als het lijkt, heb ik deze korte handleiding opgesteld die u van dienst zou moeten zijn voor zowel SEO- als PPC-doeleinden.

Wat zijn productvarianten?

Zoals de naam al zegt, zijn productvarianten hetzelfde (of zeer vergelijkbaar) producten die variëren in grootte, kleur, staat, materiaal, enz. In Magento zijn dat meestal eenvoudige producten met aangepaste opties, configureerbare producten, gegroepeerde producten en bundelproducten.

Configurable Products

Zoals u in het bovenstaande voorbeeld kunt zien, elke variatie kan een andere prijs hebben, waardoor het voor GMC-crawlers (Google Merchant Center) moeilijk is om de prijs te matchen met een specifieke variant. In dat geval is het essentieel om de juiste schema.org te implementeren om problemen met Google Merchant Center te voorkomen en het meeste uit uw gestructureerde gegevensopmaak te halen.

Als het past, zit ik… of niet?

Als gestructureerde gegevensopmaak zoekmachines helpt de inhoud van de website beter te begrijpen, zou een correcte schema.org-implementatie voor de SEO dan niet ook voor de PPC moeten werken? Welnu, als het gaat om productvarianten, is het antwoord niet zo eenvoudig.

De belangrijkste oorzaak van deze complexiteit is dat Magento meerdere producttypes heeft die tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Aangezien Google aanbeveelt om markeringen voor productdetails slechts op één productpagina toe te voegen, schema.org implementatie met verschillende producttypes zichtbaar op de frontend kan een uitdaging zijn.

Een ander probleem is dat Google Merchant Center heeft strikte regels voor de kwaliteit van productgegevens. Als u automatische artikelupdates wilt inschakelen (en dat doet u meestal), moeten de prijzen in uw feed overeenkomen met de prijzen in de gestructureerde gegevensopmaak, wat niet altijd mogelijk is als uw opmaak SEO-gestuurd is.

Daarbij, alleen omdat iets past, wil nog niet zeggen dat het goed is.
Vika Aleksandrova Wyh7ozumqwu Unsplash

Aangezien de vereisten voor gestructureerde gegevensopmaak voor productvariantpagina’s erg tegenstrijdig kunnen zijn (afhankelijk van of u vanuit het SEO- of PPC-perspectief kijkt), is het essentieel om van beide kanten te kijken om de beste implementatie voor uw winkel te vinden.

Hoe productvarianten gestructureerde gegevensopmaak voor zoekmachines optimaliseren?

Als het op SEO aankomt, is alles vrij eenvoudig. Een optimale manier om opmaak van productschema’s op productvarianten te implementeren, is het gebruik van Samengevoegde aanbieding om: toon het prijsbereik in uitgebreide resultaten.

Aggregate Offerjpg 1

Als alles in orde is, zou het eindresultaat op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines er als volgt uit moeten zien:

Aggregate Offer Serp

Het ziet er geweldig uit, toch? Maar zoals we eerder zeiden, is dit waar de SEO- en PPC-implementatie van gestructureerde gegevensopmaak verschilt. Als u deze productpagina’s naar Google Merchant Center probeert te verzenden, ontvangt u waarschijnlijk de volgende waarschuwing:

Insufficient Match Of Microdata Markup

Als snelle oplossing kunt u automatische updates van items onderbreken, maar alleen totdat u een betere langetermijnoplossing voor uw site heeft geïmplementeerd. Het uitschakelen van automatische updates kan leiden tot veel ontevreden gebruikers die naar uw site zijn gekomen omdat ze geweldige aanbiedingen op Google Shopping hebben gezien, om er vervolgens achter te komen dat de prijzen zijn gewijzigd.

Dus, wat moet je doen?

Pas uw Google Shopping-feeds en gestructureerde gegevensopmaak aan om te voldoen aan de vereisten van Google Merchant Center

Aangezien u niet alle voordelen wilt verliezen die u krijgt van een correcte schema.org-implementatie voor de SEO, is de beste manier om gestructureerde gegevensopmaak voor productvarianten uit te voeren, door uw Google Shopping-feedconfiguratie aan te passen.

De eerste stap zou zijn om uw feed aan te passen aan: voeg een eenvoudige product-ID toe aan de URL (zoals SKU) op pagina’s met productvarianten. Vergeet niet dat deze “nieuwe” pagina’s altijd een rel canonical moeten hebben die naar de hoofdpagina verwijst om problemen met dubbele inhoud te voorkomen.

Aangezien elke productvariant nu een unieke URL in de winkelfeed zou moeten hebben, is de volgende stap het implementeren van een productschema met een specifieke aanbieding voor dat exacte artikel.

Offer

Laten we een voorbeeld bekijken.

Veronderstellen www.example.com/black-grumpy-cat-tshirt.html is een configureerbaar product waarvan de prijs varieert per maat. De eerste stap is het configureren van uw winkelfeed om: een unieke URL vormen voor bijbehorende producten.

Daarna moet elke productvariant zijn specifieke ID in de URL hebben:
www.example.com/black-grumpy-cat-tshirt.html?att=8343-S
www.example.com/black-grumpy-cat-tshirt.html?att=8343-M
www.example.com/black-grumpy-cat-tshirt.html?att=8343-L
www.example.com/black-grumpy-cat-tshirt.html?att=8343-XL

Aangezien al deze pagina’s zijn kopieën van hun ouders, ze zouden een moeten hebben www.example.com/black-grumpy-cat-tshirt.html als een rel canoniek.

Houd er bovendien rekening mee dat aan elk onderliggend product alleen zijn eigen schema.org-markeringen mogen worden toegewezen (één aanbieding per product), aangezien hun bovenliggende (www.example.com/black-grumpy-cat-tshirt.html) vertegenwoordigt alle varianten binnen de AggregateOffer.

Vergeet niet te testen!

De beste manier om ervoor te zorgen dat u alles goed heeft gedaan, is door uw producten te testen in Rich Results Tester, Google Merchant Center en Google Search.

Houd er rekening mee dat u de rich snippets niet kunt zien als uw product niet in de top 10 van resultaten staat, dus zorg ervoor dat u de goed gerangschikte producten controleert.

Laat het ons weten als u advies of hulp nodig heeft bij de implementatie van gestructureerde gegevensopmaak. Ik ben ervan overtuigd dat we specifiek de beste oplossing voor uw bedrijf zullen vinden.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!