Magento winner

DOUWE EGBERTS PARTS CATALOG

“Oplossingen die zich onderscheiden van de markt” 

De oplossing voor DE’s probleem: de ‘Parts Catalog Generator’. Een ‘dealer intranet’ met een volledig overzicht aan te bestellen onderdelen van koffiemachines. Wereldwijd beschikbaar voor DE’s dealers en onderhoudscentra. De basis hiervoor is een dealerportaal gebaseerd op Magento-e-commerce platformfunctionaliteit, gekoppeld aan PCG. Stockvoorraden, klantprijzen: alles is terug te zien in het systeem. Dat maakt het voor individuele distributeurs ook makkelijk om hun prestaties te meten door middel van benchmarks.

Wat doen we voor Jacobs Douwe Egberts

De Business case

Behoeft multinational Jacobs Douwe Egberts nog enige uitleg? De koffiebrander is met afstand marktleider op koffiegebied. Met – naast het Douwe Egberts-brand – merken als Pickwick, Kanis & Gunnink, Van Nelle, Coffee Company en Senseo bedient de koffiegigant zowel het retail- en out-of-home-kanaal als de horeca. RIFF mag deze klant sinds mei 2015 tot haar portfolio rekenen.

Jacobs Douwe Egberts verkoopt koffiebonen. Hoe meer bonen (verwerkt tot eindproduct) er worden verkocht, des te hoger DE’s omzet. Simpel. Maar wat als een van de machines in het out-of-home- of retailkanaal niet werkt? In een stilstaande machine worden geen bonen verkocht. Ergo: omzetverlies. Bij bedrijven waar miljoenenomzetten mee gemoeid zijn, zoals JDE, lopen deze verliezen snel op tot grote bedragen. Zeker wanneer het bestelproces voor reserveonderdelen wel een behoorlijke efficiencyslag kan gebruiken.

“Hoe kunnen we het onze monteurs makkelijker maken?”

Goed, een efficiencyslag dus. De vraag vanuit Jacobs Douwe Egberts was: “Hoe kunnen wij onze ‘parts’ (reserveonderdelen) beter in de markt zetten. En hoe kunnen we het monteurs over de hele wereld makkelijker maken om de juiste reserveonderdelen in te zien en te bestellen?” Er zijn van die opdrachten waar je hart als e-commerce-bedrijf sneller van gaat kloppen. Dit was er zo een. RIFF heeft aan de wieg gestaan van een mooie businness-to-bussiness-oplossing als antwoord op bovengenoemde vraag.

De oplossing: een allesomvattend dealersplatform

De oplossing voor DE’s probleem: de ‘Parts Catalog Generator’. Een ‘dealer intranet’ met een volledig overzicht aan te bestellen onderdelen van koffiemachines. Wereldwijd beschikbaar voor DE’s dealers en onderhoudscentra. De basis hiervoor is een dealerportaal gebaseerd op Magento-e-commerce platformfunctionaliteit, gekoppeld aan PCG. Stockvoorraden, klantprijzen: alles is terug te zien in het systeem. Dat maakt het voor individuele distributeurs ook makkelijk om hun prestaties te meten door middel van benchmarks.

Onze meerwaarde: creatief en meedenkend

“Onderdelen bestellen via tekeningen reduceert retourzendingen”

Het bestellen van reserveonderdelen was voorheen een tijdrovend proces, dat volledig handmatig gebeurde. De monteur constateerde dat er iets kapot was en vervolgens begon de papierstroom. Het e-commerce platform die RIFF ontwikkelde, maakt bestellen vele malen efficiënter. De Parts Catalog Generator is wereldwijd beschikbaar voor alle distributeurs. Op desktop, maar ook op tablet, aangezien steeds meer monteurs met tablets werken. Het e-commerce platform bevat alle Douwe Egberts-producten en de losse machineonderdelen zijn op twee manieren te vinden: via een rechtstreekse zoekopdracht of via tekeningen. Laatstgenoemde optie is een unieke verbetering in de strijd tegen het hoge aantal retourzendingen, vanwege verkeerd bestellen.

De onderdelen op de tekening corresponderen volledig met de machineonderdelen en zijn rechtstreeks vanuit de tekening te bestellen. Dit heeft nu al geresulteerd in een gestroomlijnd orderproces en een rigoureuze terugdringing van de foutmarge in het bestelproces.

