“Ervaring met systeemintegratie was een pre”

Maatwerk kan ook een beperking zijn
“Niet meer leveranciersafhankelijk met een Magento-e-commerce platform”

De Business case

De overstap van een oud backofficesysteem naar het bekende Salesforce leverde de EO een functioneringsprobleem van het e-commerce platform op. De omroep zocht een specialist in Magento met veel ervaring in de integratie van systemen. Ze kwamen uit bij Jaagers.

Jaagers realiseert veel koppelingen, dus het integratievraagstuk van de EO was voor ons meer dan welkom. De ouhet e-commerce platform was maatwerk. Het grote nadeel daarvan: je zit er aan vast. De Evangelische Omroep kiest daarom nu, gelijk met de overstap op Salesforce, bewust voor een bestaand platform. Met een e-commerce platform die draait op Magento zijn ze niet meer leveranciersafhankelijk, kan er doorontwikkeling plaatsvinden en kunnen ze de shop zelf beheren.

“Een stabiel platform voor de jaarlijkse kaartverkoop”

De online shop van de EO omvat zo’n 1.000 artikelen en is daarmee niet omvangrijk. De uitdaging is hier echter één product in het bijzonder: een ticket voor de EO-Jongerendag. De dag dat de kaartjes in de verkoop gaan, brengt altijd een enorme trafficpiek in de EO-e-commerce platform met zich mee. Veel bezoekers tegelijk die allemaal een aankoop proberen te doen. Daar is de omroep nu op voorbereid. Er ligt nu een goed, stabiel platform dat de verwachte jaarlijkse hoos aankan. Ingrediënten: goede hosting, uitstekend SLA én een vast aanspreekpunt bij calamiteiten. Jaagers zorgt dat er op zo’n druk moment een specialist beschikbaar is om te monitoren, preventief actie te ondernemen en eventuele problemen direct op te lossen. Ook als het probleem aan een externe factor ligt.

Wat wij zelf belangrijk vinden in deze samenwerking

In deze case was alle ruimte om ons meedenkend vermogen te uiten. Dat vinden we belangrijk, want daar kunnen we zelf ook veel in kwijt. Hoe kunnen we de shop van onze klant goed positioneren en de conversie verhogen? Daar komt onze beproefde werkwijze om de hoek kijken. Eerst nauwkeurig structuren bepalen en nadenken over de werking, dan wireframes en dan pas design. Dan heb je al een oplossing die in het fundament goed is en waarop je door kunt bouwen. Er ligt al een hele roadmap klaar voor verdere doorontwikkeling en uitbreiding van de functionaliteiten.

magento-silver-solution-partner

Van Magento e-commerce platforms weten we veel. Heel veel zelfs. We zijn een gecertificeerd partner. Maar onze kennis van Magento is niet meer dan een vereiste voor een opdracht als deze. Dat vinden we zelf althans. De reden dat wij als we zo vrij mogen zijn – een meerwaarde denken te zijn voor onze klanten is door meerwaarde te bieden op het creatieve vlak. Het opzetten van templates, meedenken over marketinggerelateerde zaken en creatieve oplossingen bedenken: dáár zit de meerwaarde van Jaagers.