MAGENTO WEBSHOP:
ALS JE HET SERIEUS WILT AANPAKKEN

Magento voor elke webwinkel.

Magento is de Tesla onder de e-commercesystemen. Een ijzersterk brand dat staat voor gebruiksvriendelijke, complete, flexibele platforms voor je webshop, vol onbegrensde mogelijkheden. Fulfilment, marketing, logistiek, financieel: al deze datastromen haal je met Magento makkelijk uit één centraal systeem.

Magento gebruikers: Van KLM tot ANWB

Wie gaat voor een succesvolle webshop met alles erop en eraan, komt al gauw uit bij Magento. Proud Nerd is trotse partner van Magento, ook wel het meest gebruikte ecommerce-platform in Europa. Bedrijven als KLM, PostNL en ANWB gebruiken allemaal Magento, dus wie voor een Magento-webshop kiest, bevindt zich in goed gezelschap.

Laat je inspireren

Magento voor Beginners

Magento werd in maart 2008 gelanceerd als professioneel open source webshop-pakket. Meer dan een decennium later is Magento nog steeds ongekend populair. Niet in de laatste plaats vanwege de unieke componenten. Voor een open source-pakket is Magento een zeer professioneel e-commerce platform. Zeker gezien de relatief lage kosten. Met de grote hoeveelheid (gratis) plug-ins is je webshop compleet maar dan ook compleet naar eigen wensen in te richten. Magento is geschikt voor webshops voor bedrijven van elke omvang. Door het complete, modulaire systeem is het platform makkelijk uit te bouwen en veranderen bij elke wijziging in je business.

Magento en Proud Nerds: Partners in Commerce

Als Magento zo compleet is, waar heb je ons dan nog voor nodig? Proud Nerds en Magento zijn ‘partners in commerce’. Wij gaan voor hoogwaardige webshops, de producten van Magento passen daarbij. Magento e-commerceplatforms zijn voor ons inmiddels gesneden koek. Dat zeggen wij niet alleen, dat zeggen onze klanten gelukkig ook.

De 70-20 regel

Wij helpen je in de eerste plaats om alle relevante mogelijkheden van Magento te benutten. In de regel sluit Magento voor 70% aan bij de wensen van een bedrijf. De overige 30% nemen we bij Proud Nerds voor onze rekening. Wij kunnen makkelijk modules ontwikkelen die aansluiten op alle bestaande pakketten. Techniek heeft uitleg en visie nodig. Stap voor stap laten we onze klanten zien wat we waarom hebben gedaan.

“EN ALS WE HET NOU EENS ZÓ DOEN…?

We zijn technology-savvy, ja. Maar we hebben ook de creatives in huis die met je meedenken over je concept. Beide disciplines heb je nodig om een full experiencebureau te kunnen zijn. We zijn dus graag jou ‘creatief en technisch specialist’. En staat je Magento webshop als een huis? Dan laten we niet los, maar blijven we aangehaakt voor support. Je bepaalt in welke mate. Onze scrumteams werken agile, in sprints, aan de continue doorontwikkeling van jouw e-commerceplatform of online omgeving.

MAGENTO 1 OF 2..?

Magento 1 heeft sinds 2015 een waardige opvolger met Magento 2. Misschien twijfel je nog tussen beide opties of over een overstap van Magento 1 naar Magento 2. Start je een niéuwe webshop? Dan zeggen onze business consultants unaniem: Magento 2. De overstap naar Magento 2 is onvermijdelijk, vroeg of laat moet iedereen over. Lees hier meer over de voordelen van Magento 2.0. Voor retailers (> 50.000 producten) is de Magento Commerce een uitkomst. Business-to-business e-commerce platform Magento B2B helpt jou en je klanten zo efficiënt mogelijk te bestellen.

Kom kennismaken en ontdek Magento.

