Magento PWA Webshop
DE ULTIEME MOBIELE SHOPPING ERVARING

MAGENTO PWA SPECIALIST,

Om succesvol te zijn in de zakelijke wereld van vandaag, is het cruciaal voor Magento e-commerce winkels om potentiële klanten te benaderen die dagelijks shoppen op op mobiele apparaten. Hoewel er veel oplossingen zijn die mobiele gebruikers aanspreken, zoals het maken van een responsieve website, het bouwen van een native app of hybride app, is het ontwikkelen van Progressive Web App – PWA in Magento 2 de populairste trend. Laten we eens kijken wat deze technologie tot stand kan brengen en hoe we deze kunnen toepassen op bestaande Magento-winkels.

PROGRESSIVE WEB APPS

Veel experts geloven dat Progressive Web App op een dag native apps zal vervangen. Zeker weten doen we dat niet, echter de substantiële groei van PWA in de toekomst valt niet te ontkennen.

Last but not least denken we dat PWA’s een alternatief of een aanvulling kunnen zijn voor native apps. Als de winkeleigenaren over een sterk financieel vermogen beschikken, zal het ontwikkelen van zowel PWA’s als native apps hen helpen het grootste aantal potentiële gebruikers te bereiken.

Pwa1

Laat je inspireren

MAGENTO PWA FAQ

WAT IS PROGRESSIVE WEB APP (PWA)?

Zoals u misschien weet, is een Progressive Web-app een web-app die webmogelijkheden (HTML, CSS, Javascript) toepast om een ​​geweldige gebruikerservaring te bieden die native apps nabootst. Meer specifiek kan PWA functioneren als een native app met een pictogram op het mobiele startscherm, een splash-pagina (na het openen van de app), weergave op volledig scherm, pushmeldingen, enzovoort.

Alle PWA’s moeten drie essentiële criteria garanderen: Snelheid (vrijwel onmiddellijk reageren op gebruikersinteracties), Betrouwbaarheid (kunnen werken onder slechte netwerkomstandigheden) en Engaging (zorgen voor een soepele app-achtige ervaring).

GROTE VERSCHILLEN TUSSEN EEN PWA EN EEN NATIVE APP.

 • Een native app kan alleen worden uitgevoerd op een bepaald besturingssysteem (iOS of Android) terwijl PWA wordt aangedreven door mobiele browsers en wordt ondersteund op zowel iOS als Android
 • Je moet de native apps downloaden van een app store; ondertussen kan PWA snel worden geïnstalleerd na toevoeging aan het startscherm.
 • Gebruikers moeten toegang hebben tot hun app-winkels om de nieuwste versie van de native apps te krijgen, maar vernieuwend om PWA-updates te krijgen.
 • Aangezien PWA rechtstreeks in een webbrowser wordt uitgevoerd, is het voor winkeleigenaren gemakkelijker om de PWA’s te delen en te promoten dan native apps. PWA’s werken on-demand zonder het geheugen van het apparaat in te nemen zoals de native apps

WAAROM PWA WEBSHOP IN MAGENTO 2 TOEPASSEN?

De progressieve integratie van webapps heeft grote aandacht getrokken van Magento-gebruikers, vooral toen Magento 2 PWA Studio werd uitgebracht. Hieronder staan ​​drie primaire motivaties om uw website naar Magento PWA te converteren:

 • Verbeterde gebruikerservaring op mobiele apparaten: de PWA op de mobiele telefoon van gebruikers krijgen is moeiteloos, geen download vereist, maar het is gewoon de deur voordat ze geweldige functies ervaren, zoals de offline modus (toegang tot de app, zelfs wanneer u uw internetverbinding verliest), achtergrondsynchronisatie (uitstellen) acties totdat de netwerkverbinding stabiel is) en andere app-achtige functies.
 • Lagere kosten van ontwikkeling en onderhoud in vergelijking met native apps: voor native apps moet u twee afzonderlijke apps ontwikkelen (een voor iOS en een andere voor Android), wat leidt tot een verdubbelde tijd en moeite voor app-ontwikkeling en -onderhoud. Aan de andere kant is een enkele codebase nodig om een ​​PWA te maken die kan worden uitgevoerd, ongeacht het besturingssysteem.
 • PWA op de Magento 2-website is niet zomaar een verhitte trend, het zal de toekomst van de apps zijn: veel Magento-winkels hebben deze technologie overgenomen en vonden hun mobiele gebruikerstevredenheid aanzienlijk verbeterd en nog veel meer!

WAAROM IS MAGENTO PWA WEBSHOP BELANGRIJK?

In zijn kern wordt Magento PWA Studio naar verwachting het volgende grote ding voor het mobiele web.
In plaats van afzonderlijke websites en apps op iOS, Android, maakt PWA het mogelijk om een ​​app-pictogram te maken, net als een snelkoppeling naar de website op het apparaat van de gebruiker. PWA is nog steeds slechts een website, maar het kan native-app-achtige prestaties en de voordelen van mobiele gebruikerservaring brengen.
In vergelijking met een klassiek App Store-model voegt de native app voor het grootste deel duplicatie van ontwikkelingsinspanningen over platforms toe – websites en apps. Het geeft bedrijven ook moeite om gebruikers aan te trekken en te behouden, zelfs voor degenen die tienduizenden dollars investeren om de applicaties te ontwikkelen en promoten. Daarnaast bestaat nog een belangrijk obstakel: zowel mobiele apps als responsief internet kunnen niet goed worden omgezet. Als gevolg hiervan hebben online winkels een nieuwe oplossing nodig om dergelijke obstakels efficiënter aan te pakken.

 • Je kunt PWA bovenop Magento 2 bouwen met alle voordelen die een PWA geweldig maken ten opzichte van traditionele webwinkels:
  Snelle laadtijd (de prestaties vormen de sleutel tot PWA Studio.) Uit gegevens blijkt dat 53% van de bezoeken wordt verlaten als een mobiele site meer dan 3 seconden nodig heeft om te laden)
 • Toegankelijkheid ongeacht netwerkomstandigheden
 • Offline modus

HOE MAGENTO 2-WEBSITE NAAR PWA WEBSHOP TE CONVERTEREN?

Binnen Proud Nerds hebben we onze eigen PWA omgeving ontwikkeld in samenwerking met verschillende partners.

Door gebruik te maken van het reeds gezamenlijk ontwikkelde platform kunnen we nieuwe klanten een flinkse voorsprong geven om de ontwikkeling.

Daarnaast bieden we de mogelijkheid om met elkaar gebruik te maken van de ontwikkelde software. Dus ook klanten onderling!

Magento Pwa Proud Nerds
badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!