Magento-prijzen: is het echt gratis en wat zijn de werkelijke kosten? [Apr, 2024]Zonder enige twijfel beschikt Magento over een groot aantal opvallende kenmerken die dit platform tot een perfecte keuze maken wanneer u besluit een online bedrijf op te zetten. Voordat u uw website met Magento 2 start, is het echter belangrijk om grondig onderzoek te doen naar de prijzen van dit platform. In feite zijn de prijzen van Magento behoorlijk ingewikkeld. Het hangt grotendeels af van de editie en de hostingoptie die je kiest. In dit artikel zal LitExtension – #1 The World Shopping Cart Migration Expert een algemeen beeld geven van de Magento-kosten om u te helpen redelijke selecties te maken bij het bouwen van uw site met dit krachtige platform. Magento is een open-source oplossing die wordt gebruikt om e-commerce websites te bouwen. het internet. Het is een robuust platform dat gebruikers krachtige mogelijkheden biedt om alles op de website aan te passen (thema, functies, apps, integratie). Sinds de release op 31 augustus 2007 door Varien Inc. is Magento snel gegroeid en heeft het vele onderscheidingen ontvangen , namelijk meerdere keren “Best of Open Source Awards” en “SourceForge Community Choice Awards”. Op 19 juni 2018 heeft Adobe Magento officieel overgenomen voor 1,68 miljard dollar en het geïntegreerd in Adobe Experience Cloud. Momenteel is Magento een van de beste e-commerceplatforms voor bedrijven, met een 8e plaats van alle websites die OpenSource-technologieën op internet gebruiken. Meer dan alleen een eCommerce-platform kunnen bedrijfseigenaren ook genieten van een ondersteund omnichannel-traject met Magento POS. Winkeleigenaren zijn vaak op zoek naar een nauwkeurige kostenraming voor hun Magento eCommerce-website. Er zijn veel factoren die de totale Magento-kosten beïnvloeden, vooral: Het niveau van flexibiliteit en functionaliteit dat u wilt hebben ten opzichte van de belangrijkste functies en het winkelontwerp van uw Magento-winkel. Het aantal integraties en de soorten integraties. In de volgende secties bespreken we de belangrijkste aspecten van het onderhouden van een Magento-website waarmee u rekening moet houden. Krijg meer inzichten over Magento (Adobe Commerce) met:

Magento-prijzen – Hoeveel kost Magento?

Zoals hierboven vermeld, vereist het bouwen van een Magento-winkel dat u voor elk specifiek doel veel verschillende kosten betaalt. De onderstaande uitgaven kunnen worden beschouwd als de kernprijzen van Magento, zodat u zich daarop kunt baseren en uw eigen uitgaven voor uw bedrijf kunt inschatten. Momenteel biedt Magento drie versies: Magento Commerce en Magento Open Source (voorheen bekend als Magento Community Edition of CE), en Magento Commerce Cloud (Adobe Commerce).
Magento Pricing 1Magento Pricing 1Magento-prijzen

Magento Open Source-prijsverdeling – een schatting

Laten we de onderstaande tabel eens bekijken voor een overzicht van de Magento-kosten per maand: Magento 2 Open Source PrijzenOntwikkeling en onderhoud Magento Open Source is gratis te downloaden en in te stellen. Het is de meest populaire editie van de drie pakketten op de Magento-markt (bij 83% van alle winkels). U krijgt alle basisfuncties, zoals: Geïntegreerd afrekenen, betalen en verzenden Mobiel geoptimaliseerd winkelen Wereldwijde verkoop Catalogusbeheer Uitgebreide functionaliteit via de app-marktplaats Directe aankoop Zoeken op site Dankzij deze kernfuncties heeft u de mogelijkheid om alle e-commerce-activiteiten uit te voeren. Magento Open Source vereist dat u alles handmatig instelt, inclusief hosting, domein, beveiliging en extensies. Als u geen tijd heeft of als uw technische vaardigheden onvoldoende zijn, moet u een ontwikkelaarsteam inhuren dat u helpt bij het opzetten, configureren en aanpassen van uw winkel. Het kost veel tijd om de frontend en backend te voltooien. De kosten voor het inhuren van een ontwikkelaar variëren van €65 tot €150 per uur. De totale kosten kunnen variëren van $ 5.000 tot $ 67.000, afhankelijk van de werklast.

