Onderzoek

2 Gratis bronnen voor E-commerce marktonderzoek

Planning, onderzoek en het begrijpen van de staat van de markt zijn allemaal een groot deel van het zijn in elk bedrijf als je wilt dat het succesvol is.

Zonder eerst te begrijpen wat uw doelgroep is, wat andere eCommerce sites bieden en hoe de markt naar verwachting zal groeien, is het moeilijk om met een werkbaar businessmodel te komen.

Met name de eCommerce industrie is echter relatief moeilijk te onderzoeken, omdat de bedrijven binnen de sector enorm verschillende producten en bedrijfsmodellen kunnen hebben. Dit maakt het moeilijker om de algemene activiteit van de sector te volgen en betrouwbare en nauwkeurige gegevens te verkrijgen.

Marktonderzoeksbureaus voor de eCommerce industrie vragen ook vaak om een flinke portie geld om toegang te krijgen tot rapporten en dus als uw budget beperkt is, kan het frustrerend zijn en zelfs nog moeilijker om de gegevens te vinden die u nodig heeft. Onderzoeksbureaus hebben de neiging om gemiddeld ongeveer 500 dollar per jaar of meer te vragen om toegang te krijgen tot de informatie die u nodig hebt en vaak zullen alle gegevens niet op één plaats staan, maar verspreid zijn over andere bedrijven. Voeg daarbij dat u misschien overal tot € 3000 betaalt voor individuele rapporten, en het kan zeer kostbaar worden. Dit betekent dat voor marktonderzoek alleen, kunt u kijken naar een aanzienlijke brok van uw marketing budget die beter zou kunnen worden besteed elders.

Het is echter niet onmogelijk om de gegevens te vinden die je nodig hebt, het is gewoon een beetje meer graven, dus vandaag zullen we kijken naar hoe je dit doet en de beste bronnen die je kunt gebruiken om die zeer nuttige informatie te vinden.

1 :Persberichten
Wanneer een commercieel marktonderzoeksbureau een nieuw rapport opstelt, moeten ze het nog steeds op de markt brengen als iemand het gaat kopen en zo persberichten produceren om het aan iedereen te vertellen. Deze moeten van nature wat informatie presenteren om een teaser te creëren die mensen ertoe aanzet om te kopen. Dit betekent dat de persberichten zelf vaak een grote bron van informatie zijn. Je krijgt misschien niet alle informatie die het volledige rapport zal bevatten, maar persberichten bevatten vaak rijke stukjes data die de belangrijkste bevindingen weergeven die in het volledige stuk zitten.

Zo levert eConsultancy bijvoorbeeld veel marktonderzoek op met betrekking tot eCommerce, en voor een kleine ondernemer bedraagt de vergoeding voor toegang tot rapporten €595 per jaar. Het is natuurlijk de moeite waard om hierin te investeren als je het je kunt veroorloven, vooral als het gaat om de planning in de opstartfase. Maar voor hen die het budget niet zo ver kunnen uitrekken, is er een persmededelingspagina waar u samenvattingen kunt vinden van het onderzoek en de rapporten die het bedrijf produceert.

eMarketer heeft een vergelijkbare sectie, net als alle top marktonderzoeksbureaus voor de eCommerce en elke andere sector. U kunt deze vinden door de nieuwssectie van de site te bekijken of door in de footer van de website te zoeken naar een ‘pers’-link . Deze brengen u meestal op een of andere manier door naar het persberichtgedeelte. U kunt natuurlijk ook Google-nieuws en de naam van het onderzoeksbedrijf vinden om de newsroom te vinden.

2: Google-alerts
U kunt Google Alerts zo instellen dat wanneer bepaalde trefwoorden in een nieuwsverhaal worden genoemd, u een e-mail ontvangt om het u te laten weten. Ik heb altijd gevonden dat de dienst nuttig is, maar je hebt de neiging om veel dingen te krijgen die echt niet zo interessant of relevant zijn als je het niet in eerste instantie goed instelt.

Om een waarschuwingsbord in te stellen in uw Google-account en vervolgens naar de waarschuwingssite te gaan waar u de belangrijkste termen kunt invoeren waarvoor u gewaarschuwd wilt worden:

Zoals u kunt zien, kunt u ervoor kiezen om alleen waarschuwingen te ontvangen voor de regio waarin u zich bevindt en u hebt de optie om ze te ontvangen in uw nieuwsfeed of uw inbox. U kunt de zoekopdracht alleen resultaten geven die specifiek ecommerce zijn door aanhalingstekens te plaatsen rond de zoekterm – “ecommerce” – of u kunt het zo laten zoals het is om ervoor te zorgen dat de zoekopdracht breed is.

Gebruik het sterretje * om de zoekopdracht uit te breiden met gerelateerde termen – dus als u eCommerce*statistiek zou gebruiken, zal Google de zoekopdracht uitbreiden om te zoeken naar statistieken en andere gerelateerde termen.
Een ~ voor het trefwoord zal de zoekopdracht uitbreiden om te zoeken naar synoniemen en soortgelijke termen die hetzelfde betekenen. Dus als je ~ecommerce statistieken gebruikt zal het resultaten opleveren voor alle termen met dezelfde betekenis.
Als u zoekopdrachten op bepaalde sites wilt uitsluiten, voeg dan een minteken toe voor de site of de term die u wilt uitsluiten – bijvoorbeeld eCommerce statistieken -Twitter zal ervoor zorgen dat u niet elke keer dat het trefwoord wordt vermeld op de social media site een waarschuwing krijgt.
Het kan zijn dat u moet experimenteren en een beetje moet spelen totdat u de service specifiek voor u heeft gepersonaliseerd, maar het is de moeite waard om te doen.

Marktonderzoek is nooit echt gemakkelijk en soms voelt het een beetje alsof iedereen op de hoogte is behalve jij. Dit is vooral het geval wanneer uw budget krap is en u het zich niet kunt veroorloven om dure rapporten te kopen of een onderzoeksbureau te betalen om wat werk voor u uit te voeren. Maar met een beetje creativiteit kun je de informatie vinden die je wilt en vaak betekent het uitvoeren van onderzoek op deze manier dat je gegevens tegenkomt die degenen met een groter budget niet hebben, omdat ze niet echt veel hebben gegraven.

Business neemt planning en dit betekent dat je alles onderzoekt, van je eerste idee, tot de staat van de markt en de huidige prijsmodellen. Gelukkig is de eCommerce industrie, in tegenstelling tot andere bedrijven zoals die die B2B diensten leveren, behoorlijk transparant.

Het vergt een beetje ‘outside the box’ denken om de klus te klaren, maar het is meer dan mogelijk. Verwacht veel tijd te verspillen met het doorspitten van informatie die misschien niet relevant is en maak een notitie van elke bron die je vindt om je later tijd te besparen. Het mooie van het internet is niet alleen dat het velen van ons zakelijke mogelijkheden biedt die we anders misschien nooit hadden kunnen nemen, maar het wordt ook overspoeld met nuttige informatie over elk denkbaar onderwerp – je hoeft het alleen maar te vinden.

 

 

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!