“De klant moet in één oogopslag weten waar hij aan toe is”

Meer dan een redesign

Eigen omnichannel-model

12GO Biking zou je kunnen kennen, omdat het een van de grootste fietsenwinkels van Nederland is. Met een verkoopbereik tot België en Duitsland. Je zou de fietsgigant haast de ‘IKEA voor fietsen’ kunnen noemen. Volgens eenzelfde routing-principe word je door de mega store op een groot industrieterrein geleid, waar je naast fietsen tal van accessoires vindt. De hal die twee verdiepingen beslaat, wordt momenteel verdubbeld en biedt uitsluitend a-merk racefietsen, mountainbikes, hybride fietsen en accessoires.

De retailer gevestigd in Moordrecht heeft niet alleen een fysieke winkel. 12GO Biking hanteert een uitgekiende omnichannelstrategie, volgens hun zelfontwikkelde WWW-model: winkel, werkplaats en webshop. Alle onderdelen vullen elkaar aan en maken elkaar sterker. Zo worden fietsen uitgezocht op hun prijs (winkel) en kwaliteit (werkplaats) en zijn ze verkrijgbaar in de zeer grote winkel en in de webshop die meer dan 40.000 producten bevat. En dat is waar wij van RIFF in beeld komen.

In december 2016 kwam 12GO Biking met RIFF in contact. Met een initiële klantvraag die neerkwam op het overnemen van een lopend, maar complex project. Onze reputatie is ons vooruit gesneld; 12GO Biking was ervan overtuigd dat RIFF de partij was die hen verder kon helpen. Het was ons al snel duidelijk dat de complexiteit van de opdracht ook voor ons een pittig traject betekende, laten we eerlijk zijn. Maar zonder uitdagingen ook geen overwinningen.

“Verwachtingen managen”

Wat we voor 12GO Biking hebben gedaan, had voornamelijk als doel: verwachtingen managen. Wanneer een product out-of-stock is, moet dat aan het begin van het bestelproces duidelijk zijn. Komt je klant daar pas achter als hij al door het hele bestelproces heen is, is de kans groot dat je hem niet meer terug ziet. We hebben een speciale feature gemaakt, een pricebox met voorraadstatus, waarmee de klant direct ziet of een product nog voorradig is. Hij ziet ook de prijs direct meeveranderen als hij een andere variant kiest.

“Maatwerk programmeren”

Het klinkt waarschijnlijk makkelijker dan het proces om dit mogelijk te maken was. Dit was echt maatwerk programmeren, waarbij het uitwerken van de requirements extra aandacht vroeg. Er waren flink wat regels nodig. Om een voorbeeld te geven: de klant ziet in de webshop altijd de laagste prijs van een product, de prijs voor het ‘instapmodel’. Maar wat als het standaardproduct niet leverbaar is? Dan zou er automatisch een duurdere variant als eerste resultaat worden getoond, wat klanten kan afschrikken. Voor al dat soort moeilijkheden moest een oplossingen worden bedacht. Het duurde even voor de klus geklaard was, maar met als resultaat een unieke optimalisatie die bijdraagt aan een betere klantbeleving.

“De sterke onlinespecialisten aan de klantzijde werkten mee aan de voorkant”

Net als voor veel van onze klanten werken we ook voor 12GO Biking volgens de scrum-methode. Er is een enorme lijst aan wensen, die wij doorvertalen naar inschattingen in benodigde stappen, complexiteit, tijd en kosten. 12GO Biking kiest wat de meeste waarde heeft en wij van RIFF gaan het waarmaken. Dat doen we trouwens zeker niet alleen. 12GO Biking heeft een sterk team onlinespecialisten. Hardwerkende, pragmatische mensen die zelf veel hebben meegewerkt aan de voorkant van de webshop. Zij beheersen het inhoudelijke stuk zelf als geen ander, waardoor wij ook wat zaken uit handen konden geven. Wij keken of het haalbaar was, 12GO Biking voerde het zelf door. Een hele fijne manier van samenwerken.

“Volgende stappen”

Een webshop is nooit af, voor onze klant 12GO Biking zetten we inmiddels al weer nieuwe stappen. Een van de volgende stappen is de integratie van een PostNL-module. 12GO Biking heeft nu een eigen verzendmethode. Met een snelle lead-time, maar de PostNL-module zorgt voor meer service en gemak, zoals een gegarandeerde levering op door de klant te bepalen tijdstip. Voor kleinere producten wordt een track & trace-functie toegevoegd. 12GO Biking wil ook de blog nog updaten.

Altijd exclusief maatwerk

 

Eén ding hebben vrijwel alle opdrachten die de solution managers van RIFF aanpakken gemeen: er zit altijd een mate van exclusief maatwerk in. De pricebox met voorraadbeheer voor de fietsengigant uit Moordrecht is daar een goed voorbeeld van. Een complexiteit die niet iedere partij aankan, ook daar zijn we ons van bewust. Maar die breinbrekers? Dat zijn dingen waar we bij RIFF gelukkig van worden, want we zijn niet vies van een beetje uitdaging.

magento-silver-solution-partner

Van Magento e-commerce platforms weten we veel. Heel veel zelfs. We zijn een gecertificeerd partner. Maar onze kennis van Magento is niet meer dan een vereiste voor een opdracht als deze. Dat vinden we zelf althans. De reden dat wij als we zo vrij mogen zijn – een meerwaarde denken te zijn voor onze klanten is door meerwaarde te bieden op het creatieve vlak. Het opzetten van templates, meedenken over marketinggerelateerde zaken en creatieve oplossingen bedenken: dáár zit de meerwaarde van RIFF.

 •  
  Crownstudent configurator
  Crownstudent behoort tot een van de grootste online aanbieders van studentmössa’s in het eigen land Zweden, maar ook in Denemarken en Noorwegen. De productiefaciliteit bevindt zich in Polen. Om de concurrentie af te troeven, moest er een goede configurator worden gebouwd, waarmee de klant zijn eigen product kan customizen. De configurator geeft Crownstudent een grote voorsprong. Er zijn veel configuratoren, maar wel met veel minder mogelijkheden. De expliciete vraag aan Jaagers was om, ondanks de vele opties van de configurator, toch te zorgen voor een goede mobiele weergave.
  Bekijk case
 • Prominent : “Verkopen generen vanuit de luie stoel”
  Prominent kun je kennen van zijn ruime assortiment relaxstoelen en relaxfauteuils. Daarnaast grossiert de meubelketen in banken en sta-op stoelen. Het is Prominents missie om ‘Nederland relaxter te maken’ met zijn producten.
  Bekijk case
   
 •  
  Dorel Juvenile Webshops
  Tot de Dorel Group behoren wereldwijd toonaangevende merken, zoals Maxi-Cosi, Bebe Confort, Babyvalue, Safety 1st en Quinny. Dorel loopt voorop in innovatieve, veilige kinderproducten. Wij zorgen ervoor dat die aantrekkelijk gepresenteerde en goed vindbare producten makkelijk online te bestellen zijn. Samen zijn alle individuele merken onder de vlag van Dorel Juvenile goed voor 8 aantal e-commerce platforms. Jaagers is de partij die er sinds mei 2015 voor zorgt dat al deze e-commerce platforms optimaal presteren
  Bekijk case
 • Voor mijn Dier
  Heel makkelijk met de dierenarts van een praktijk in contact komen. En een shop, waarin je alle diergerelateerde producten makkelijk kunt bestellen. O, ja, en in Magento 2 dan wel. Dat was de opdracht die we van Dactari kregen en inmiddels staat het resultaat live op www.voormijndier.nl.
  Bekijk case