Van een Magento webshop weten we veel. Heel veel zelfs. We zijn een gecertificeerd partner. Maar onze kennis van dit e-Commerce pakket is niet meer dan een vereiste voor een opdracht als deze. Dat vinden we zelf althans. De reden dat wij als we zo vrij mogen zijn – een meerwaarde denken te zijn voor onze klanten is door meerwaarde te bieden op het creatieve vlak. Het opzetten van templates, meedenken over marketinggerelateerde zaken en creatieve oplossingen bedenken: dáár zit de meerwaarde van PROUD NEXT.

Tijdens een eerste klantsessie trekken we ruim de tijd uit om het hele proces met u als klant te bespreken. Of daar nu 2 of 4 uur voor nodig is. Bij wijze verslag van dit gesprek ontvangt u van ons in begrijpelijke taal de ‘what’ binnen de why, how, what circle, het leidende model voor al uw marketingcommunicatie-projecten.

Als het nodig is, plannen we een tweede sessie in. Na een A&R (ureninschatting) en functioneel ontwerp gaan we niet voor u, maar mét u aan de slag. Natuurlijk, wij voeren uiteindelijk het werk uit waarvoor u ons inschakelt, maar wel altijd in samenspraak met u.

e-Commerce rechtstreeks koppelen aan een ERP systeem.

Onze specialisten gaan met u in gesprek zodat we een duidelijk en helder beeld krijgen van uw onderneming. U krijgt een overzicht van de mogelijkheden m.b.t. de koppelingen binnen onze e-commerce platform systemen. Tijdens dit gesprek is er voldoende ruimte om uw wensen kenbaar te maken.

Wij zullen meedenken naar een passende oplossing of naar een alternatief mocht uw wens niet haalbaar zijn. Heeft u interesse in een oriënterend gesprek of wilt u meer informatie krijgen over de mogelijkheden, laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bekijk de Magento & Exact Globe koppeling

Bekijk de Magento & SAP Business One koppeling

Bekijk de Magento & Navision koppeling

Bekijk de Magento & Akeneo koppeling

Bekijk de Magento & Unit4 koppeling

Magento FAQ

WAAROM MAGENTO GEBRUIKEN?

Dit is een e-Commerceplatform die alle facetten van e-commerce in handen heeft.

Dit houdt dus in dat het voor jouw webshop ontworpen is om een volledige inhoud aan functionaliteiten te kunnen bieden om een totaal online concept voor commerce te kunnen neerzetten. Door gebruik te maken van een uitegebreide opzet en database voor producten, klanten , orders etc. maakt het o.a. mogelijk om allerlei verschillende soorten businessmodellen online te kunnen aanbieden. Denk hierbij aan fysieke producten echter ook aan downloads zoals tickets.

Tevens een uitgebreide structuur om zowel B2C en B2B te kunnen bedienen met inlogportalen en klantspecifieke prijzen, aanbiedingen en voorraden.

Binnen Magento 2 is er en sterke optimalisatie gedaan om het front-end, lees bijvoorbeeld het kunnen maken van statische pagina’s, landingspagina’s of pure content, gemakkelijker te maken door o.a. gebruik te maken van verbeterde editors met drag en drop

IS MAGENTO OPEN SOURCE MOBIEL VRIENDELIJK?

Het platform is out-of-box-al ontworpen om een optimale mobiele ervaring te bieden.

Het fallback-systeem van het e-commerce pakket, dat in latere versies van 1.x werd geïntroduceerd, gaat verder in 2.x. Met dit systeem kunnen ontwikkelaars een aangepast thema maken door alleen elementen toe te voegen die men kan aanpassen. Met andere woorden, zodat het wiel niet opnieuw hoeft te worden uitgevonden.

De hiërarchische structuur van het fallback-systeembasis is zo ontworpen dat u zoveel thema’s kunt gebruiken als u wilt. Dit bespaart veel tijd omdat je alleen je thema hoeft aan te passen voor de stukken die je wilt veranderen.

Ondanks deze logische benadering van thema’s, zij wij ook getuige geweest van ontwikkelaars die erop stonden een geheel nieuw op zichzelf staand thema te maken dat geen gebruik maakt van het fallback-systeem.

