Prominent

“Verkopen generen vanuit de luie stoel”

23%

Meer online verkopen

Commerce

Cijfers

45%

Meer online bezoeken

Mooie stijging

20%

Meer brochure aanvragen

belangrijke leads

Van upgrade naar remake

Prominent kun je kennen van zijn ruime assortiment relaxstoelen en relaxfauteuils. Daarnaast grossiert de meubelketen in banken en sta-op stoelen. Het is Prominents missie om ‘Nederland relaxter te maken’ met zijn producten. Een missie die een stuk makkelijker moet zijn als je zelf relaxt kunt ondernemen, omdat je webshop staat als een huis bijvoorbeeld. En laat dat nou net ónze missie bij PROUD NEXT zijn.

De ‘specialist in lekker zitten’ kwam bij ons, de ‘specialist in webshops’, toen er een partij werd gezocht die de webshop van Prominent kon updaten. Na een eerste klant-, marketing- en vervolgens technieksessie koos Prominent PROUD NEXT als e-commerce partij. Dat we goed zijn in de techniek, wisten ze al wel. Maar ze wilden ook graag weten wat onze visie op marketing was, zodat we konden meedenken met hun partners op dat vlak.

Aanvankelijk ging de opdracht om het upgraden van de huidige website, door middel van de realisatie van een nieuw e-commerce platform voor producten uit een specifiek segment. Maar al gauw werd de scope groter; de hele site werd offline gehaald en moest from scratch worden opgebouwd. Een groot project dus, voor ons en voor Prominent. Gefaseerd wordt er aan de doelen van Prominent gewerkt. De eerste doelen staan in het teken van meer conversie naar de webshop, daarna volgt optimale leadgeneratie.

prominent mobile oplossingen binnen Magento

“Bouwen in Magento 2”

“Dit e-commece platform sluit het beste aan bij internationale ambities”

We zijn maar wat blij als we een klant een Magento 2-oplossing kunnen aanbieden. Magento 2 heeft een ongeëvenaarde flexibiliteit. Als partner geeft ons dat de mogelijkheid om waar mogelijk eigen innovaties en koppelingen te ontwikkelen, waar onze klanten bij gebaat zijn. In het geval van Prominent is er nog een bijkomend voordeel: de meubelfabrikant heeft de ambitie om volgend jaar de landsgrenzen te gaan verkennen. Magento 2 sluit het beste aan bij die ambitie. Denk aan mogelijkheden als: meerdere sites in meerdere talen en internationale betaalmogelijkheden.

Prominent Magento 2 case

“Integraal samenwerken”

Zoals je kunt lezen op onze pagina Werken Bij PROUD NEXT vinden we het belangrijk dat niet alleen onze eigen mensen het fijn vinden om bij ons te werken. Ook de klant moet bij binnenkomst een goed gevoel hebben. Als we Maarten Bos, e-commerce marketeer bij Prominent, mogen geloven zijn we in die opzet gelukkig geslaagd. “Gedurende het hele project hebben we integraal samengewerkt. Je bouwt zo snel een vertrouwensband op en weet wat je aan elkaar hebt. Ook als dingen even anders lopen dan gepland. Daarbij werkten we over en weer op beide locaties. De UX’er van PROUD NEXT zat bij ons in Nunspeet met onze online art directors om tafel. Zelf zat ik regelmatig bij PROUD NEXT op locatie voor ondersteuning in de technische details. Dat is waar samenwerking in de kern om draait: elkaar kunnen ondersteunen.”

Niet moeilijker dan nodig is

Waarom die samenwerking ook zo goed verliep volgens Maarten? “Ze weten van aanpakken bij PROUD NEXT. Dat merk je direct als je het kantoor binnenloopt. Niet moeilijker doen dan nodig is en direct in oplossingen denken. Dat is fijn, zo vind je elkaar snel. En het is een werkwijze die matcht met onze eigen bedrijfscultuur.” Bij PROUD NEXT kunnen we dit alleen maar beamen. “We zijn heel blij dat we Prominent in november 2016 als nieuwe klant mochten verwelkomen. Een bedrijf met een visie dat ook geïnteresseerd is in ónze visie. Wij werken niet alleen namens, maar ook met de klant. Hoe zich dat uit? Naast de technische realisatie denken we ook mee over de overall online positionering van Prominent”, aldus onze lead solution manager.

Next steps

In een volgende fase gaat PROUD NEXT onder meer een configurator bouwen voor Prominent. Daarvoor werken we samen met 3Dimerce, die de 3D-modellen maakt die PROUD NEXT integreert. Wij zien een configurator als een machtige tool om de kloof tussen ‘het gemak van online shoppen’ en ‘de beleving van winkelen in de stenen winkel’ te dichten. Het online kunnen samenstellen van gepersonaliseerde product vormt vaak een belangrijk onderdeel in het keuzeproces van de eindgebruiker. We kunnen dan ook niet wachten tot we hiermee aan de slag kunnen voor Prominent. ”

Maak een afspraak en reis mee

Wij plannen graag een FULL EXPERIENCE in voor jullie e-Commerce journey

Bekijk wat van onze cases

Wij laten graag zien waar we ontzettend goed in zijn.