PROUD NEXT met Dorel Juvenile grote kanshebber voor beste Magento-innovatie in Vegas.

NIJMEGEN – De genomineerden van de internationale Magento Imagine Excellence Awards zijn bekendgemaakt. Naast 2 grote bedrijven uit New York en Londen kreeg de Nijmeegse e-commercespecialist PROUD NEXT te horen de derde genomineerde te zijn in de categorie Innovatie. PROUD NEXT is genomineerd vanwege de rijk uitgeruste configurator die het bedrijf bouwde voor Dorel Juvenille.

Het zevende Magento Imagine event vindt plaats van 2 tot en met 5 april in Las Vegas. Het internationale event van het populairste e-commercesysteem Magento bestaat uit tientallen presentaties, workshops en netwerkmomenten. Elk jaar kent Magento zelf een aantal awards toe. En PROUD NEXT is als oer-Nederlands bedrijf ook genomineerd voor een award, in de categorie Innovatie. De case waarmee het bedrijf zich in de kijker speelde is een configurator voor de Zapp X kinderwagen van Quinny (een merk van Dorel Juvenille).

Miljoenen mogelijkheden
Onlangs presenteerde PROUD NEXT haar configurator voor de Zapp X kinderwagen van Quinny. Dorel gaat de configurator de komende tijd wereldwijd voor alle landen waarin het bedrijf actief is beschikbaar maken, te beginnen met verschillende landen in Europa. PROUD NEXT heeft de configurator gebouwd in Magento en geïntegreerd met het CMS van Dorel. De eindgebruiker kan hiermee zijn eigen Zapp X kinderwagen (buggy) volledig customizen. In tegenstelling tot de gemiddelde configurator is deze variant uitgerust met zoveel mogelijkheden dat er in de blown-up versie voor het meest uitgebreide product (exponentieel) miljoenen mogelijkheden zijn. En dat zonder trager wordende verbinding of het achterblijven van de visualisaties.
De mogelijkheden tot zelf samenstellen van 3 verschillende type Zapp buggy’s zijn oneindig. Van standaardopties als het bepalen van de kleur en optionele onderdelen tot een brede range aan extra accessoires. Korte, heldere omschrijvingen maken direct duidelijk wat het verschil in opties is. Gekozen opties worden direct visueel gemaakt (in 360 graden) met behulp van 3D renders.

Configuratie terughalen
Bijzondere optie waar veel werk in heeft gezeten: de configuratie kan worden bewaard door middel van een persoonlijke code. De gebruiker ontvangt een pdf met alle specificaties van het samengestelde Zapp X model. Via een linkje in de pdf wordt hij of zij weer teruggeleid naar het complete ontwerp op de website, waarbij alle opties nog intact zijn. Deze optie maakt het ook mogelijk de persoonlijk samengestelde Zapp X via social media te delen.

Reactie op de nominatie
Robin van den Bosch, commercieel directeur van PROUD NEXT: “Ik was blij verrast met het telefoontje van Magento. Als bedrijf uit Nijmegen bevinden we ons in serieus gezelschap van twee grote bedrijven uit New York en Londen. Er zijn veel configurators in de markt, maar wel met veel minder mogelijkheden, dat durven we best te zeggen. De Zapp X configurator is tot op heden het meest omvangrijke configuratorproject, mede door alle (klantspecifieke) vereiste opties. Er zit een groot stuk maatwerk in. Het hele team – bij ons en aan de klantzijde – is dan ook erg tevreden over het eindresultaat. We hebben het niet alleen gedaan; de tool is volledig iteratief ontwikkeld.”

Over PROUD NEXT
PROUD NEXT (www.jaagers.com) bouwt met 25 professionals e-commerce platformen, o.a. op basis van Magento, voor de zakelijke en de consumentenmarkt. Hierbij neemt PROUD NEXT het gehele design en development proces van het e-commerce platform, inclusief de koppelingen met ERP en CRM-pakketten zoals onder andere SAP, Dynamics, Salesforce en Coosto, uit handen van haar opdrachtgevers. De opdrachtgevers komen uit verschillende branches met zowel een nationaal als internationaal karakter. PROUD NEXT won in 2016 de Magento Innovation Award en een FD Gazelle Award.

Over Dorel en Quinny
Dorel Juvenile is een major leaguespeler, zo niet de marktleider, als het aankomt op baby- en kinderproducten. Tot de Dorel Group behoren wereldwijd toonaangevende merken, zoals Maxi-Cosi, Bébé Confort, Babyvalue, Safety 1st, Tiny Love en Quinny. Research, design, development en product testing gebeurt in-house. De producten van dorel zijn verkrijgbaar in meer dan 100 landen. Het bedrijf heeft 7.000 medewerkers in 25 verschillende landen. Quinny staat voor slimme producten die meegroeien met het kind. De producten van Quinny zijn ontworpen vanuit een stedelijk oogpunt en uitermate geschikt voor mensen met een urban lifestyle.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!