1. Kosten voor Magento-domeinnamen

De domeinnaam is het adres van uw website. Het is wat mensen in een webbrowser typen om toegang te krijgen tot uw site in plaats van een volledig IP-adres in te voeren. Uw domein zal het gezicht van uw merk zijn, dus u moet tijd besteden aan het vinden van een merkgerichte en gedenkwaardige domeinnaam. Houd er rekening mee dat een beschikbaar domein niet door andere organisaties op internet hoeft te worden overgenomen. Nadat u de gewenste naam heeft gekozen, kunt u deze kopen via reputatiewebsites, namelijk Domain.com, Google-domein, enzovoort. Over het algemeen variëren de domeinnaamkosten van $ 10 tot $ 20 per jaar, afhankelijk van hoe populair uw domein is en de registrar die u gebruikt.
D-1D-1
Koop een domein op Domain.com

2. Magento-hostingkosten

De webhost is de plaats waar u alle gegevens van uw website opslaat. Omdat het uw bestand (code, inhoud, afbeelding,…) online beschikbaar maakt, is het een belangrijk onderdeel van het bouwen van een online website. Door een webhost van hoge kwaliteit te kiezen, verbetert u de prestaties van uw website, de ranking in zoekmachines en nog veel meer. Daarnaast zijn er 4 hoofdtypen webhosting: Shared Hosting Service, Virtual Private Server (VPS), Dedicated Server Hosting en Cloud. Als u een sterke Magento-website wilt bouwen, is Virtual Private Server de beste optie uit de vier services. Het kost u tussen de $ 10 en $ 850 per maand, afhankelijk van uw behoefte aan opslaggegevens en uw hostingprovider. Een belangrijke opmerking voordat u een hostingservice kiest, is dat u moet controleren of de functies ervan compatibel zijn met Magento of niet. Veel hostingproviders bieden speciale hostingdiensten die volledig compatibel zijn met Magento. Op basis van ons diepgaande hostingonderzoek raden we u ten zeerste de top 5 van beste Magento-hostingproviders aan.

3. Prijzen van Magento-thema's

Zoals u wellicht weet, speelt de uitstraling van uw winkel een belangrijke rol bij de aankoopbeslissingen van klanten tijdens het online winkelen. Een winkel met opvallende decoratie en een gebruiksvriendelijke interface zal meer kopers aantrekken om uw producten te bezoeken en te kopen. Gelukkig kunt u met Magento uw winkelpui volledig aanpassen. Er zijn honderden Magento-websitesjablonen waaruit u kunt kiezen, zowel gratis als betaalde opties. De prijs voor betaalde thema’s varieert van $30 tot $499. Bovendien kunt u ook een geheel nieuwe sjabloon ontwerpen met behulp van CSS en JavaScript. Houd er rekening mee dat u, voordat u een nieuw thema toepast, moet controleren of het thema nog steeds compatibel is met uw huidige Magento-versie of niet. Vind je het kiezen van een geschikt thema van Magento te lastig, bekijk dan de top 10 beste Magento thema’s.
Screen Shot 2022 02 25 At 09 09 43 ScaledScreen Shot 2022 02 25 At 09 09 43 ScaledMagento 2-thema's

4. Kosten voor Magento-extensies

Magento biedt u een grote verscheidenheid aan extensies van derden op de markt (meer dan 3200+ extensies). Elke extensie biedt u handige functies zoals boekhouding en financiën, promotie en verzending om uw bedrijf te verbeteren. Bovendien kunt u ook uw eigen extensielijst maken op basis van de beste Magento-extensies die worden aanbevolen door onze Magento-experts. Ze hebben zowel betaalde als onbetaalde extensies en u moet tussen de €25 en €10.040 betalen om een ​​betaalde extensie aan uw site toe te voegen.

5. Magento SEO- en marketingkosten

Om klanten aan te trekken, hebben onlinebedrijven te maken met hevige concurrentie, waardoor grote investeringen in websitereclame en SEO nodig zijn. U kunt deze stap bijna overslaan, tenzij u nicheproducten en -diensten verkoopt. Anders kosten SEO- en promotiediensten gemiddeld tussen de €10.000 en €40.000 per jaar. Magento heeft een reputatie als krachtig platform voor B2B e-commerce. Lees nu meer over de B2B-functie van Magento.

6. Ontwikkelings- en onderhoudskosten van Magento

Om te overleven in de competitieve markt van vandaag moet elke Magento-winkel een aantal veelvoorkomende taken uitvoeren, namelijk het optimaliseren van de site, het oplossen van problemen, het updaten van nieuwe functies, het beheren van nieuwe aangepaste velden, enzovoort. Al deze bovenstaande vereisen een hoog niveau van technische ervaring. Als u niet technisch onderlegd bent, kunt u kiezen voor een van de volgende drie ontwikkelingsopties:

Webontwikkelingsbureau (prijzen variëren van $ 25 tot $ 200 per uur)

De duurste van de drie mogelijkheden is het inhuren van een webontwikkelingsbureau. U krijgt echter goede kwaliteit en professionaliteit voor een stevige prijs. U krijgt de kans om samen te werken met deskundige Magento-ontwikkelaars die in staat zijn uw idee te vertalen naar een gepolijst resultaat. Als u klaar bent, kunt u advies krijgen om u te helpen uw e-commerce winkel te verbeteren. Deze bedrijven factureren op basis van het vaardigheidsniveau van hun ontwikkelaars en de waarde van hun ontwikkelingsportfolio.

