Magento B2B: Laat e-commerce uw klantrelatie verbeteren en uw omzet verhogen

Een business-to-business e-commerce platform helpt het u en uw klanten om zo efficiënt mogelijk te bestellen. Daar zit ook gelijk een groot verschil met een gewone, business-to-consumer, e-commerce platform: de omgang met klanten. Een B2B-websop ‘ontvangt’ voornamelijk bestaande klanten, die u vaak wilt terug zien en die u het dus ook zo gemakkelijk mogelijk wilt maken. Maar de ene B2B-shop is de andere niet. Als door de wol geverfde Magento-specialist helpen wij bedrijven om invulling te geven aan hun e-commerce platform.

badges-beter-1

Wij hebben al Magento b2b oplossingen ontwikkeld voor

ponn magento b2b

quinny magento b2b

douwe egberts magento b2b

De voordelen van een B2B-e-commerce platform

Het is niet alleen winstgevend, met een Magento B2B-e-commerce platform vergroot u ook uw naamsbekendheid. Vraagt u zich toch nog af of het nodig is? Als die vraag u bezighoudt, leggen wij graag uit wanneer een e-commerce platform voor uw klanten of dealers interessant is. Een voordeel dat misschien het meest voor de hand ligt, is: een B2B-e-commerce platform zorgt voor ‘minder vertegenwoordigers op de weg’. Dit kan makkelijk negatief uitgelegd worden door het belangrijk van persoonlijk contact te onderstrepen. Dat klopt, daar zijn we het bij RIFF ook volstrekt mee eens! Maar er ontstaat meer tijd om dat persoonlijke contact op een effectieve manier door de buitendienst in te laten vullen, zodra u het e-commerce platform verantwoordelijk maakt voor zaken als up-selling en cross-selling. Online kunt u bovendien veel beter gebruikmaken van het momentum. De klant kan op zijn gemak rondkijken in uw shop, op een moment dat het hem uitkomt. Ook afbeeldingen en specificaties bekijken, en direct bestellen uit de catalogus – zonder dat artikelnummer – maken online bestellen zoveel eenvoudiger.

Nog meer voordelen van een B2B-e-commerce platform:

 • Geschikt voor grote en kleine bedrijven.
 • Up-selling- en cross-selling-mogelijkheden zonder dat uw klant het als overbodige bemoeienis ervaart.
 • Herhaalaankopen kunnen makkelijker worden gedaan doordat de historie bewaard blijft.
 • Orders invoeren gaat automatisch; de binnendienst hoeft dit niet langer handmatig in het ERP of boekhoudpakket te doen.
 • ‘Altijd open’, dus er kunnen 24 uur per dag orders worden geplaatst.
 • Meer bekendheid door een betere vindbaarheid bij een B2B-e-commerce platform met responsive design.

Magento beperkt zich tot enkele eenvoudige handelingen per product waardoor u aanzienlijk minder werk hebt met het beheren van uw assortiment. Magento B2b blinkt uit in eenvoud terwijl dit niet ten koste gaat van de mogelijkheden!

Wij hebben koppelingen met O.A.

EXACT

DYNAMICS

LAWSON M3

SAP

INFOR

UNIT 4

En waarom dan Magento?

Als u overtuigd bent dat een Magento B2B-e-commerce platform bijdraagt aan positieve bedrijfsresultaten, komt RIFF in beeld. Zegt u tegen ons ‘B2B-websop’ dan zeggen wij ‘Magento’. In 2008 werd Magento gelanceerd en sindsdien is het Amerikaanse platform wereldwijd marktleider in e-commerce-systemen. Niet alleen voor de consumentenmarkt, maar ook als het gaat om e-commerce platforms voor de business-to-business-markt. Wij van RIFF werken graag met Magento. Voor ons staat het gelijk aan B2B-oplossingen met klantspecifieke prijzen, voorraad, en logistieke oplossingen. Het systeem is bovendien uitgerust met een grote verscheidenheid aan tools die exact aansluiten op de vraag van B2B-klanten.

koffiematch - Copy

x
 1. Neem contact met ons op

  En maak een start met onze feestelijk klantenreis!


Bedankt voor de vraag, opmerking of suggestie:


Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op via of

Jaagers

 • Tel
 • Bedrijf
 • Bericht

Magento B2B WINNAAR innovatie

RIFF wint Magento innovation award 2016.

Magento is inmiddels in ons bloed gaan zitten bij RIFF. Nu kunnen wíj wel zeggen dat we een specialist zijn, maar we zijn trots heel trots dat Magento dat zelf ook zo ziet. In mei 2016 won RIFF de Meet Magento Innovation Award 2016 voor de business-to-business e-commerce platform voor Douwe Egeberts. In deze business case digitaliseerden we samen met Parts Catalog Generator het bestelproces voor reserveonderdelen bij Douwe Egberts. De monteurs van DE hebben nu in no-time hun benodigde reserve-onderdelen vastgesteld en besteld.

“Stockvoorraden, klantprijzen: alles is daarmee terug te zien in het systeem”

 •  
  Prominent : “Verkopen generen vanuit de luie stoel”
  Prominent kun je kennen van zijn ruime assortiment relaxstoelen en relaxfauteuils. Daarnaast grossiert de meubelketen in banken en sta-op stoelen. Het is Prominents missie om ‘Nederland relaxter te maken’ met zijn producten.
  Bekijk case
 • Comm
  Jaagers, Tribal (online marketing) en The Webcare Company (social customer engagement) zijn voor COMM (Museum voor Communicatie) bezig met een bijzonder project. Het museum wordt zowel fysiek als online verbouwd en uitgebreid, en wij houden ons bezig met de ‘online nieuwe jas’ van het museum. Oftewel: een nieuw concept, volgens een gezamenlijke oplossing voor de hele online customer journey.
  Bekijk case
   
 •  
  Jacobs Douwe Egberts
  De vraag vanuit Jacobs Douwe Egberts was: “Hoe kunnen wij onze ‘parts’ (reserveonderdelen) beter in de markt zetten. En hoe kunnen we het monteurs over de hele wereld makkelijker maken om de juiste reserveonderdelen in te zien en te bestellen?” Er zijn van die opdrachten waar je hart als e-commerce-bedrijf sneller van gaat kloppen. Dit was er zo een. Jaagers heeft aan de wieg gestaan van een mooie businness-to-bussiness-oplossing als antwoord op bovengenoemde vraag.

  Winnaar Meet Magento Innovation Award 2016
  Bekijk case
 • Crownstudent configurator
  Crownstudent behoort tot een van de grootste online aanbieders van studentmössa’s in het eigen land Zweden, maar ook in Denemarken en Noorwegen. De productiefaciliteit bevindt zich in Polen. Om de concurrentie af te troeven, moest er een goede configurator worden gebouwd, waarmee de klant zijn eigen product kan customizen. De configurator geeft Crownstudent een grote voorsprong. Er zijn veel configuratoren, maar wel met veel minder mogelijkheden. De expliciete vraag aan Jaagers was om, ondanks de vele opties van de configurator, toch te zorgen voor een goede mobiele weergave.
  Bekijk case