Het nut van een blog voor uw e-commerce platform

Content is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden, niet alleen voor informatieve of bedrijfswebsites, ook voor webwinkels. Niet voor niets noemt men content marketing geregeld het nieuwe seo! Webwinkels hebben vaak echter weinig ruimte om veel extra content te plaatsen, naast productomschrijvingen, informatie over de levering van producten, enzovoorts. Daarbij moet de content van het e-commerce platform iets toevoegen aan de producten, wil het ook daadwerkelijk effect hebben op uw posities binnen zoekmachines. Een goede oplossing voor het toevoegen van extra content aan uw webwinkel is het opstarten van een blog. Wij geven u graag een aantal redenen, die het nut van een blog voor uw e-commerce platform uitleggen.

Waarom kiezen voor een blog naast uw e-commerce platform?
Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een blog naast uw e-commerce platform, waarvan we de eerste al in de inleiding van dit artikel hebben genoemd. Met een blog heeft u meer ruimte om zinvolle content te delen, waardoor uw positie in bijvoorbeeld Google zal stijgen. Ook neemt het aantal relevante keywords waarop u gevonden kunt worden toe, naarmate u meer content aan de webwinkel toevoegt. Naast het genereren van een grote doelgroep via zoekmachines, zijn blogartikelen vaak interessant om te delen met uw volgers op verschillende sociale media. Denk aan handige handleidingen, achtergrondartikelen of foto’s ter inspiratie.

Een derde aspect is het creren van concurrentievoordeel, doordat u uw e-commerce platform met een blog een eigen gezicht geeft. Met de content op uw blog kunt u zich relatief eenvoudig onderscheiden van de concurrentie in uw sector. Door bijvoorbeeld inspiratiefoto’s of artikelen te plaatsen kunt u zorgen dat klanten zich met uw merk binden en sneller een product zullen aanschaffen. Let er bij het schrijven van een blog goed op, dat u de juiste ‘tone of voice’ kiest, die aansluit bij uw doelgroep.

Tot slot is het met een blog mogelijk om een gesprek aan te gaan met uw bezoekers, door interactie te creren. Bezoekers kunnen immers simpel reageren op de artikelen op uw blog! Enerzijds brengt dit voor u de mogelijkheid met zich mee om uw bezoekers te vragen naar hun mening, anderzijds kunnen bezoekers u vragen stellen. Nuttige informatie, wat het overwegen van een blog extra de moeite waard maakt!

Start vandaag nog met bloggen!
Bent u ook benieuwd wat een blog voor uw e-commerce platform kan betekenen? Start vandaag nog met bloggen! Wij helpen u graag bij het opzetten van een blogen kunnen u handige tips geven om goed van start te gaan.