Freelancer (tarieven variëren van $ 10 tot $ 200 per uur)

Het inhuren van een freelancer is een wat goedkopere keuze. Terwijl een bureau u een accountmanager ter beschikking stelt, zorgt een freelancer voor directe en snellere communicatie. Hier is een vogelvlucht van Magento's prijsplan voor freelancen: Zuidoost-Azië voor een lage prijs: $10 – $20 per uur Oost-Europa: $20-$60 per uur $150-200/uur in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en West-Europa

Intern ontwikkelingsteam (beginnend bij $60.000 per jaar en oplopend tot $120.000 per jaar)

Om gelijke tred te houden met de frequente ontwikkelingen en veranderingen op winkelniveau, geven veel middelgrote en grote e-commercebedrijven de voorkeur aan interne ontwikkelingsteams. Het belangrijkste voordeel van zo’n team is het vermogen om snel te reageren en volledige controle te hebben over de ontwikkelingscyclus. De eigen ontwikkelingskosten voor Magento CE en Magento EE zijn volgens de ervaring grotendeels hetzelfde. U moet tussen de €60.000 en €80.000 per jaar budgetteren als u een junior ontwikkelaar inhuurt (met minder dan een jaar ervaring). Daarna verdubbelen de kosten van de ontwikkelaar voor elk jaar ervaring. Voor een ervaren Magento-ontwikkelaar kunnen de loonkosten oplopen tot $120.000 per jaar. De populairste Magento-migratieparen:

Magento Commerce en Magento Cloud-prijzen

Magento Commerce (Magento Enterprise) is gemaakt voor ondernemingen van grote omvang. Vergeleken met Magento Open Source bevat Magento Commerce meer functies en een hogere beveiliging die uw bedrijfsprestaties verbeteren en u aanzienlijke inkomsten opleveren. Magento Commerce biedt echter geen hostingservice. Daarom moet u betalen voor hosting. Magento Commerce-prijzen (Magento Enterprise-prijzen) zijn gebaseerd op uw jaarlijkse gemiddelde bruto-omzet. Er zijn vijf verschillende kostenniveaus voor deze editie: Gemiddelde bruto-omzet Adobe Magento Commerce-kosten
$1.000.000 – $5.000.000 $5.000.000 – $10.000.000 $10.000.000 – $25.000.000 Magento Commerce Cloud (Adobe Commerce) lijkt veel op Magento Commerce, maar heeft twee superieure functies toegevoegd. Ten eerste biedt Magento Commerce Cloud u een cloud waarmee u een back-up kunt maken van al uw gegevens in geval van schade aan de harde schijf of onverwachte gebeurtenissen. Ten tweede bevat deze versie een hostingplan, zodat u niet hoeft te betalen voor een server op internet. Als gevolg hiervan is de prijs voor Magento Commerce Cloud hoger dan de Magento Commerce-prijs: Gemiddelde brutoverkoopopbrengstenAdobe Magento Commerce-kosten$1.000.000 – $5.000.000$5.000.000 – $10.000.000$10.000.000 – $25.000.000

Magento-prijzen – Veelgestelde vragen

Magento is een open-source e-commerceplatform dat bekend staat als het meest aanpasbare e-commerceplatform dat beschikbaar is. De belangrijkste reden hiervoor is dat de ontwikkeling van Magento kostbaar is, omdat hiervoor de inzet van hoogopgeleide professionals nodig is die kunnen zorgen voor de levering van een eindproduct van hoge kwaliteit. Magento heeft een speciale versie, Magento Open Source, die gratis te downloaden is. Hoewel het programma gratis is, moet u betalen voor webontwikkeling, hosting en andere essentiële integratiekosten om uw site op te zetten en te beheren. De basiskosten voor een Magento-website variëren van $ 20.000 tot $ 45.000. Magento 2 is ideaal voor kleine bedrijven die een hoogwaardige, stabiele, veelzijdige en betrouwbare e-commercesite nodig hebben die zo snel mogelijk operationeel moet zijn. De kosten kunnen variëren van $ 20.000 tot $ 45.000. Ja, de populairste versie van Magento (Community Edition) is gratis en bevat alle beveiligingsfuncties. Bij Magento zijn er geen transactiekosten.

Conclusie

Magento 2 (Adobe Commerce) is absoluut een alomvattende oplossing voor zowel middelgrote als grote ondernemingen om hun bedrijf te runnen en te ontwikkelen. Dit artikel heeft u de kosten van Magento eCommerce laten zien en aangetoond dat het kosteneffectief is op basis van de uitstekende functies die Magento uw winkel biedt. Als u nog steeds Magento 1 gebruikt om uw winkelwebsite te beheren, kunt u overwegen om te upgraden naar Magento 2 (Adobe Commerce) om gebruik te maken van de eersteklas functies van Magento 2. Als u van plan bent een Magento 2.0-migratie (Adobe Commerce Migration) uit te voeren, raden wij u ten zeerste aan de geautomatiseerde tool van LitExtension te gebruiken. Wij zorgen ervoor dat uw gegevens eenvoudig, nauwkeurig en veilig worden overgedragen tegen een redelijke prijs. Voor meer gedetailleerde informatie kunt u contact opnemen met ons ondersteuningsteam. We zijn 24/7 beschikbaar via Ticketsysteem, e-mail en livechat. U kunt ook lid worden van onze community voor meer e-commercetips en nieuws.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!