MAGENTO HEADLESS FAQ
FRONT END & BACKEND “ONTKOPPELD”
Bij de Headless-aanpak wordt front end & backend “ontkoppeld” van eCommerce-winkel, wat betekent dat de presentatielaag loskomt van bedrijfslogica en een functionele laag. Bedrijfslogica verwijst naar een deel van een programma met regels van een echte bedrijfswereld over het maken, opslaan en wijzigen van gegevens. Functionele laag heeft betrekking op bestaande eCommerce stack, integratie en commerce management van de website. De unieke factoren maken het onthoofding zonder kop populair.
Toen eCommerce als een verkoopkanaal op de markt werd geïntroduceerd, begonnen websites het grootste deel van het verkeer van een desktop te halen die de verkoop eenvoudiger maakte. Dit resulteert in koppeling van websites frontend en backend van all-omvattende platformoplossingen.
Maar om aan de verwachtingen van klanten te voldoen, is de technologie geëvolueerd en is het Omni-kanaalmodel relevant geworden, waarmee aan alle eisen van de koper kan worden voldaan.
De headless-benadering is niet echt nieuw, aangezien de monolithische architectuur van de laatste paar jaren plaats maakt voor op architectuur gebaseerde toepassingen met microservices. Laten we proberen te begrijpen wat het basisverschil is tussen de twee:
MONOLITHISCHE ARCHITECTUUR
Monolithische architectuur: Monolithische architectuur is een traditionele manier om de toepassing te ontwikkelen waarin een volledige toepassing kan worden gebouwd met een enkele codebase die bestaat uit een database, een gebruikersinterface aan de clientzijde en een server-side applicatie. Het is een van de meest intuïtieve manieren om een applicatie te ontwikkelen en is erg populair.
MICRO-SERVICESARCHITECTUUR:
Micro-servicesarchitectuur: het is een benadering om een monolithische toepassing op te splitsen in kleine en onafhankelijke toepassingen. Elke applicatie wordt volledig gescheiden, met de eigen logica en database. Met de gedefinieerde API-methoden kunnen de afzonderlijke applicaties communiceren en de informatie uitwisselen via API’s.
MODULESYSTEEM:
Omdat er het aantal applicaties is voor verschillende functionaliteiten van een front-end en back-end onderhoud en updating wordt het complete systeem eenvoudig.
FLEXIBILITEIT:
Als front end en back-end systemen als afzonderlijk hebben de ontwikkelaars de flexibiliteit om een specifieke applicatie bij te werken zonder zich zorgen te hoeven maken over het updaten van de volledige applicatie.
PRODUCTIVITEIT:
Als front end en back-end systemen als afzonderlijk hebben de ontwikkelaars de flexibiliteit om een specifieke applicatie bij te werken zonder zich zorgen te hoeven maken over het updaten van de volledige applicatie.