Extra voordeel voor het call centre

Ook de omvangrijke call centre-afdeling van Douwe Egberts is gebaat bij deze oplossing. Door de automatiseringsslag kunnen de interne call centre-medewerkers nu ook gebruikmaken van de tekeningen. Zij gebruiken de app ook intensief bij vragen over onderdelen.

Een samenwerking die werkt

Bij een oplossing die nog zó nieuw voor de markt is, zie je als klant en opdrachtgever direct wat je aan elkaar hebt. Of de neuzen dezelfde kant op staan. Douwe Egberts is een fijne klant om voor te werken, omdat ze onze creativiteit en betrokkenheid zo weten te waarderen. Wat we terugkrijgen is: “We zijn heel blij met het oplossend vermogen en creativiteit. En met de passie die in de samenwerking zelf wordt gestopt.”

Een bak koffie, wat informatie of een voorstel aanvragen?

Neem dan snel contact op!



Wat is het antwoord op de volgende vraag?

Animatie uitleg

magento-silver-solution-partner

Van Magento e-commerce platforms weten we veel. Heel veel zelfs. We zijn een gecertificeerd partner. Maar onze kennis van Magento is niet meer dan een vereiste voor een opdracht als deze. Dat vinden we zelf althans. De reden dat wij als we zo vrij mogen zijn – een meerwaarde denken te zijn voor onze klanten, en Douwe Egberts in het bijzonder, is door meerwaarde te bieden op het creatieve vlak. Het opzetten van templates, meedenken over marketinggerelateerde zaken en creatieve oplossingen bedenken: dáár zit de meerwaarde van RIFF.

Gezamenlijk weten wij wat de Klant wil

“Een passievolle samenwerking”

We zijn begonnen in mei 2015, maar de samenwerking loopt door. Het is een on-going proces. Nu de implementatie achter de rug is, blijven we ook betrokken bij de controle. Een vervolgstap is het optimaliseren van de functionaliteiten van de app op de tablet. Zo willen we het mogelijk maken dat monteurs ook direct via de tablet kunnen aftekenen als een opdracht is afgerond.

Teije bakker

Teije Bakker

“Gezamenlijk met RIFF van businesscases tot uitvoering. Producten en diensten die zich technisch onderscheiden van de markt. Met het creatieve en oplossende denkvermogen van RIFF hebben we, naast een miljoenen besparing door een betere en efficiëntere order proces management, een langdurige relatie ontwikkeld.”

 •  
  Comm
  Jaagers, Tribal (online marketing) en The Webcare Company (social customer engagement) zijn voor COMM (Museum voor Communicatie) bezig met een bijzonder project. Het museum wordt zowel fysiek als online verbouwd en uitgebreid, en wij houden ons bezig met de ‘online nieuwe jas’ van het museum. Oftewel: een nieuw concept, volgens een gezamenlijke oplossing voor de hele online customer journey.
  Bekijk case
 • PON
  Wie aan Pon denkt, denkt misschien eerst aan mooie Porsches, Audi’s en Volkswagens. Die importeren ze ook, maar het familiebedrijf achter veel a-merken in de transportwereld doet veel meer dan dat. Zo is Pon ook thuis in tweewielers, met als bekendste merk Gazelle. Riff Online werd begin 2017 benaderd voor het inhouse lead development.
  Bekijk case
   
 •  
  Prominent : “Verkopen generen vanuit de luie stoel”
  Prominent kun je kennen van zijn ruime assortiment relaxstoelen en relaxfauteuils. Daarnaast grossiert de meubelketen in banken en sta-op stoelen. Het is Prominents missie om ‘Nederland relaxter te maken’ met zijn producten.
  Bekijk case
 • Tom's Wholesale e-commerce platform
  Tom’s Wholesale is de grootste ‘action support’ importeur en exporteur van de Benelux. Vijf jaar geleden begonnen, nu al de grootste in haar eigen markt. De groothandel is met name bekend als aanbieder van de populaire GoPro. Maar het mag ook surfmerk Liquid force, XS Stories (gericht op extreme sports) en GoldCoast Skateboards tot haar merken rekenen. Ondanks de vele afzetkanalen van Tom’s Wholesale was er één nog niet ingevuld: het online B2B-kanaal. Daar kwam Jaagers in beeld.
  Bekijk case