Magento winner

DOUWE EGBERTS PARTS CATALOG

“Oplossingen die zich onderscheiden van de markt” 

De oplossing voor DE’s probleem: de ‘Parts Catalog Generator’. Een ‘dealer intranet’ met een volledig overzicht aan te bestellen onderdelen van koffiemachines. Wereldwijd beschikbaar voor DE’s dealers en onderhoudscentra. De basis hiervoor is een dealerportaal gebaseerd op Magento-e-commerce platformfunctionaliteit, gekoppeld aan PCG. Stockvoorraden, klantprijzen: alles is terug te zien in het systeem. Dat maakt het voor individuele distributeurs ook makkelijk om hun prestaties te meten door middel van benchmarks.

Wat doen we voor Jacobs Douwe Egberts

De Business case

Behoeft multinational Jacobs Douwe Egberts nog enige uitleg? De koffiebrander is met afstand marktleider op koffiegebied. Met – naast het Douwe Egberts-brand – merken als Pickwick, Kanis & Gunnink, Van Nelle, Coffee Company en Senseo bedient de koffiegigant zowel het retail- en out-of-home-kanaal als de horeca. RIFF mag deze klant sinds mei 2015 tot haar portfolio rekenen.

Jacobs Douwe Egberts verkoopt koffiebonen. Hoe meer bonen (verwerkt tot eindproduct) er worden verkocht, des te hoger DE’s omzet. Simpel. Maar wat als een van de machines in het out-of-home- of retailkanaal niet werkt? In een stilstaande machine worden geen bonen verkocht. Ergo: omzetverlies. Bij bedrijven waar miljoenenomzetten mee gemoeid zijn, zoals JDE, lopen deze verliezen snel op tot grote bedragen. Zeker wanneer het bestelproces voor reserveonderdelen wel een behoorlijke efficiencyslag kan gebruiken.

“Hoe kunnen we het onze monteurs makkelijker maken?”

Goed, een efficiencyslag dus. De vraag vanuit Jacobs Douwe Egberts was: “Hoe kunnen wij onze ‘parts’ (reserveonderdelen) beter in de markt zetten. En hoe kunnen we het monteurs over de hele wereld makkelijker maken om de juiste reserveonderdelen in te zien en te bestellen?” Er zijn van die opdrachten waar je hart als e-commerce-bedrijf sneller van gaat kloppen. Dit was er zo een. RIFF heeft aan de wieg gestaan van een mooie businness-to-bussiness-oplossing als antwoord op bovengenoemde vraag.

De oplossing: een allesomvattend dealersplatform

De oplossing voor DE’s probleem: de ‘Parts Catalog Generator’. Een ‘dealer intranet’ met een volledig overzicht aan te bestellen onderdelen van koffiemachines. Wereldwijd beschikbaar voor DE’s dealers en onderhoudscentra. De basis hiervoor is een dealerportaal gebaseerd op Magento-e-commerce platformfunctionaliteit, gekoppeld aan PCG. Stockvoorraden, klantprijzen: alles is terug te zien in het systeem. Dat maakt het voor individuele distributeurs ook makkelijk om hun prestaties te meten door middel van benchmarks.

Onze meerwaarde: creatief en meedenkend

“Onderdelen bestellen via tekeningen reduceert retourzendingen”

Het bestellen van reserveonderdelen was voorheen een tijdrovend proces, dat volledig handmatig gebeurde. De monteur constateerde dat er iets kapot was en vervolgens begon de papierstroom. Het e-commerce platform die RIFF ontwikkelde, maakt bestellen vele malen efficiënter. De Parts Catalog Generator is wereldwijd beschikbaar voor alle distributeurs. Op desktop, maar ook op tablet, aangezien steeds meer monteurs met tablets werken. Het e-commerce platform bevat alle Douwe Egberts-producten en de losse machineonderdelen zijn op twee manieren te vinden: via een rechtstreekse zoekopdracht of via tekeningen. Laatstgenoemde optie is een unieke verbetering in de strijd tegen het hoge aantal retourzendingen, vanwege verkeerd bestellen.

De onderdelen op de tekening corresponderen volledig met de machineonderdelen en zijn rechtstreeks vanuit de tekening te bestellen. Dit heeft nu al geresulteerd in een gestroomlijnd orderproces en een rigoureuze terugdringing van de foutmarge in het bestelproces.

