Nieuwe ontwikkeling: Google koop nu knop

Google is één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld en dit feit wordt nogmaals onderstreept door een nieuwe ontwikkeling die Google enkele dagen geleden bekend heeft gemaakt. Zo heeft het bedrijf slechts enkele weken geleden nog een Hoe werkt de Google koop nu knop?

Na het lanceren van de Google koop nu knop, zal er een knop toegevoegd worden in de zoekresultaten voor gesponsorde advertenties van Google. Deze knop zal de de tekst ‘Shop on Google’ krijgen en als u op de Google koop nu knop klikt, gaat u direct naar een andere Google-pagina waar u het desbetreffende artikel kunt kopen. Dit betekent dat u Google niet alleen kan gebruiken om uw favoriete merk spijkerbroeken te vinden en vervolgens doorgestuurd te worden naar een andere website, maar dat u ook direct in de zoekresultaten kan winkelen als u een item heeft gevonden dat u graag aan wil schaffen. Overigens verkoopt Google zelf niets, maar verwijst de webwinkel alleen door naar pagina’s van derden binnen de software van Google.

Voor wie is de Google koop nu knop?

De Google koop nu knop zal alleen toegevoegd worden bij gesponsorde advertenties in Google van bijvoorbeeld webwinkels. Dit betekent dat normale zoekresultaten zonder sponsoring geen Google koop nu knop zullen krijgen en dus niets zullen merken van de nieuwe update van Google. Of de Google koop nu knop later ook beschikbaar zal zijn voor normale zoekresultaten, is op dit moment nog niet bekend.

Waarom is de Google koop nu knop ontwikkeld?

De zoekmachine heeft de Google koop nu knop ontwikkeld met één eenvoudig doel voor ogen, namelijk het aangaan van de concurrentie met bedrijven als Amazon en eBay. Deze bedrijven verkopen vele diverse producten en hebben op dit moment meer merkbekendheid dan Google Shopping en Google wil hier graag verandering in brengen. Door de Google koop nu knop aan de gesponsorde advertenties van de zoekmachine toe te voegen, hoopt Google dat Google Shopping wat meer merkbekendheid krijgt en ook wat meer omzet gaat genereren. Op deze manier hoopt men de concurrentie aan te gaan met grote namen als Amazon en eBay, zodat het marktaandeel van Google nog meer zal stijgen.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!