“Slimme zoekfuncties voor een miljoenenassortiment”

Een belangrijke voorwaarde in de case van Dutch Spare Parts was dat het bestelproces voor de dealers eenvoudig moest zijn. Alle ruim 2,4 miljoen producten die beschikbaar zijn in de shop worden klantspecifiek getoond door een inlogportaal. Door in te loggen krijgt de dealer alleen voor hem relevante content te zien.

Een multistore die intern en extern toegang biedt

De Business case

Dutch Spare Parts is een begrip op het gebied van Japanse en Koreaanse auto-onderdelen. De leverancier levert onderdelen in heel Europa en daarbuiten. Naast een sterke prijskwaliteitverhouding wordt DSP geroemd om de korte lead time. Vandaag besteld, morgen in huis. In deze case had Jaagers alle vrijheid om een bestaand, verouderd portaal helemaal aan te passen aan de mogelijkheden van vandaag de dag. Van sommige opdrachten gaat je e-commerce-hart sneller kloppen.

Een e-commerce platform voor haar dealers had DSP al, maar de online shop was nodig aan vervanging toe. De vraag die DSP dan ook bij Jaagers neergelegde: kunnen jullie onze verouderde B2B-e-commerce platform vernieuwen, gebruikmakend van de modernste technieken? Dat lieten we ons geen twee keer zeggen; er is bijna niets van het origineel meer over. Die vraag naar de modernste technieken vulden we onder meer in door de in Magento gebouwhet e-commerce platform te koppelen aan het EHP-systeem Navision. Het e-commerce platform, een multistore met shops die zijn gebaseerd zijn op 1 database, is zowel toegankelijk voor dealers als de interne salesafdeling.

“Zoeken op kenteken”

Een van de unieke functionaliteiten aan de online dealershop is de mogelijkheid om te zoeken op kenteken of – voor landen buiten Nederland – op voertuig ID. Alleen de gefilterde, relevante onderdelen worden getoond in de zoekresultaten. Daarnaast hebben we de zoekfunctie uitgerust met functionaliteiten voor slim en uitgebreid zoeken. Zo kan er binnen dat miljoenenassortiment overzichtelijk gezocht worden op artikelnummer, cataloguspagina, etc.


“Elkaar vinden in innovatie”

Jaagers realiseert veel koppelingen, dus een geautomatiseerde verbinding tussen de Magento e-commerce platform en marktplaatsen van derden als E-bay, Amazon was zo gemaakt. Orders van deze gekoppelde marktplaatsen worden automatisch verwerkt in het voorraadbeheer. Veel e-commerce platform-eigenaren beperken hun online productverkoop tot de eigen e-commerce platform, terwijl met kanalen als Amazon en eBay de online omzet relatief makkelijk kan worden verhoogd. DSP is net als Jaagers op zoek naar innoverende oplossingen, dat is waar we elkaar vonden..

Nog meer gemak: bestellen vanonder de auto

We hebben tot slot niet alleen een e-commerce platform gebouwd voor DSP, een app moet de dealers van DSP nog meer gebruikersgemak bieden. Want waar ziet de monteur doorgaans welk onderdeel er vervangen moet worden? Juist, onder de auto. Met de app kan hij het te vervangen product direct invoeren via de tablet. Letterlijk vanonder de auto.

magento-silver-solution-partner

Van Magento e-commerce platforms weten we veel. Heel veel zelfs. We zijn een gecertificeerd partner. Maar onze kennis van Magento is niet meer dan een vereiste voor een opdracht als deze. Dat vinden we zelf althans. De reden dat wij als we zo vrij mogen zijn – een meerwaarde denken te zijn voor onze klanten is door meerwaarde te bieden op het creatieve vlak. Het opzetten van templates, meedenken over marketinggerelateerde zaken en creatieve oplossingen bedenken: dáár zit de meerwaarde van Jaagers.