Magento versus WooCommerce: welke is beter?



Er is nog nooit een beter moment geweest om betrokken te raken bij de wereld van e-commerce. Als u echter overweegt om online te verkopen, kan het een uitdaging zijn om uit te zoeken welk platform u moet gebruiken. Veel mensen twijfelen tussen Magento en WooCommerce. Beide zijn populaire, krachtige en veelzijdige platforms. Bepalen welke het beste bij u past, is eenvoudigweg een kwestie van meer leren over wat elke optie te bieden heeft. In dit bericht laten we je kennismaken met Magento en WooCommerce en bespreken we hun belangrijkste functies. Vervolgens vergelijken we de twee platforms op een handvol belangrijke factoren, waaronder beveiliging en prijzen. Laten we beginnen!

Bekijk onze videogids over Magento versus WooCommerce

Een overzicht van Magento en WooCommerce

Magento en WooCommerce zijn twee van de meest populaire, zelfgehoste e-commerceplatforms. Ze hebben allebei veel te bieden, maar ook individuele nadelen. Voordat we dieper ingaan op de kern van de zaak, laten we eerst elk platform even bekijken.

Een introductie tot Magento

Magento Van Adobe CommerceMagento. Magento is een Content Management Systeem (CMS) dat speciaal is gebouwd voor e-commerce. Het werd in 2018 door Adobe gekocht en wordt ook wel 'Adobe Commerce' genoemd. Dit platform is enigszins complex omdat het voornamelijk op ontwikkelaars is gericht. Hoewel het niet de meest beginnersvriendelijke optie is, kan het een robuuste oplossing zijn als je technisch onderlegd bent en grootschalige, geavanceerde e-commerceprojecten wilt opzetten. Er zijn twee versies van Magento: Magento Open Source (ook wel Magento Community genoemd) en Magento Commerce (ook wel Magento Enterprise genoemd). Voor dit artikel concentreren we ons voornamelijk op Magento Open Source in vergelijking met WooCommerce. Enkele van de belangrijkste kenmerken van Magento zijn onder meer: ​​Ondersteuning voor een onbeperkt aantal producten Honderden gratis extensies API-integraties Thema- en lay-outsysteem Hoewel Magento een flexibel en intuïtief platform is, is het misschien niet de beste optie voor beginners, omdat het een beetje een leercurve met zich meebrengt. Het is veel geschikter voor ontwikkelingsprofessionals.

Een introductie tot WooCommerce

Woocommerce StartpaginaWooCommerce. WooCommerce, gelanceerd in 2011, is een van de meest gebruikte e-commerceplatforms ter wereld. Het is een open-source plug-in gebouwd op WordPress, het populairste CMS. Het is ongelooflijk gebruiksvriendelijk, met een snel en eenvoudig installatieproces waarmee u binnen enkele minuten uw online winkel kunt creëren. Het biedt ook tal van uitbreidingen om de ingebouwde functionaliteit te verbeteren. WooCommerce heeft veel handige functies, waaronder: Onbeperkte producten Grote bibliotheek met extensies Gratis en premium thema's Snel en eenvoudig installatieproces Ingebouwde beveiligingsfuncties Talloze betalingsverwerkers Handige documentatie Er zijn niet veel nadelen van WooCommerce. Het belangrijkste nadeel is echter dat als je nog geen WordPress-gebruiker bent, het CMS even wennen kan zijn. Dit betekent dat je moet leren navigeren door zowel WooCommerce als WordPress.

Magento versus WooCommerce: een onderlinge vergelijking

Nu we elk platform hebben geïntroduceerd, is het tijd om wat dieper te graven. Hieronder zullen we Magento versus WooCommerce nader bekijken en zien hoe ze zich op cruciale aspecten verhouden.

