Mobilegeddon Google: een drastische verandering of een kleine update?

Enkele weken geleden kondigde Google een nieuwe update aan, ook wel Mobilegeddon Google genoemd. De naam van de update deed vermoeden dat het om een heftige update ging met veel impact en dit werd ook direct zo gezien door specialisten en internetondernemers. Zo zou de update Mobilegeddon Google ervoor zorgen dat websites die niet mobiel vriendelijk waren, lager in de zoekresultaten van de zoekmachine terecht zouden komen. Dit klinkt natuurlijk als een heftige verandering, maar na het doorvoeren van de update rijst de vraag of de update Mobilegeddon Google wel echt zo heftig was. Is de impact van de update echt zo groot geweest dat deze update de naam Mobilegeddon Google waarmaakt?

Mobilegeddon Google: enkele veranderingen
Na het introduceren van Mobilegeddon Google en het doorvoeren van deze update, zijn er enkele specialisten geweest die de veranderingen na het introduceren van de update hebben gemeten. Zij kwamen tot de conclusie dat er zeker sprake was van veranderingen, maar dat dit slechts bescheiden veranderingen betrof. Enkele veranderingen die zijn waargenomen door de onderzoekende specialisten, zijn de volgende:
De veranderingen door Mobilegeddon Google zijn het kleinst bovenin de zoekresultaten. Hoe lager een website in de lijst staat, hoe groter de impact van Mobilegeddon Google dus is geweest.
Websites die niet geschikt zijn voor smartphones, zijn niet direct al hun mobiele verkeer kwijt. Wel is de kans aanwezig dat dit verkeer de komende weken of maanden steeds verder afneemt.
Websites die geschikt zijn voor smartphones, profiteren hier op dit moment op klein niveau van. In de toekomst zullen de voordelen voor mobiel vriendelijke websites groter worden.

Kortom: op dit moment is er nog niet veel veranderd door Mobilegeddon Google, maar naar verwachting kan er in de toekomst nog wel veel veranderen door deze update van Google. Wat u hiermee moet doen als eigenaar van een eigen website? Dat leest u in onderstaande alinea.

Laat een goede responsive website realiseren
Omdat de veranderingen van Mobilegeddon Google niet zo snel doorgevoerd zijn als verwacht, wordt internetondernemers aangeraden om voldoende tijd te nemen om een goede responsive website te (laten) realiseren. Dit moeten internetondernemers niet alleen doen om de vindbaarheid in Google te vergroten na Mobilegeddon Google, maar ook om de grote stroom mobiele bezoekers van een website goed van dienst te kunnen zijn. Wilt u meer informatie over het creëren van een responsive website in het kader van Mobilegeddon Google? Neem dan vrijblijvend contact op met de professionals van PROUD NEXT en laat u adviseren.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!