Onderzoek: 30 procent e-commerce via mobiele kanaal

Uit de nieuwe marktcijfers van Adyen is gebleken dat 30 procent van de betalingen over het internet in Nederland, verlopen via een smartphone of tablet. Een half jaar geleden werden de marktcijfers met betrekking tot internetbetalingen in Nederland ook bekeken en toen was er nog sprake van een percentage van 26 procent. Kortom: in een halfjaar tijd is het aantal internetbetalingen voor e-commerce gegroeid met 4 procent: het dubbele van de Europese groei op het gebied van internetbetalingen voor e-commerce.

Adyen: specialist voor e-commerce en internetbetalingen
Het onderzoek naar internetbetalingen voor e-commerce is uitgevoerd door Adyen. Adyen is een bedrijf uit Amsterdam, die gezien kan worden als wereldspeler op het gebied van het afhandelen van internetbetalingen voor e-commerce bedrijven. Zo heeft Adyen zo veel klanten, dat het bedrijf betrouwbare en gefundeerde uitspraken kan doen over de marktontwikkelingen van e-commerce op het gebied van het digitale betalingsverkeer.

E-commerce en internetbetalingen: cijfers en ontwikkelingen
Eén van de uitspraken die Adyen heeft gedaan, is het feit dat 16,3 procent van alle mobiele betalingen voor e-commerce in Nederland via een smartphone verliep en dat 13,1 procent van alle mobiele betalingen in Nederland via een tablet verliep. Verder geeft Adyen aan dat de groei in het aantal tablets in Nederland misschien wel stabiliseert, maar dat het aantal transacties via tablets nog steeds wel toeneemt. Deze groei wordt onder andere veroorzaakt door het feit dat steeds meer e-commerce ondernemers kiezen voor een responsive website om de gebruiksvriendelijkheid van hun e-commerce website te verbeteren en meer verkopen te realiseren.

Daarnaast wordt de ontwikkeling waarschijnlijk ook veroorzaakt door het feit dat steeds meer consumenten zich op hun gemak voelen bij het verrichten van internetbetalingen via mobiele apparaten. Waar er voorheen nog wat achterdocht was bij het betalen met de smartphone of de tablet, is dit tegenwoordig dus niet meer het geval. E-commerce en mobiele betalingen gaan dus steeds beter samen, waardoor het aantal mobiele betalingen in de e-commerce steeds meer blijft stijgen.

Laat uw website optimaliseren voor mobiele betalingen
Omdat er steeds meer internetbetalingen voor e-commerce worden verricht met de smartphone en de tablet, is het belangrijk dat uw e-commerce platform deze internetbetalingen met mobiele devices ondersteunt. Wilt u uw e-commerce platform verbeteren of wilt u weten hoe uw e-commerce platform beter ingestoken kan worden voor conversieoptimalisatie. Laat de professionals van PROUD NEXT dan naar uw website kijken en laat uw website verbeteren voor een hoger conversiepercentage.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!