MOBILE HACKATHON: PROUD NERDS EN GOOGLE HEBBEN NEED FOR SPEED

Op vrijdag 29 september jl. organiseerden we in samenwerking met Google een mobile speed hackathon. Negen verschillende webbouwers met wie wij regelmatig samenwerken, hebben de mobiele snelheid van onze klanten verbeterd. Graag geven we je een kijkje achter de schermen.

Mobile Hackaton
Mobile Hackaton 1 E1507015367189 1

MOBIELE LAADTIJD IS CRUCIAAL

Lange mobiele laadtijden zijn nadelig voor de prestaties van je website. Denk aan het vroegtijdig verlaten van de site, torenhoge bouncepercentages en natuurlijk ook conversiepercentages en klantbehoud. Maar liefst 53% van de gebruikers verlaat een site als het meer dan 3 seconden duurt om deze te laden.

VAN 16 SECONDEN NAAR 2 SECONDEN

Er zijn dus geen excuses meer. Gelukkig is het mogelijk om in enkele uren enorme impact te maken in de mobiele snelheid. Tijdens de hackathon hebben we zelfs verbeteringen gerealiseerd van 16 seconden laadtijd naar 2 seconden, óók met Magento. Een verbetering in de snelheid die nog helemaal los staat van eventuele server aanpassingen.

MEEST SUCCESVOLLE HACKATHON OOIT

De organisatoren van Google hebben deze hackathon meerdere keren en ook in meerdere landen georganiseerd. Volgen hen was dit de meest succesvolle hackathon ooit! Aan het einde van de hackathon presenteerden de webbouwers hun verbeteringen, zodat iedereen van elkaar kon leren. Onze collega’s van PROUD NERDS Build (voorheen PROUD NERDS) hebben de hackathon gewonnen. Ze konden in één dag tijd de meeste snelheid verbeteren in percentages. Zij gingen met de eerste prijs naar huis. Daar zijn we retetrots op!

GOOGLE EN WEBBOUWERS: BEDANKT!

Graag bedanken we Google en de enthousiaste webbouwers die in korte tijd hebben laten zien wat voor impact je kunt maken. We hebben echt iets moois neergezet! Komende tijd zullen we de snelheid van de websites van onze klanten in de gaten houden om het effect verder te kunnen meten.

MEER WETEN OVER DE SNELHEID VAN JE WEBSITE?

Benieuwd waar je op moet letten bij het optimaliseren van de snelheid van je website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met je mee. Houd ook ons blog in de gaten voor meer handige tips en het laatste online nieuws.


badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!