“Het wordt interessant als het technisch complex wordt”

“Het dealernetwerk online ondersteunen met een sterke e-commerce platform”

De Business case

Allpa is een Europese watersporthandel in de breedste zin van het woord. Van oorsprong hield het bedrijf zich sinds 1971 hoofdzakelijk bezig met de verkoop van zeiljachten. Voor meer synergievoordeel kwamen daar jaren later ook onderdelen bij. Inmiddels levert Allpa haar dealers alles wat enigszins met boten te maken heeft. Van scheepsdieselmotoren en besturingssystemen tot brandstofpompen, koelkasten en reddingsvesten. Aan Jaagers onlangs de taak een online platform te bouwen om die dealers zo goed mogelijk online te ondersteunen.

Een e-commerce platform voor de eindgebruiker zonder daarbij je dealers voor het hoofd te stoten? Veel B2B-bedrijven willen er niet aan. Maar het kan wel. De kunst is om je platform zo in te richten dat je je dealernetwerk juist ondersteunt en tegelijkertijd meer omzet genereert. Voor Allpa zijn we daarin geslaagd. Allpa heeft een groot dealernetwerk, bestaande uit o.a. watersporthandels, onderhoudsdiensten, scheepswerven en jachthavens die allemaal vertegenwoordigd worden in deze nieuwe website.

“Het mes snijdt aan 2 kanten: de consumentensite genereert leads”

Wij hebben een openbare B2C-website gemaakt, die draait op Magento. In een volgend stadium wordt hier een dealersportaal aan gekoppeld. De website geeft de eindgebruiker rechtstreeks toegang tot alle producten in het e-commerce platform, maar hij kan geen bestellingen plaatsen. Wat hij wel kan doen, is een offerte aanvragen. Op basis van postcode wordt de bestelling vervolgens toegewezen aan de dichtstbijzijnde dealer van de prospect. Tenzij deze een hele specifieke keuze maakt voor een andere dealer. Op deze manier worden leads zo verdeeld dat het de dealers niet tegen de haren in strijkt.

Een paradepaardje: de slimme zoekfunctie

De volgende uitdaging was : het e-commerce platform bevat bijna honderdduizend producten met een variëteit aan regels. Allpa maakt onderscheid in hoofd- en bijproducten. De bijproducten kunnen niet los worden besteld en mogen dus niet zichtbaar zijn in het e-commerce platform. Onze toegevoegde waarde? Die zit dus in het omgaan met dat soort complexiteiten. Ook de ontwikkeling van een uitgekiende zoekfunctie voor zoveel producten valt daar onder. Jaagers heeft een uitgebreide en slimme zoekfunctie voor Allpa gemaakt die suggesties met afbeelding toont, op naam en artikelnummer, en die weergeeft op welke pagina van de (veelgebruikte!) papieren catalogus van Allpa het product te vinden is.

Dit is waar we goed in zijn

De complexiteit, hoeveelheid producten en het benodigde maatwerk maakt de Allpa-case tekenend voor wat we kunnen en wat we graag doen bij Jaagers. We kunnen natuurlijk best een standaard shop maken, maar pas als het technisch lastig wordt, zijn wij de partij waarmee je zaken wilt doen. Maatwerk, klantspecifieke opties, ingewikkelde functionaliteiten, een grote hoeveelheid producten (in complexe samenstelling), uitgebreide zoekfuncties…. Dát is waar we goed in zijn. Voor Allpa resulteerde dat in de perfecte e-commerce platform.

In een volgende fase bouwen we verder aan de functionaliteiten voor de dealers van Allpa. Door een special inlog kunnen zij zelf ook online producten bij Allpa bestellen. Daar gaan we begin 2016 mee van start.

magento-silver-solution-partner

Van Magento e-commerce platforms weten we veel. Heel veel zelfs. We zijn een gecertificeerd partner. Maar onze kennis van Magento is niet meer dan een vereiste voor een opdracht als deze. Dat vinden we zelf althans. De reden dat wij als we zo vrij mogen zijn – een meerwaarde denken te zijn voor onze klanten is door meerwaarde te bieden op het creatieve vlak. Het opzetten van templates, meedenken over marketinggerelateerde zaken en creatieve oplossingen bedenken: dáár zit de meerwaarde van Jaagers.