Magento Programmeur van Proud Nerds

Wat doet een Magento programmeur ?

Magento ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen, aanpassen en onderhouden van e-commerce sites. E-commerce is de laatste jaren erg gegroeid, dus Magento ontwikkelaars zijn op dit moment erg in trek. Vandaag kijken we naar de rol van een Magento ontwikkelaar.

Waar wordt Magento voor gebruikt?

Magento is een open-source CMS ingebouwd in PHP, en het biedt een platform waarmee webontwikkelaars e-commerce websites kunnen maken voor bedrijven.

Magento biedt aanpasbare kernfuncties en dient als een uiterst krachtig, flexibel systeem dat ontwikkelaars een hoge mate van controle geeft over de functionaliteit van e-commerce winkels.

Het werd in 2008 uitgebracht door Varied en werd ontwikkeld op het Zend Framework platform.

Een Magento ontwikkelaar, zoals de naam al aangeeft, bouwt en verbetert Magento eCommerce websites.

Veel grotere bedrijven hebben een team van Magento ontwikkelaars en webdesigners om te voldoen aan de vele vaardigheden die nodig zijn om het Magento platform volledig te begrijpen.

Over het algemeen kunnen Magento ontwikkelaars worden opgesplitst in twee hoofdcategorieën:

Front-end Magento Ontwikkelaars: Deze ontwikkelaars bouwen Magento thema’s om ervoor te zorgen dat een eCommerce website er geweldig uitziet, gebruiksvriendelijk is en responsive op alle apparaten.

Back-end Magento Ontwikkelaars: Deze ontwikkelaars, aan de andere kant, richten zich op de functies van een Magento site, het toevoegen van code en extensies om het platform te ondersteunen.

Must-have vaardigheden voor Magento programmeurs

Magento is een complex platform en de flexibiliteit betekent ook dat ontwikkelaars een scala aan vaardigheden nodig hebben om het echt onder de knie te krijgen.

Een paar vaardigheden die Magento ontwikkelaars moeten hebben zijn onder andere:

 

 • Sterke kennis van het Magento platform: Het belangrijkste is dat een goede Magento ontwikkelaar een sterke kennis moet hebben van Magento zelf om effectief elke eCommerce winkel op het platform te kunnen bouwen.
 • Programmeertalen: Magento ontwikkelaars moeten een hoog niveau van web development ervaring hebben, en moeten ook bekend zijn met HTML, CSS, en Javascript.
 • Probleemoplossend: Ontwerp en programmering problemen zullen zich waarschijnlijk vaak voordoen voor Magento ontwikkelaars, dus het hebben van grote probleemoplossende vaardigheden en een geest om een oplossing te vinden voor onverwachte moeilijkheden zal gunstig zijn.
 • Aangepaste CMS ontwikkeling: Bekwame Magento ontwikkelaars zullen ervaren zijn in het ontwikkelen van aangepaste CMS thema’s. Ze zullen altijd nodig hebben om CMS thema’s te creëren of aan te passen aan hun klant nodig heeft, dus dit is een must-have vaardigheid voor elke ervaren ontwikkelaar.
 • Magento ontwikkelaars kan ook nodig zijn om vertrouwd te zijn met de Integrated Development Environment (IDE) software, die wordt gebruikt om het programmeren te vergemakkelijken en automatiseren van bepaalde processen voor een snelle toepassing.

Daarnaast is kennis van versiebeheer software applicaties ook nuttig voor Magento ontwikkelaars.

 • Vereiste vaardigheden voor een Magento ontwikkelaar functieomschrijving
 • Ervaring in Magento ontwikkeling (Magento 2 of Magento 1).
 • Gevorderde kennis van HTML/CSS/JavaScript
 • Ervaring in talen: PHP, MySQL.
 • Ervaring met payment gateways en module integratie (tracking, e-mails…)
 • Ervaring met CMS (WordPress en Magento).
 • Vertrouwd met multistore e-commerce: taal, domein, enz.
 • Vertrouwd met de levenscyclus ontwikkeling in online winkels
 • Ervaring met configuratie en deployment van omgevingen met Vagrant en deployment automation (Jenkins)
 • Ervaring met versie beheer applicaties zoals GIT of Subversion
 • Kennis op andere gebieden zoals SEO, SEM, Google Analytics, Google Tag Manager
  • “Magento Developer Certification” en/of andere Magento certificeringen zijn een pré

Welke certificeringen heeft een Magento ontwikkelaar nodig?
Er zijn verschillende certificeringen een Magento ontwikkelaar moet kijken naar het verwerven van om uw vooruitzichten op werk te stimuleren.

Een paar van deze omvatten:

 • Magento gecertificeerde ontwikkelaar (MCD)
 • MCD+ – Magento Gecertificeerd Ontwikkelaar Plus
 • Magento Gecertificeerd Front-end Ontwikkelaar

Deze cursussen zijn gemaakt door professionele instructie ontwerpers en worden gegeven door zeer ervaren Magento professionals, met hands-on oefeningen en on-demand video’s om deelnemers te helpen comfortabel te worden met het Magento platform in hun eigen tempo.

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een Magento programmeur?

Afhankelijk van hoe ervaren en in welke fase een ontwikkelaar is ik een project, kunnen de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden van een Magento ontwikkelaar sterk verschillen.

Echter, de volgende zijn een paar typische taken die een Magento ontwikkelaar kan verwachten te doen:

 • Bouwen Magento thema’s van ontwerpen die door webdesigners
 • Optimaliseren van Magento prestaties
 • Het integreren van Magento met e-commerce platforms, zoals betalingsgateways, boekhoudsoftware
 • Aanpassen van widgets en extensies voor een e-commerce winkel

DE PROGRAMMEURS VAN PROUD NERDS

De Magento programmeurs van Proud Nerds zijn allemaal gecertificeerd op Magento niveau en kunnen u daarom uitstekend ondersteunen bij het uitvoerend werk van uw E-Commerce systeem of relaties.

U wilt graag Magento programmeurs op locatie uw werkzaamheden laten uitvoeren? Kom dan snel met ons in contact over de mogelijkheden wij u kunnen bieden!

ZOWEL FRONT-END ALS BACK-END

De Magento programmeurs van RIFF hebben allemaal een interne opleiding binnen RIFF gehad op zowel Front-end als Back-end niveau. Dit betekent dat wij uw project op alle aspecten perfect kunnen ondersteunen.

De kunst van het ontwikkelen van maatwerkapplicaties binnen het framework Magento is bij ons dagelijkse kost. Onze extensions worden dan ook over de gehele wereld gebruikt.

magento certificaten

Magento innovatie onderscheiding

Wij hebben als Proud Nerds hebben een Magento innovatie award gewonnen. Dit is een team inspanning geweest van RIFF waarbij alle programmeurs hebben meegeholpen om deze award in de wacht te slepen. Uiteraard zijn we daar heel trots op en zetten daarom onze innovatie en technische kennis graag in bij andere organisaties

Maak gebruik van onze technische magento programmeurs op locatie

Neem snel contact met ons op over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden op het gebied van Magento experts op locatie!

 

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!