Overname speelt in op snel veranderende internetconsument

Overname speelt in op snel veranderende internetconsument

TWC Holding, het moederbedrijf van The Webcare Company, heeft online marketing bureau Tribal uit Den Bosch en e-commerce developer RIFF uit Nijmegen overgenomen.

Om het snel veranderende consumentengedrag te kunnen ondersteunen, worden in hoog tempo nieuwe online services en platformen ontwikkeld die het de consument makkelijker maakt om zaken te regelen met bedrijven en instellingen. Om aan de vraag van steeds complexer wordende dienstverlening te kunnen voldoen, bundelen drie specialisten hun krachten en bieden gezamenlijke oplossingen voor de gehele online klantreis.

RIFF bouwt en onderhoudt e-commerce-platformen. Tribal heeft als online marketing bureau alle kennis in huis voor online traffic en conversiegroei van bedrijven. The Webcare Company helpt bedrijven met het effectief inzetten van social media (platformen) in de relatie met hun klanten. Er wordt voornamelijk gewerkt voor de sectoren retail, travel en leisure industrie en de zakelijke dienstverlening. Naast de MKB markt wordt er voor internationale corporate klanten gewerkt.

In de nieuwe groep werken 175 professionals. De huidige aandeelhouders en directieleden van de individuele bedrijven ondernemen allemaal mee in de nieuwe organisatie en voeren de dagelijkse leiding binnen de drie bedrijven. De geconsolideerde omzet bedroeg in 2016 meer dan 50 mio euro.

“Tribal, RIFF en The Webcare Company zijn autonoom sterke bedrijven, maar we merken dat er ook behoefte is aan gebundelde expertise waarbij we elkaar aanvullen en versterken”, legt Tobias Walraven, CEO van TWC Holding uit. “E-commerce platformen bouwen, traffic genereren, conversie optimaliseren en digital engagement; dat bieden we aan onze klanten.

De drie ondernemingen zijn volledig complementair en vervullen ieder hun eigen rol in de klantreis, schetst Walraven. “De rode draad in al deze stappen is het bieden van een optimale online klantreis. Deze overname opent nieuwe internationale markten en mogelijkheden”.

Er zijn ambitieuze groeiplannen voor de komende jaren. Om te beginnen zal de groep medio 2017 uitbreiden met een vestiging in Portugal. Hier zullen content- en webcare activiteiten verder ontwikkeld worden. Ook is er het plan om, onder andere in samenspraak met Google, de Aziatische markt te ontsluiten. Er komt in 2017 een steunpunt in Singapore zodat er kan worden voldaan aan de vraag van onze klanten naar portfolio ontwikkeling en een 24/7 multilingual support inrichting.

Extra informatie over de bedrijven:

RIFF (www.jaagers.com) bouwt met 25 professionals e-commerce platformen, o.a. op basis van Magento, voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt. Hierbij neemt RIFF het gehele design en development proces van het e-commerce platform, inclusief de koppelingen met ERP en CRM pakketten zoals onder andere SAP, Dynamics, Salesforce en Coosto, uit handen van haar opdrachtgevers. De opdrachtgevers komen uit verschillende branches met zowel een nationaal als internationaal karakter. Zij wonnen in 2016 de Magento Innovation Award én werden uitgeroepen voor de FD Gazelle Award.

Robin van den Bosch van RIFF: “We vinden dat elke klant het recht heeft op een uitmuntende klantbeleving. Door gebruik te maken van kennis die in iedere stap is opgebouwd ontstaat een compleet klantbeeld en kan de klant optimaal bediend worden”.

Tribal (www.tribal.nl) is een online marketing bureau met 60 betrokken specialisten en een autoriteit op het gebied van search en conversie-optimalisatie. Zij hebben alle kennis in huis om B2C en B2B ondernemers internationaal online te laten groeien op het gebied van traffic en conversie. Vanuit de klantreis worden de diverse middelen zoals zoekmachine optimalisatie en adverteren, content en e-mail marketing, display adverteren en conversie-optimalisatie maximaal ingezet om ondernemers naar de internationale online top te helpen. Als Google Premier partner profiteren klanten bovendien van de nauwe samenwerking tussen Tribal en Google in Amsterdam en Mountainview (USA). In 2016 won Tribal de Dutch Search Award voor beste gebruik van PR in Search en organiseerde zij haar eigen zeer succesvolle kennisevenement Performance Marketing Update 2017 (www.tribalpmu.nl). Tribal Internet Group’s dochter ADchieve (www.adchieve.com) gaat zelfstandig verder onder leiding van Mark van Werven.

Frank Trienen van Tribal: “om voorop te blijven lopen heb je ook de beste specialisten nodig, de nieuwe groep zorgt voor extra aantrekkings- en bindingskracht voor online professionals. Daarnaast geeft deze nieuwe samenstelling ons de unieke mogelijkheid om pro-actief onze klanten naar het volgende niveau te brengen met betrekking tot bouw en nazorg. De reis is compleet.”

The Webcare Company (www.webcarecompany.com) activeert met 90 professionals vanuit Amsterdam publiek om deel te nemen aan conversaties op de social media kanalen van haar opdrachtgevers. The Webcare Company analyseert, luistert en neemt namens haar opdrachtgever deel aan deze gesprekken vanuit haar eigen locatie of die van de opdrachtgever. Trajecten starten vaak met consultancy rond het vakgebied social media. Amsterdam dient als experience center voor de klanten, om aldaar zaken goed te testen en te implementeren. Vanuit daar biedt The Webcare Company inhouse oplossingen en/of internationale service locaties voor de uitrol van haar dienstverlening.

Ludo Raedts van The Webcare Company: “Wij kunnen nu de klant van begin tot eind begeleiden. Als een klant een webshop laat bouwen, wil de klant ook dat er traffic en klanten naar de website komen. Vervolgens bieden we engagement op de social media kanalen. De data die in deze klantreis wordt gegenereerd gebruiken we vervolgens weer om de webshop te optimaliseren. Zo is de cirkel rond.”

BBB