Magento 2.. Nu echt gaan migreren van magento 1 naar 2.

Voor Magento 1-gebruikers die een overstap naar Magento 2 eindelijk gaan inzetten, biedt dit overzicht richtlijnen voor functionaliteit, verwachte kosten en tijdlijnen om u te helpen beslissen hoe u uw migratie vanaf Magento 1 benadert en wanneer u het project moet starten. LET OP : Maak nu echt snel de overstap. Support zal in 2020 gaan stoppen.

Belangrijkste voordelen van Magento 2

Magento 2 werd in 2015 uitgebracht als de nieuwste versie van het Magento eCommerce-platform dat wereldwijd door 1 op de 4 bedrijven wordt gebruikt. Het biedt nuttige functies die veel problemen met Magento 1 oplossen, zoals:

1: Verbeterde prestaties: Magento 2-sites werken gemiddeld 20% sneller dan Magento 1-sites. Het is bewezen dat zeer performante sites de verkoop verhogen en de rankings van zoekmachines verbeteren.

2: Gestroomlijnd betalingsproces: Magento 1 heeft een flinke zes (6) stappen, terwijl Magento 2 een eenvoudig 2-staps betalingsproces en de functie Direct kopen biedt. Met Instant Purchase kunnen verkopers terugkerende klanten nu een snellere check-out bieden door eerder opgeslagen betalingsreferenties en verzendinformatie te gebruiken om de checkout-stappen helemaal over te slaan en naar een bevestigingspagina te gaan. Sites met eenvoudiger afrekenprocessen (zoals directe aankoop) hebben in het verleden een hogere omzet gekend.

3: Betere beheerdersinterface: dit is de droom van een niet-technische gebruiker! De gebruikersinterface van Magento 1 werd vaak aangeprezen als verwarrend voor zakelijke gebruikers, maar Magento 2 biedt een schone, gebruikersvriendelijke ervaring waar zelfs de meest niet-technische gebruikers tools kunnen vinden en eenvoudig nieuwe productvermeldingen kunnen toevoegen.

4: Mobielvriendelijk: met meer klanten dan ooit op smartphones winkelen, is het noodzakelijk om een ​​mobiele responsive site te hebben. Magento 1-sites leverden geen optimale prestaties op mobiele apparaten, maar Magento 2 maakt van mobiele handel een prioriteit. Met de release van Progressive Web Application (PWA) Studio in Magento 2.3 kunnen klanten hun mobiele prestaties nog verder verbeteren.

Moet ik mijn e-commerce-site naar Magento 2 migreren?

Magento heeft aangekondigd dat ze de ondersteuning voor Magento 1 in juni 2020 zullen beëindigen, zolang de licenties zijn verlengd om aan die datum te voldoen. Hoewel de ondersteuning nog niet is beëindigd, is het duidelijk dat de dagen van Magento 1 to hun eind zijn gekomen.

Andere punten om te overwegen als u op Magento 1 blijft:

1 :Beveiligingspatches worden niet meer geproduceerd voor deze versies zodra de ondersteuning is beëindigd;
2: Uw concurrentievoordeel zal in gevaar komen, omdat er geen nieuwe innovatie of functies zullen worden toegevoegd op Magento 1 omdat alle innovatie die nodig is om concurrerend te blijven op M2 gebeurt;
3: Magento 1 wordt steeds kwetsbaarder voor hacks naarmate de code ouder wordt;
4: Gebruikers van Magento 2 zullen genieten van een groter concurrentievoordeel op basis van functies en functionaliteit

Omdat het uitvoeren van niet-ondersteunde software uiterst riskant is, vooral als de niet-ondersteunde software zo’n fundamenteel onderdeel van uw bedrijf is, raden we u aan ergens in 2019 naar Magento 2 te gaan als u dat nog niet hebt gedaan. De tijdlijn voor een migratie kan variëren op basis van uw e-commerce-site, maar een veilige gok is om minimaal 3 maanden toe te staan. Onthoud nogmaals, deze tijdlijn is volledig afhankelijk van het niveau van aanpassing dat u hebt gedaan op de M1-site.

Wat te verwachten met een Magento 2-migratie

Migreren van Magento 1 naar Magento 2 omvat het wijzigen van databasestructuren, thema’s en het werken met een nieuwe API. U wilt de migratie vakkundig beheren om gegevensverlies en downtime te voorkomen. Hier zijn enkele overwegingen voor de migratie:
Voordat u begint: overweeg een upgrade van uw site tegelijk met de migratie. Het is een perfect moment om serieuze wijzigingen aan te brengen en uw e-commerce-site klaar te maken voor het volgende niveau van digitale groei. Werk samen met experts in gebruikerservaring en technologie om te overwegen of uw site moet worden ontworpen met meer hardware, meer geavanceerde topologie, enz.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!