Betaling Gateways

Als u de aankoopervaring voor uw klanten wilt verbeteren, is het essentieel om hen handige betalingsgateway-opties te bieden. Dit is gemakkelijker te doen als u een platform kiest dat de populairste betalingsverwerkers ondersteunt. Zowel Magento als WooCommerce bieden een solide hoeveelheid opties. WooCommerce heeft ingebouwde ondersteuning voor PayPal, Stripe, cheques, offline en bankoverschrijvingen en contante opties. Het biedt ook uitbreidingen voor extra betalingsgateways, waaronder Amazon Pay, Square, Google Pay, Alipay en meer:
Woocommerce Betalingsgateway OptiesWooCommerce betalingsgateway-opties. Ondertussen biedt Magento direct uit de doos ondersteuning voor PayPal, Authorize.net en Braintree:
Magento Betalingsgateway OptiesMagento betalingsgateway-opties. Er zijn extensies beschikbaar voor Stripe, 2Checkout, Skrill, Google Checkout en meer voor extra betalingsgateways. Er is geen echte winnaar in deze categorie. Bij elk platform krijgt u ingebouwde ondersteuning voor enkele van de grootste betalingsgateways, evenals tal van add-ons.

Makkelijk te gebruiken

Gebruiksgemak is van cruciaal belang om te overwegen in een e-commerceplatform, vooral als u een beginner bent. Op deze afdeling komt WooCommerce als beste uit de bus. Zoals we al zeiden, is Magento meer gericht op ontwikkelaars met technische kennis. Daarom kan het voor gewone gebruikers niet gemakkelijk zijn. U zult bijvoorbeeld wat basiscode en een behoorlijk deel van de technische terminologie moeten leren. Het is een complexer platform dat enige ontwikkelingsvaardigheden vereist. Aan de andere kant is WooCommerce een ongelooflijk beginnersvriendelijke oplossing, vooral als je al bekend bent met WordPress:
De Woocommerce BackendWooCommerce-backend. Om het aan uw site toe te voegen, gaat u naar Plug-ins > Nieuw toevoegen. Eenmaal geactiveerd, leidt WooCommerce u door een installatiewizard. Magento beschikt daarnaast over een gebruiksvriendelijk dashboard en een intuïtief navigatiesysteem. Het installatie- en configuratieproces verloopt echter lang niet zo naadloos. Om het op te zetten heb je ontwikkelkennis nodig. U moet bijvoorbeeld een opdrachtregel gebruiken om het te installeren en een server in te stellen die voldoet aan de vereisten van Magento. Als u al bekend bent met WordPress, kan het leren van een geheel nieuw platform een ​​uitdaging zijn.

Snelheid en prestaties

De snelheid en prestaties van uw online winkel spelen een cruciale rol in uw succes. Klanten blijven immers niet hangen als het laden van uw pagina’s lang duurt of als uw afrekenproces vertraging oploopt. Uit een Quanta-onderzoek waarin de prestaties van enkele van de populairste e-commerceplatforms werden vergeleken, bleek dat Magento snellere laadtijden had dan WooCommerce. Het vergelijken van de snelheid en prestaties van Magento versus WooCommerce kan echter lastig zijn vanwege het aantal factoren dat een rol speelt. Het hostingplan dat u gebruikt, het aantal plug-ins en extensies dat u installeert en of uw afbeeldingen zijn geoptimaliseerd, kunnen bijvoorbeeld allemaal van invloed zijn op de snelheid van een site. WooCommerce heeft een aantal extreem snelle thema’s.

Beveiliging

Als online bedrijf is het van het allergrootste belang dat uw winkel veilig is. De veiligheidsrisico's zijn ongekend hoog. U moet een oplossing kiezen die uw gegevens en de persoonlijke gegevens van uw klant, zoals betalingsgegevens, helpt beschermen. Zowel Magento als WooCommerce zijn open-sourceplatforms. Dit betekent dat winkeleigenaren actieve en proactieve maatregelen moeten nemen om hun locaties te beveiligen. Dat gezegd hebbende, vereist Magento over het algemeen minder plug-ins dan WooCommerce. Dit betekent op zijn beurt dat er minder risico bestaat dat beveiligingsproblemen worden geïntroduceerd. De uitbreidingen die het biedt voor beveiligingsfuncties zijn doorgaans completer dan die voor WooCommerce. Magento biedt ook speciale beveiligingspatches. Het is echter belangrijk op te merken dat deze niet eenvoudig te implementeren zijn en dat u mogelijk hulp nodig heeft van professionele ontwikkelaars. Als u het niet erg vindt om te betalen voor hulp bij de beveiliging van uw winkel, is Magento wellicht de betere optie.

