Kersvers MLS-lid Atlanta United pakt uit met komst Martino

Gerardo ‘Tata’ Martino is de eerste hoofdtrainer van Atlanta United, dat in 2017 debuteert in de Major League Soccer (MLS). De club uit de stad die in 1996 de Olympische Zomerspelen organiseerde maakte de komst van de Argentijn dinsdag bekend.

Martino zat zonder werk sinds hij begin juli zijn ontslag indiende als bondscoach van Argentinië. Dat deed hij na de nederlaag tegen Chili in de finale van de strijd om de Copa América. Eerder fungeerde de 53-jarige oefenmeester onder meer als bondscoach van Paraguay en trainer van Newell’s Old Boys.

Zijn grootste bekendheid verwierf hij door zijn jaar op de bank bij Barcelona, in het seizoen 2013/14. Na een jaar zonder hoofdprijzen beëindigden beide partijen de samenwerking, waarna Luis Enrique werd aangesteld.

De entree van Atlanta United in 2017 werd in 2014 aangekondigd door de MLS. De nagelnieuwe club is eigendom van Arthur Blank, tot wiens portfolio ook al American football-team Atlanta Falcons behoort. Atlanta United zal zijn thuiswedstrijden afwerken in het Mercedes-Benz Stadion, tevens het onderkomen van de Falcons.

Social media over dit nieuws

Tata "fully agrees" with club's ideas for the franchise #ATLUTD

Een video die is geplaatst door Atlanta United FC (@atlutd) op