Google: nieuwe aanpassing voor mobiele websites

Enkele dagen geleden heeft Google een nieuwe update doorgevoerd in het zoeksysteem van de populaire zoekmachine. Door deze update worden websites die niet mobiel-geoptimaliseerd zijn benadeeld door de populaire zoekmachine, namelijk door deze websites lager te laten waarderen in de zoekresultaten van Google. Google is van mening dat alle websites aangepast moeten worden op de grote stroom mobiele internetgebruikers, dus het bedrijf kondigde in februari van dit jaar al aan om het systeem van de zoekmachine te updaten om dit mogelijk te maken. Nu is het dus zo ver, want enkele dagen geleden werd de nieuwe update van Google gelanceerd. Meer over de nieuwe update van Google, leest u in dit artikel.

Meer impact dan vorige updates

De nieuwe update die Google heeft doorgevoerd, heeft nog meer impact dan vorige updates van Google, zoals Penguin en Panda. Zo lopen alle websites die niet goed op mobiele telefoons en tablets getoond worden, het risico dat zij hun hogere positie in de zoekresultaten van de zoekmachine verliezen. Mensen die dus vele uren hebben besteedt aan het zoekmachineoptimalisatie voor hun website, lopen door de nieuwe update dus het risico dat al het werk voor niets is geweest en ze weer opnieuw moeten beginnen.

Alle websites moeten mobile friendly zijn

Volgens Google moeten alle websites vanaf nu mobile friendly zijn, ofwel goed getoond worden op mobiele telefoons en tablets. Zijn websites niet mobile friendly, dan krijgen deze website minpunten bij de beoordeling van de website en komt de website dus lager in de zoekresultaten van Google te staan. Is een website wel mobile friendly, dan krijgt deze website een plusje van Google. Hierdoor komt de website hoger in de zoekresultaten van de zoekmachine terecht, met mogelijk meer bezoekers tot gevolg.

Laat uw website optimaliseren door PROUD NEXT

Heeft u een bestaande website en wordt deze website niet goed weergegeven op mobiele telefoons en/of tablets? Dan is het zaak om uw website zo snel mogelijk te laten optimaliseren voor deze devices, zodat uw website niet daalt in de zoekresultaten van Google. Optimaliseert u uw website niet voor mobiele devices, dan komt uw website hoogstwaarschijnlijk lager in de zoekresultaten van Google en kunt u te maken krijgen met dalende bezoekersaantallen. Heeft u hulp nodig bij het optimaliseren van uw website? Neem dan contact op met PROUD NEXT voor het optimaliseren van uw website en laat uw website direct verbeteren om de negatieve effecten van de update van Google te omzeilen.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!