“Eerste als 1 club met Tribal en Webcare”

De eerste praktijkcase waarin alle TWC Holding-dochters hun krachten bundelen is een feit. RIFF, Tribal (online marketing) en The Webcare Company (social customer engagement) zijn voor COMM (Museum voor Communicatie) bezig met een bijzonder project. Het museum wordt zowel fysiek als online verbouwd en uitgebreid, en wij houden ons bezig met de ‘online nieuwe jas’ van het museum. Oftewel: een nieuw concept, volgens een gezamenlijke oplossing voor de hele online customer journey.

een concept, waarbij we online en offline verbinden

De Business case

Een kleine eeuw aan communicatie

COMM in Den Haag gaat al bijna een eeuw mee. Het museum werd op 18 mei 1929 opgericht als Stichting ‘Het Nederlandsche Postmuseum’. Na de Tweede Wereldoorlog verhuisde het museum naar een voormalig warenhuis. Het zou nog tot 1989 duren voor PTT haar naam verbond aan het museum. Zo’n 10 jaar later kreeg het museum de naam Museum voor Communicatie, dat we op dit moment kennen als COMM. In dit interactieve museum ontdekken bezoekers de impact van communicatie op het dagelijks leven en kunnen deze op interactieve wijze ervaren. De depots vormen trouwens de grootste schatkamer van het museum. Hierin zijn (tien)duizenden voorwerpen opgeborgen, waarvan maar een klein deel ooit wordt opengesteld voor het publiek.

Van de presentatie tot online sales

Momenteel is COMM gesloten, tot het najaar van 2017. Het voormalige warenhuis ondergaat een grootscheepse verbouwing. Ondertussen werken wij van RIFF samen met onze zusterbedrijven hard aan de uitrol van een concept, waarbij we online en offline verbinden. De offline onderdelen bestaan uit: het museum (interactie en collectie), events (vergaderen en congressen), academy (workshops en trainingen), live (debat en discussies), lounge (café en werkplekken) en club (exclusieve vergaderruimte).
Gedrieën hebben we ook de volledige online marketing in handen. Van de presentatie tot de online sales en customer care. Wat betreft RIFF: wij zijn bezig met de vervaardiging van een website die alle doelgroepen bedient. Voorlopig zijn de call-to-actions gericht op ticket sales en reserveringen, maar in de toekomst zal er meer mogelijk zijn. Uiteindelijk is het ook de bedoeling dat we mogelijkheden toevoegen om gerichter dynamische content te bieden en te targetten.

“Online ‘warenhuis’”

Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Een pand dat zo’n rijke geschiedenis heeft: daar moeten we wat mee, dachten we al snel in het proces. Daarom bedachten we een concept om het idee van een fysiek warenhuis ook door te voeren voor de nieuwe website van COMM. Een concept dat in e-commercesysteem past, zonder dat je producten verkoopt. Kan dat? Jazeker. We laten de collectie van het museum fungeren als catalogus.

Traditionele webshops laten zien dat segmenteren steeds minder om navigatie draait en steeds meer om filtering in de productcatalogus. Vanuit die wetenschap hebben wij van alle collecties ‘producten’ gemaakt en de contentstukken afzonderlijk getagd. Zo kan de bezoeker zoeken en filteren binnen de site. Je kunt daarbij zoeken op fysieke producten – een ouderwetse postbus die je interesse heeft bijvoorbeeld – en komt uit bij een sfeer, bij een collectie. Zo hebben we verschillende manieren bedacht om potentiële bezoekers te triggeren een tentoonstelling te bezoeken. Overigens ziet de bezoeker ook direct op de site de eenvoudige optie om een kaartje te bestellen.

“Pionierend door ‘t land”

De eerste grote case samen met onze zusterbedrijven en -collega’s. Hoe dat gaat? Het is pionieren, zo met z’n allen, in de verschillende vestigingsplaatsen waarin onze bedrijven actief zijn. We hebben veel meetings gehad bij een centraal gelegen businesspoint en door onze gebundelde expertise hebben we elkaar duidelijk kunnen aanvullen en versterken. En nog steeds. Internetmarketing en e-commerce sluiten duidelijk op elkaar aan. Webcare staat daar ogenschijnlijk verder van af, maar dat valt eigenlijk wel mee. Aan de hand van de data die je verzamelt, verbeter je immers je webshop weer. Al met al is dit voor RIFF een showcase die ook op communicatievlak een interessante uitdaging is.

Wat van onze werken

 •  
  Crownstudent configurator
  Crownstudent behoort tot een van de grootste online aanbieders van studentmössa’s in het eigen land Zweden, maar ook in Denemarken en Noorwegen. De productiefaciliteit bevindt zich in Polen. Om de concurrentie af te troeven, moest er een goede configurator worden gebouwd, waarmee de klant zijn eigen product kan customizen. De configurator geeft Crownstudent een grote voorsprong. Er zijn veel configuratoren, maar wel met veel minder mogelijkheden. De expliciete vraag aan Jaagers was om, ondanks de vele opties van de configurator, toch te zorgen voor een goede mobiele weergave.
  Bekijk case
 • Dorel Juvenile Webshops
  Tot de Dorel Group behoren wereldwijd toonaangevende merken, zoals Maxi-Cosi, Bebe Confort, Babyvalue, Safety 1st en Quinny. Dorel loopt voorop in innovatieve, veilige kinderproducten. Wij zorgen ervoor dat die aantrekkelijk gepresenteerde en goed vindbare producten makkelijk online te bestellen zijn. Samen zijn alle individuele merken onder de vlag van Dorel Juvenile goed voor 8 aantal e-commerce platforms. Jaagers is de partij die er sinds mei 2015 voor zorgt dat al deze e-commerce platforms optimaal presteren
  Bekijk case
   
 •  
  12GO Biking
  12GO Biking zou je kunnen kennen, omdat het een van de grootste fietsenwinkels van Nederland is. Met een verkoopbereik tot België en Duitsland. Je zou de fietsgigant haast de ‘IKEA voor fietsen’ kunnen noemen.
  Bekijk case
 • Zandri brommeronderdelen e-commerce platform
  Onderdelen leveren voor scooters en brommers. Dat is wat Zandri doet. In de e-commerce platform kun je elk denkbaar onderdeel van elk scootermerk bestellen, wat het totale assortiment van Zandri op circa 200.000 producten brengt. Jaagers is sinds 2013 de vaste ontwikkelaar van Zandri. Recent werkten we aan de integratie van een ‘exploded view module’ met de bestaande e-commerce platform.
  Bekijk case