Overzicht van contentmigratie | Handleiding voor Adobe Commerce-ontwikkelaars


Onze contentmigratiemodule (PageBuilderDataMigration) stelt BlueFoot-gebruikers in staat om te migreren de inhoud van hun BlueFoot-blokken tot de nieuwe inhoudstypen van Page Builder. De migratiemodule converteert de code van de BlueFoot-blokken niet; het migreert alleen de inhoud.

Overzicht Van Contentmigratie Handleiding Voor Adobe Commerce Ontwikkelaars

We ondersteunen alleen het migreren van inhoud van BlueFoot naar Page Builder 1.0.* (uitgebracht met Magento Commerce) 2.3.1). Als we een nieuwere versie van Page Builder uitbrengen, moet u eerst uw BlueFoot-inhoud migreren naar Page Builder 1.0.*en upgrade vervolgens uw exemplaar van Page Builder naar de nieuwere versie.

Ondersteunde inhoudstypen

De gegevensmigratiemodule is een hulpmiddel voor ontwikkelaars waarmee u inhoud kunt migreren van de belangrijkste BlueFoot-blokken naar hun equivalente Page Builder-inhoudstypen. We hebben geprobeerd de inhoudstypen van Page Builder in lijn te houden met de BlueFoot-blokken om de migratie van inhoud te vergemakkelijken.

De migratietool migreert als volgt inhoud van BlueFoot-blokken:

BlueFoot-blokken Renderer voor inhoudstype Inhoudstype Paginabouwer
Accordeon Accordeon.php HTML code
Geavanceerde schuifregelaar AdvancedSlider.php Schuifregelaar
Anker Anchor.php HTML code
Toetsen Knoppen.php Toetsen
Code Code.php Tekst
Kolom Kolom.php Kolom
Bestuurder Stuurprogramma.php banner
HTML Html.php HTML code
rubriek Kop.php rubriek
Horizontale regel Divider.php scheidingslijn
Afbeelding Afbeelding.php Afbeelding
Kaart Map.php Kaart
Nieuwsbrief Nieuwsbrief.php HTML code
Product Product.php Producten
Product lijst ProductionList.php Producten
Rij rij.php Rij
Zoekopdracht Zoeken.php HTML code
Schuifregelaar AdvancedSlider.php Schuifregelaar
Statisch blok Blokkeren.php Blok
Tabbladen Tabs.php Tabbladen
Tekstgebied Tekstgebied.php Tekst
Video Video.php Video

De BlueFoot-blokken die cursief worden weergegeven (HTML code en Tekst) hebben geen vergelijkbaar inhoudstype Page Builder. Dus de migratiemodule verplaatst de inhoud van deze blokken naar een HTML-code of tekstinhoudstype. Met deze actie blijft de inhoud behouden en wordt deze weergegeven in de etalage. Het bewerken van de inhoud binnen de beheerder zal echter moeilijk zijn totdat u deze naar een nieuw inhoudstype verplaatst.

Lege inhoudstypen

In BlueFoot kon je een “leeg blok” maken door het blok aan het podium toe te voegen en op het formulier op “Annuleren” te klikken. Dit resulteerde in een blok zonder gegevens. Als deze blokken equivalente Page Builder-inhoudstypen hebben, worden ze gemigreerd naar Page Builder, maar gemarkeerd als verborgen in de beheerdersfase. Verborgen zijn betekent dat u de inhoudstypen in de beheerdersfase kunt zien en bewerken, maar ze worden niet weergegeven in de etalage.

Lege blokken die geen equivalente Page Builder-inhoudstypen hebben, worden niet gemigreerd.

Renderers van inhoudstype

We gebruiken klassen die renderers worden genoemd om inhoud van BlueFoot-blokken naar inhoudstypen van Page Builder te migreren. De migratiemodule biedt een renderer voor elk BlueFoot-blok. Lees meer over renderers in Hoe inhoudsmigratie werkt.

Aangepaste inhoudstypen

Standaard ondersteunt de migratiemodule geen migratie van aangepaste BlueFoot-blokken (blokken worden niet standaard meegeleverd met BlueFoot). U kunt deze blokken migreren via onze aangepaste inhoudstype-API’s. Voordat u deze API’s gebruikt, moet u echter een geschikt inhoudstype maken in Page Builder. Lees meer in Inhoud migreren vanuit aangepaste blokken.

BlueFoot kan actief zijn in een deel van Magento dat standaard Page Builder niet actief is. Als je denkt dat dit van toepassing is op jouw site, kijk dan eens naar Andere Magento-entiteiten migreren.

Volgende stap: installatie

De eerste stap om uw inhoud te migreren, is door de migratiemodule te installeren.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!