Extra voordeel voor het call centre

Ook de omvangrijke call centre-afdeling van Douwe Egberts is gebaat bij deze oplossing. Door de automatiseringsslag kunnen de interne call centre-medewerkers nu ook gebruikmaken van de tekeningen. Zij gebruiken de app ook intensief bij vragen over onderdelen.

Een samenwerking die werkt

Bij een oplossing die nog zó nieuw voor de markt is, zie je als klant en opdrachtgever direct wat je aan elkaar hebt. Of de neuzen dezelfde kant op staan. Douwe Egberts is een fijne klant om voor te werken, omdat ze onze creativiteit en betrokkenheid zo weten te waarderen. Wat we terugkrijgen is: “We zijn heel blij met het oplossend vermogen en creativiteit. En met de passie die in de samenwerking zelf wordt gestopt.”

Een bak koffie, wat informatie of een voorstel aanvragen?

Neem dan snel contact op!Wat is het antwoord op de volgende vraag?

Animatie uitleg

magento-silver-solution-partner

Van Magento e-commerce platforms weten we veel. Heel veel zelfs. We zijn een gecertificeerd partner. Maar onze kennis van Magento is niet meer dan een vereiste voor een opdracht als deze. Dat vinden we zelf althans. De reden dat wij als we zo vrij mogen zijn – een meerwaarde denken te zijn voor onze klanten, en Douwe Egberts in het bijzonder, is door meerwaarde te bieden op het creatieve vlak. Het opzetten van templates, meedenken over marketinggerelateerde zaken en creatieve oplossingen bedenken: dáár zit de meerwaarde van RIFF.

Gezamenlijk weten wij wat de Klant wil

“Een passievolle samenwerking”

We zijn begonnen in mei 2015, maar de samenwerking loopt door. Het is een on-going proces. Nu de implementatie achter de rug is, blijven we ook betrokken bij de controle. Een vervolgstap is het optimaliseren van de functionaliteiten van de app op de tablet. Zo willen we het mogelijk maken dat monteurs ook direct via de tablet kunnen aftekenen als een opdracht is afgerond.

Teije bakker

Teije Bakker

“Gezamenlijk met RIFF van businesscases tot uitvoering. Producten en diensten die zich technisch onderscheiden van de markt. Met het creatieve en oplossende denkvermogen van RIFF hebben we, naast een miljoenen besparing door een betere en efficiëntere order proces management, een langdurige relatie ontwikkeld.”

 •  
  Freebike
  Freebike is een start-up van een groepje mensen uit de fietswereld met liefde voor het stalen ros, en een aantal investeerders. Samen bedachten ze een concept, waarmee gebruikers hun eigen e-bike kunnen samenstellen. Een nieuw waardevol merk voor de fietsenmarkt. Een unique selling point voor een product met zoveel configureerbare opties is de leveringsgarantie binnen 72 uur, mits alles op voorraad is natuurlijk.
  Bekijk case
 • Unitednude Webshop
  Deze opdracht was voor ons interessant vanwege meerdere redenen. Niet in de laatste plaats vanwege de branche; waar we normaal gesproken vaak te maken hebben met business cases in een meer technische omgeving, vraagt een fashion-product in veel opzichten om een andere aanpak en andere inzichten. United Nude is een B2C-klant met een internationaal karakter, die verschillende soorten doelgroepen bedient.
  Bekijk case
   
 •  
  Crownstudent configurator
  Crownstudent behoort tot een van de grootste online aanbieders van studentmössa’s in het eigen land Zweden, maar ook in Denemarken en Noorwegen. De productiefaciliteit bevindt zich in Polen. Om de concurrentie af te troeven, moest er een goede configurator worden gebouwd, waarmee de klant zijn eigen product kan customizen. De configurator geeft Crownstudent een grote voorsprong. Er zijn veel configuratoren, maar wel met veel minder mogelijkheden. De expliciete vraag aan Jaagers was om, ondanks de vele opties van de configurator, toch te zorgen voor een goede mobiele weergave.
  Bekijk case
 • Quinny configurator
  Wat van ver komt, is bijzonder. Dat geldt ook voor de wel heel bijzondere recente case die we voor onze klant Dorel Juvenile uitvoerden. Je weet wel, die van de Maxi-Cosi.

  Genomineerd voor Innovatie Award Las Vegas 2017
  Bekijk case