Laatste maandag voor pakjesavond meeste Sinterklaas-aankopen

Runt u een e-commerce platform? Dan kunt u zich alvast schrap zetten voor de laatste maandag voor pakjesavond. Uit onderzoek van Criteo is namelijk gebleken dat de meeste consumenten de Sinterklaas-aankopen op de laatste maandag voor pakjesavond doen en dat het op deze avond het drukst is in webwinkels voor speelgoed, gadgets en andere cadeaus. Het is dan ook niet voor niets dat deze maandag ook wel ‘Cyber Monday’ wordt genoemd: een online variant van ‘Black Friday’ van de Verenigde Staten.

Een gedegen onderzoek met opvallende resultaten

Het onderzoek van Criteo is uitgevoerd onder 55 retailers in diverse branches in ons land. Door te kijken naar 7,1 miljoen online transacties in Nederland tijdens dezelfde periode vorig jaar, heeft het bedrijf een beeld gevormd van de drukste dag om de Sinterklaas-aankopen te doen. De reden dat ‘Cyber Monday’ de drukte dag is voor de Sinterklaas-aankopen, heeft voornamelijk te maken met het feit dat de meeste mensen op die maandag hun salaris uitbetaald krijgen. Na het ontvangen van het salaris, geven veel mensen (een deel van) dit salaris nog snel uit om Sinterklaas-aankopen te doen voor de kinderen.

Ook is uit het onderzoek van Criteo gebleken dat de meeste consumenten de ‘ouderwetse desktop’ gebruiken om de Sinterklaas-aankopen te doen. Ruim 70 procent van de totale aankopen op Cyber Monday van 2014 werden via de desktop gedaan, in vergelijking met 20 procent van de aankopen die via de tablet werden gedaan en 10 procent van de aankopen die met een smartphone werden gedaan.

Tot slot blijkt dat hi-tech cadeaus het populairst zijn om aan te schaffen op Cyber Monday. Cadeaus als smartphones, gaming consoles en muziekboxen worden het meest verkocht op deze drukke maandag voor e-commerce platforms.

Online ondernemer met een eigen e-commerce platform? Bereid u goed voor!

Heeft u een eigen e-commerce platform? Dan wordt aangeraden om u goed voor te bereiden voor de drukte op Cyber Monday. Door de drukte is het mogelijk dat uw e-commerce platform overbelast raakt, dat uw aanbod sneller uitverkocht is of dat u meer vragen ontvangt via e-mail of telefoon. Door u goed voor te bereiden op Cyber Monday, voorkomt u mogelijke problemen en kunt u optimaal profiteren van de hoge e-commerce platform omzet van deze dag.

Heeft u nog geen eigen e-commerce platform? Dan kunt u mogelijk volgend jaar profiteren van de hoge omzetten van Cyber Monday door een e-commerce platform te laten ontwikkelen door de professionals van PROUD NEXT. Wij zijn zowel gespecialiseerd in het ontwikkelen van Magento e-commerce platforms

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!