Webshops vaak niet goed beveiligd tegen hackers

Uit onderzoek van de Consumentenbond en beveiligingsspecialist Onvio is gebleken dat bijna veertig procent van de Nederlandse grootste webwinkels lekken bevatten, waardoor hackers de webwinkels eenvoudig kunnen misbruiken. Dit komt onder andere omdat veel winkeliers niet voldoende kennis hebben van webwinkel beveiligen, maar ook omdat zij de ernst van webwinkel beveiligen niet inzien en dus geen actie ondernemen om hun webwinkel te laten beveiligen tegen hackers. Meer over het onderzoek van de Consumentenbond en Onvio over veiligheidsgaten in webwinkels en webwinkel beveiligen, leest u in dit artikel.

Resultaten onderzoek webwinkel beveiligen
In samenwerking met de Consumentenbond keek beveiligingsspecialist Onvio naar honderd grote webwinkels in Nederland. Hierbij onderzocht de beveiligingsspecialist op welke manier de webwinkels beveiligd waren tegen de meest voorkomende veiligheidsproblemen, die ervoor zorgen dat hackers eenvoudig webwinkels kunnen kraken. Door middel van de cross-site scripting techniek, kwam Onvio erachter dat 38 procent van de onderzochte webwinkels niet in staat was om de webwinkel voor honderd procent te beveiligen. Zo werden er diverse veiligheidsgaten aangetoond, die in feite eenvoudig opgelost kunnen worden door middel van webwinkel beveiligen.

In het ernstigste geval waren de onderzoekers van Onvio zelfs in staat om de complete transactie- en gebruikersdatabase van een Nederlandse website te bekijken. Dit kwam simpelweg omdat deze betreffende website diverse veiligheidslekken bevatte, waarschijnlijk veroorzaakt door te weinig aandacht voor webwinkel beveiligen.

De onderzoekers van Onvio doen uiteraard niets met deze gegevens, maar als de betreffende website niet kiest voor webwinkel beveiligen kunnen de gegevens in de database ook in handen komen van hackers. Dit zou kunnen betekenen dat de data aangeboden kan worden op de zwarte markt met alle gevolgen van dien, indien men niet direct kiest voor webwinkel beveiligen.

Bescherm uw webwinkel: kies voor webwinkel beveiligen
Wilt u voorkomen dat uw webwinkel het slachtoffer wordt van hackers? Dan is het belangrijk om tijd, geld en moeite te investeren in webwinkel beveiligen. Doet u dit niet, dan kan het zomaar gebeuren dat uw webwinkel gekraakt wordt door hackers en op deze manier de data van uw webwinkel, uw klanten en uw transacties op straat komen te liggen. Bent u benieuwd of uw website veiligheidslekken bevat en hoe u uw webwinkel kunt beveiligen? Neem dan vrijblijvend contact op met PROUD NEXT en laat u adviseren door onze specialisten op het gebied van Magento webwinkel beveiligen. Voorkomen is beter dan genezen, dus u kunt beter niet te laat beginnen met webwinkel beveiligen om de risico’s van uw webwinkel zo veel mogelijk te dekken.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!