Schaalbaarheid

Als het gaat om het vergelijken van de schaalbaarheid van Magento versus WooCommerce, is Magento een sterke concurrent. Dit is echter alleen van toepassing als het over de Commerce-versie gaat en niet over het gratis, open-sourceplatform, wat beperkend kan zijn. Met Magento Enterprise kunt u probleemloos duizenden bestellingen verwerken. Hetzelfde kan ook gezegd worden voor WooCommerce. Beide platforms ondersteunen onbeperkte producten. Ongeacht het platform dat u kiest, het is essentieel om ervoor te zorgen dat u kiest voor krachtige e-commercehosting die onverwachte verkeerspieken kan opvangen. Bij Kinsta bieden we bijvoorbeeld krachtige WooCommerce-hostingplannen aan. De Open Source-versie van Magento wordt door uzelf gehost, maar de Magento Enterprise-versie bevat webhosting.

Uitbreidbaarheid

Out of the box biedt Magento een indrukwekkend aantal functies. Dit omvat meertalige opties, mogelijkheden voor meerdere winkels en complexe configureerbare producten. WooCommerce wordt standaard niet met zoveel functies geleverd. Beide platforms zijn echter zeer uitbreidbaar via plug-ins, thema's en add-ons. WooCommerce Marketplace biedt duizenden extensies, gratis en premium:
Woocommerce ExtensiewinkelWooCommerce-extensiewinkel. U kunt ook meer e-commercetools vinden in de WordPress Plugin Directory. Op dezelfde manier biedt Magento duizenden extensies, zowel gratis als betaald:
Magento MarktplaatsMagento Marktplaats. Wanneer je de uitbreidbaarheid van Magento versus WooCommerce vergelijkt, is het echter belangrijk om de prijs van premium add-ons te noteren. Over het algemeen zijn WooCommerce-add-ons doorgaans goedkoper dan die van Magento. Aan de andere kant, omdat de extensies van Magento complexer zijn, zijn ze doorgaans krachtiger. Plug-ins zijn ook eenvoudiger te installeren op WooCommerce dan Magento. Omdat het een ingewikkelder platform is, vereist het opzetten en configureren van extensies op Magento meestal vaardigheden op het gebied van webontwikkeling.

Marketing en SEO

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) en online marketing spelen een grote rol bij het genereren van verkeer naar uw winkel en, op hun beurt, het verhogen van de omzet. Daarom is een andere belangrijke overweging bij Magento versus WooCommerce welke marketing- en SEO-functies of -opties beschikbaar zijn. WooCommerce is gebouwd op een CMS dat in eerste instantie bedoeld was voor bloggen. Daarom bevat het al veel van de functies en functionaliteit die nodig zijn voor het publiceren van berichten en andere contentmarketingcampagnes. Het kan ook worden gecombineerd met tientallen verschillende marketing- en SEO-plug-ins om de inhoud verder te optimaliseren, zoals Yoast SEO:
Yoast SeoYoast SEO. Standaard wordt Magento niet geleverd met ingebouwde blogfunctionaliteit. Daarvoor heb je een extensie nodig. Net als WooCommerce zijn er echter tal van add-ons die u kunt gebruiken om uw site te optimaliseren en te integreren met marketingtools zoals Google Analytics. Magento biedt wel geavanceerde marketingtools. Ze zijn echter niet inbegrepen bij de Community-versie, alleen bij Enterprise.

Steun

Omdat ze zo wijdverspreid worden gebruikt, hebben zowel Magento als WooCommerce grote, ondersteunende communities. Dit betekent dat het relatief eenvoudig is om online bronnen en antwoorden op vragen te vinden. WooCommerce biedt een openbare kennisbank gevuld met nuttige tutorials en handleidingen:
Woocommerce DocumentatieWooCommerce-documentatie. Daarnaast is ondersteuning alleen beschikbaar voor betaalde extensies. Met de gratis versie van Magento kunt u online hulp vinden:
Magento OndersteuningsdocumentatieMagento-ondersteuningsdocumentatie Toegewijde of directe ondersteuning via e-mail, telefoon of een ticketingsysteem is alleen beschikbaar als u een Magento Commerce-abonnement aanschaft. Voor complexere problemen moet u mogelijk een ontwikkelaar inhuren.