Dit raden wij sterk af!

KAN MAGENTO COMPLEXE PRODUCTEN AAN?

Of uw producten nu eenvoudig, configureerbaar of beide zijn, het is ontworpen om uw behoeften te ondersteunen. Of het nu gedifferentieerde prijzen, klantengroepsprijzen, winkelwagentjeregels en /of meerdere valuta’s zijn, er zijn bijna onbeperkte mogelijkheden om uw product te presenteren.

Dit betekent dat, met een beetje planning, er zelden of nooit een scenario zou moeten zijn waarin u niet in staat bent om het type product te creëren dat u wenst. Toch hebben wij een Magento-site gezien waar elk product is geconfigureerd als een eenvoudig product, ondanks de wens van de klant om configureerbare opties aan te bieden. In dat specifieke scenario heeft de klant nooit zijn huiswerk gemaakt om te leren over het gebruik van de verschillende productsoorten. ZONDE!

IS MAGENTO IS ONTWORPEN VOOR HET EENVOUDIG INSTELLEN VAN MEERDERE STOREVIEWS?

Voor bedrijven die meer dan één winkelervaring uit hun productcatalogus willen aanbieden, is dit pakket een uitstekende keuze. Storefronts kunnen worden gekloond en vervolgens worden aangepast voor specifieke doelgroepen / gebruikersgroepen / talen.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze functie, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen websites, winkels en winkelweergaven.

Als uw doel bijvoorbeeld is het hebben van een consumentenwinkel (B2C) en een groothandel (B2B) , dan zou u deze als afzonderlijke websites kunnen configureren. Als u vervolgens van plan bent dat uw B2C-winkel een meertalige winkelervaring biedt, zou u elke vertaling configureren als een eigen winkelweergave.

IS MAGENTO SCHAALBAAR?

Naarmate uw bedrijf groeit, groeit ook de wens om uw e-commercebehoeften te kunnen blijven ondersteunen. Naast meerdere winkels, biedt Magento ook ruimte voor groei in uw productdatabase, meer netwerkverkeer, prijswijzigingen, meerdere valuta’s, etc.

Zoals besproken in meerdere van onze blogposts is de infrastructuur van dit e-commerce pakket een cruciaal onderdeel van deze schaalbaarheid.|

KAN JE EEN MAGENTO WEBSHOP AAN SOFTWARE KOPPELEN?

Omdat veel bedrijven hun eigne werkwijze en/of partners hebben waarmee ze samenwerken heeft Magento de mogelijkheid om eigen extenties te ontwikkelen.

Een sterke tip vanuit onze zijde is : Verspil geen tijd aan het aanpassen om iets te doen waarvoor het niet is ontworpen.

Zodra u de sterke punten van het software pakket begrijpt, is het belangrijk om te weten waar Magento tekort kan schieten. Magento is geen volledig ERP-systeem (Enterprise Resource Planning). Natuurlijk, het biedt een workflow voor product- en orderbeheer, maar het is niet ontworpen om uw orderafhandelingsproces te beheren of een robuust IMS (Inventory Management System) te vervangen. Wij gaan ons niet voordoen als een expert op ERP-systemen. Er zijn veel keuzes en de individuele zakelijke behoeften bepalen het type ERP dat voor u het meest geschikt is.

Houd er rekening mee dat welk systeem u ook kiest, het “goed moet kunnen koppelen” met Magento. Als uw ERP niet gemakkelijk kan worden aangepast om met Magento te communiceren, kunt u het gebruik ervan heroverwegen.

We hebben bedrijven zien worstelen om Magento te “dwingen” om met ERP-systemen te werken via complexe API’s en dure aanpassingen, alleen om te beseffen dat ze tijd, geld en hoofdpijn hadden kunnen besparen door een ander systeem te selecteren. Doe je onderzoek!

Zien welke extenties wij zelf al ontwikkeld hebben?

o.a.

Extenties voor
-Parts
-Zoekmachine optimalisatie
-Koppelingen met vele ERP systemen

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!