Prijzen

Wanneer u tussen platforms probeert te kiezen, spelen de kosten waarschijnlijk een belangrijke rol bij uw beslissing. Magento en WooCommerce zijn open-source, wat betekent dat u de kerncode van beide gratis kunt downloaden en gebruiken. Hierbij is echter geen rekening gehouden met maatwerk of langetermijnkosten. U bent bijvoorbeeld waarschijnlijk van plan thema's en plug-ins te gebruiken om het uiterlijk en de functionaliteit van uw winkel uit te breiden, in plaats van vast te houden aan wat u kant-en-klaar krijgt. De kosten van deze platforms kunnen sterk variëren, afhankelijk van welke premium-extensies u aanschaft. Zoals we al zeiden, zijn WooCommerce premium-extensies doorgaans goedkoper dan die van Magento. Magento Enterprise vermeldt geen prijzen op zijn website. U kunt echter verwachten dat u ongeveer $ 2.000 per maand betaalt. Met Magento Community en WooCommerce moet u ook rekening houden met de kosten voor de aanschaf van een domein en hostingplan. WooCommerce is echter nog steeds goedkoper.

Samenvatting van Magento versus WooCommerce

Op dit punt zou u een goed begrip moeten hebben van de verschillen tussen Magento en WooCommerce. Laten we echter, voordat we afronden, even de tijd nemen om samen te vatten hoe ze zich op belangrijke gebieden met elkaar verhouden: Magento WooCommerce Payment Gateways Ingebouwde opties plus extensies (PayPal Authorize.net, Braintree, enz.) Ingebouwde opties plus extensies (PayPal, Stripe, etc.) Gebruiksgemak Gericht op ontwikkelaars Beginnersvriendelijk Snelheid en prestaties Varieert Varieert Beveiliging Beveiligingsuitbreidingen en -patches (ontwikkelaars vereisen) Regelmatige updates, ingebouwde beveiligingsfuncties en tal van beveiligingsextensies (gratis en betaald) Schaalbaarheid Ondersteunt een onbeperkt aantal producten Ondersteunt een onbeperkt aantal producten Uitbreidbaarheid Zeer uitbreidbaar met duizenden extensies, maar deze zijn vaak prijzig Duizenden gratis en premium extensies Marketing- en SEO-extensies beschikbaar Ingebouwde blogfunctionaliteit; SEO-plug-ins beschikbaar Ondersteuning Online ondersteuningsforums; speciale ondersteuning beschikbaar met Commerce-pakket Knowledgebase; speciale ondersteuning beschikbaar voor betaalde extensies. Prijzen Gratis (met premium Commerce-versie beschikbaar) Gratis

Samenvatting

Het kiezen van een platform voor uw e-commercebedrijf is geen gemakkelijke taak. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden, vooral als u Magento versus WooCommerce vergelijkt, beide robuuste oplossingen die veel te bieden hebben. Als je een kleiner bedrijf bent en niet veel ontwikkelingservaring hebt, is WooCommerce het meest logisch. Magento kan echter een solide keuze zijn als u technisch onderlegd bent en op zoek bent naar een meer geavanceerde oplossing. Heeft u vragen over hoe WooCommerce en Magento zich met elkaar vergelijken? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Bespaar tijd en kosten en maximaliseer de prestaties van de site, met $ 275+ aan integraties op ondernemingsniveau die zijn inbegrepen in elk beheerd WordPress-abonnement. Dit omvat een krachtig CDN, DDoS-bescherming, malware- en hackbeperking, edge caching en de snelste CPU-machines van Google. Ga aan de slag zonder langetermijncontracten, begeleide migraties en een geld-terug-garantie van 30 dagen. Bekijk onze abonnementen of praat met de afdeling Sales om het abonnement te vinden dat bij u past.

Salman Ravoof Salman Ravoof is een autodidactische webontwikkelaar, schrijver, maker en een groot bewonderaar van vrije en open source software (FOSS). Naast technologie is hij enthousiast over wetenschap, filosofie, fotografie, kunst, katten en eten. Lees meer over hem op zijn website en maak contact met Salman op Twitter.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!